Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Ποιος είναι επί τέλους αυτός ο κ. Σόϊμπλε;

                                  Ποιος είναι επί τέλους αυτός ο κ. Σόϊμπλε;

Κράτα δύσμοιρη Ελλάδα. Οι ταπεινώσεις ατέλειωτες. Λες και το τρίτο Ράιχ βρυκολακισμένο παίρνει την εκδίκησή του από τα  εγγόνια των γενναίων. Το μαρτύριο της σταγόνας. Τότε το επέβαλαν τα Ες – Ες στους αγωνιστές, τους Έλληνες πατριώτες στα μπουντρούμια της Μέρλιν. Σήμερα οι σύγχρονοι Γερμανοί την επιβάλλουν σ’ ένα ολόκληρο Λαό. Κάθε μέρα και ακόμη μία ταπείνωση. Άλλο ένα καρφί κάθε τόσο στο φέρετρο της Πατρίδας μας που της ετοιμάζουν. Σ’ ένα Λαό υπερήφανο, σ’ ένα Λαό με Πολιτισμό, με Φως. Πολύ Φως. Και αυτό δεν το αντέχουν οι Κέλτες του Μέλανα Δρυμού. Μας μισούσαν πάντα γιατί το είχαμε. Εμείς το είχαμε. Το ξέραν αυτό. Τους του είχε πει και ο Φιλόσοφός τους ο μεγάλος Γκαίτε, όταν πνιγμένος στα βάθη τoυ σκότους τα κάθε λογής της πατρίδος του, φώναζε το «φως, περισσότερο φως». Έτσι λες και μνησίκακα θέλουν να μας το στερήσουν. Το Φως όμως είναι άπιαστο. Το Ελληνικό Φως που επί αιώνες καταύγαζε τα ερέβη του σκότους της υφηλίου δεν τιθασεύεται, δεν αιχμαλωτίζεται, δεν στερείται απ’ τους φυσικούς ιδιοκτήτες του. Ας πάψουν επι τέλους οι αγορές, οι δανειστές, οι Τραπεζίτες, οι Γερμανοί σε τελική ανάλυση, να παίζουν με το Φως. Το Ελληνικό Φως. Γιατί πολύ απλά  αυτό μπορεί να μεταλλαχθεί και μάλιστα απρόσμενα σε φωτιά και τελικά σε πυρκαγιά και θα τους κατακάψει. Όλους τους. Και αυτή θα είναι η εκδίκηση του Φοίβου Απόλλωνα. Η εκδίκηση της ράτσας μας. Δεν είναι ρητορικές κορώνες αυτά. Είναι η ίδια η Ιστορία μας. Οι τριών χιλιάδων Ιστορία μας. Και η Ιστορία διδάσκει. Και όποιος δεν θέλει να το διδαχθεί και αυτό,  κακό του κεφαλιού του.
Το εγερτήριο της ελληνικής συνείδησης ως σαλπιγκτήριο  μήνυμα  για την μη περεταίρω σισύφειο τους προσπάθεια τιθάσευσης του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΩΤΟΣ, ακούστηκε διά στόματος του πρώτου Πολίτη  της χώρας, του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας του Κάρολου Παπούλια. «Ποιος είναι επί τέλους αυτός ο κ. Σόϊμπλε;»
Στεντορεία τη φωνή έγινε η εκφορά της, τέτοια που τα τύμπανα των αυτιών των κάθε λογής Σόϊμπλε θραύτηκαν και των παιδιών της Ελλάδας αγαλλίαστηκαν.
Ας μη ξεχνούν όλοι αυτοί που παίζουν με το ΦΩΣ, το Ελληνικό, ότι  σε τέτοιου είδους αδιέξοδες καταστάσεις της φυλής,  ακούστηκαν τα «μολών λαβέ», «τα Ελευθερία ή Θάνατος» ή τα «Όχι». Το ανυπότακτο της Ελληνικής ψυχής, του Ελληνικού Φωτός, δημιούργησε τις Θερμοπύλες, την Τριπολιτσά και το  Μεσολόγγι, την εποποιία του ’40.
Δεν είναι ανάγκη να προσπαθούν να μας οδηγήσουν σε πτώση.
Γιατί η πτώση μας αυτή αν ποτέ το καταφέρουν, θα γίνει μεγάλο πάταγο ….. μετά των άλλων φίλων. Ας λογικευθούν επί τέλους οι κάθε λογής Σόϊμπλε.
16.02.2012                      Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.)

2 σχόλια:

Μηθυμναίος είπε...

Υπέροχο το κείμενό σου, φίλε, ανεβάζει το εξαφανισμένο μας ηθικό! Ευτυχώς αύριο θα ακουστούν σε παγκόσμια κλίμακα φωνές υπέρ αυτής της χώρας, της πατρίδας μας ελπίζοντας να τις ακούσουν και να σωφρονιστούν οι όποιοι Σόιμπλερ!

Με την καλημέρα μου!

Μηθυμναίος είπε...

Και για να συμπληρώσω, να και κάτι που έγραψε ο καλός σκηνοθέτης μας Γιάννης Σμαραγδής:

Ο σκηνοθέτης Στάνλεϊ Κιούμπρικ, το 1964, είχε γυρίσει την ταινία του «SOS Πεντάγωνο καλεί Μόσχα», που αναφερόταν στο μέλλον. Ένα από τα πρόσωπα ήταν ο δρ Στρέιντζλοβ (αλλόκοτη αγάπη), που τον έπαιζε ο Πίτερ Σέλερς και καθόταν σε αναπηρικό καροτσάκι.
Στην ταινία, ο φασίζων δρ Στρέιντζλοβ, άνθρωπος της εξουσίας, είχε ένα τικ: το δεξί του χέρι σηκωνόταν απότομα σαν ελατήριο και έπαιρνε στην ανύψωσή του την κλίση του χαιρετισμού του Χίτλερ… Στο τέλος της ταινίας, αυτό το ανθρωπόμορφο τέρας έριχνε μια ατομική βόμβα που οδήγησε την ανθρωπότητα σε ολέθρια καταστροφή.
Τελευταία είδα στις τηλεοπτικές οθόνες τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μ’ ένα στυφό και απεχθές σφίξιμο των χειλιών, καθισμένο επίσης σε αναπηρικό καροτσάκι, να σηκώνει το χέρι του με την ίδια τάση που είχε ο δρ Στρέιντζλοβ (λίγο πιο κεκαλυμμένη) που ομοίως παρέπεμπε απευθείας στον Αδόλφο Χίτλερ.
Ο φασίζων ανάπηρος δρ Στρέιντζλοβ, της φαντασίας του Κιούμπρικ, μοιάζει να μην είναι καθόλου μακριά από τον ανάπηρο –στο σώμα και το μυαλό– Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που οι βόμβες του δεν είναι ατομικές, αλλά μνημόνια, οικονομικοί εκβιασμοί, απειλές εξοστρακισμού, πείνα και οικονομική εξαθλίωση των λαών έως θανάτου…

Στην ταινία, πάντως, η βόμβα που έστειλε στους «εχθρούς» σκότωνε και τον αποστολέα…