Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ANTIMNHMONIAKOI - MNHMONIAKOI 2 – 1.

ANTIMNHMONIAKOI -  MNHMONIAKOI     2 – 1.

Oι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του νομού μας, του Νομού Λέσβου συμμετείχαν και εψήφισαν στην προχθεσινή ψηφοφορία της Βουλής μας. Δεν έφυγε κανείς απ’ τους τρεις τους. Δεν κιότεψε κανείς τους. Και οι τρεις έριξαν την ψήφο τους, για το νομοσχέδιο για τη νέα δανειακή Σύμβαση της χώρας, το κοινώς λεγόμενο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΙΙ. Αυτό καθ’ αυτό το γεγονός είναι ύψιστης σημασίας. Είχαν την παρρησία να σταθούν μπροστά στο Πανελλήνιο και να δώσουν την ψήφο τους. Δεν κρύφτηκαν απουσιάζοντες.
Οι τρεις τους ψήφισαν, ως  ακολουθεί:

                     -   Σταύρος  Σκοπελίτης  ……………………   ΟΧΙ
                     -   Σπύρος  Γαληνός  …………………………    ΟΧΙ
                     -   Νίκος  Σηφουνάκης ………………………    ΝΑΙ*
                                * Ναι σε όλα. 

Αναλύοντας τα γεγονότα αυτά, παρατηρούνται  τα:

Ο πρώτος εκ των τριών, Βουλευτής του ΚΚΕ, Σταύρος  Σκοπελίτης  δεν είχε και μεγάλη πάλη σε επίπεδο συνειδησιακής αντιπαράθεσης. Το κόμμα του με συνέπεια και συνέχεια από τον Μάη του 2010 έχει τοποθετηθεί απέναντι στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Τότε ήταν το Πρώτο. Και τώρα στο Δεύτερο Μνημόνιο, κατά λογική σειρά πραγμάτων απλά είπε ΟΧΙ. Άρα πολύ εύκολα ο Σταύρος Σκοπελίτης ψήφισε αντίστοιχα.

Ο δεύτερος, Βουλευτής της Ν.Δ., Σπύρος Γαληνός είναι ιδιαιτετάτης προσοχής και παρατήρησης περίπτωση. Νέος Βουλευτής, που βγήκε για πρώτη φορά το 2009. Που το κόμμα του αφού για λόγους εθνικής ευθύνης (όπως δικαιολογήθηκε σχετικά ο αρχηγός του Α. Σαμαράς τον περασμένο Νοέμβρη) από αντι - Μνημονικό κόμμα έγινε υπέρμαχό του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. Που ο Αρχηγός Α. Σαμαράς είχε προειδοποιήσει τους Βουλευτές του ότι αν πάνε κόντρα στη κομματική γραμμή οι δρόμοι τους χωρίζουν. Που είχε εξ αντικειμένου όλη την ευκαιρία να μακροημερεύσει ως Βουλευτής της Ν.Δ. στο νομό μας. Που ασφαλώς είχε πολύ μεγάλη πάλη σε επίπεδο συνειδησιακής αντιπαράθεσης. Που είχε όπως εκ των πραγμάτων προκύπτει μεγάλα  ….  ( guts τo λένε βαρβαριστί). Ψήφισε  ΟΧΙ. Και ο άνθρωπος έπαψε με τη θέλησή του να είναι βουλευτής μετά τον Απρίλη, αφού τώρα δεν θα περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Ακολούθησε το δρόμο της καρδιάς, το δρόμο της ψυχής του. Στέκομαι απέναντι του με εκτίμηση αλλά και θαυμασμό και του ……… βγάζω το καπέλο μου.

Ο τρίτος, ο Κρητικός Βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης, ήταν Υπουργός. Έπρεπε να  παραμείνει Υπουργός, για να είναι πάλι υποψήφιος Βουλευτής στο νομό μας. Να τον διέγραφε ο αρχηγός ….. της αυλής που πάντα είχε την απόλυτη εύνοια της ο Ν.Σηφουνάκης; Μα είναι δυνατό. Πως θα ήταν πάλι στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Λέσβου ο άνθρωπος. Όχι, όχι ο Ν. Σηφουνάκης δεν έχει κορεστεί σε ότι αφορά τον πόθο του να είναι Βουλευτής Λέσβου και να υπηρετεί τους Λέσβιους.  Οι εννιά εκλογικές συμμετοχές του στο ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ Λέσβου ( 2 το’89, από μία το ’90, το ’93, το΄96, το 2000, το ’04, το ’07, και το 2009) δεν του εκόρεσαν τον πόθο του αυτό .
Αν είχε πάλη σε επίπεδο συνειδησιακής αντιπαράθεσης ο Ν. Σηφουνάκης στο αν θα ήταν το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ η ψήφος του; Όχι. Όχι καμμία. Συνεπής στο αέναο στόχο του να είναι Βουλευτής Λέσβου υπερψήφισε το ΝΑΙ. Ναι σε όλα. Και στο εργασιακό και στα άλλα.

14.02.2012                          Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.)     

Δεν υπάρχουν σχόλια: