Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

«Είμαστε όλοι Έλληνες.»

 «Είμαστε όλοι Έλληνες.»

Όταν οι λαοί εισπράττουν τα επίχειρα των ηγητόρων τους, της ανικανότητας τους, της αφροσύνης τους, της μη επάρκειάς  τους στο «προβλέπειν» ή ακόμη πολλές φορές φευ!! και της εσκεμμένης λαθροχειρίας τους, επίχειρα που τα «σερβίρουν» και τα προβάλλουν ως αποτέλεσμα τάχα της επιβολής των αγορών, των δανειστών, των τραπεζιτών, …. των άλλων τέλος πάντων κατά πως αυτοί διατείνονται και όχι της δικής τους ανεπάρκειάς, της ανικανότητάς  και  της όποιας κακοήθειας τους, τα δεινά είναι ατέλειωτα. Επίχειρα για τα οποία δυστυχώς τα άτομα, οι επί μέρους κοινωνικές ομάδες, ολόκληροι λαοί  δεινοπαθούν, υποφέρουν και τσακίζονται ….. στις ασίγαστες κοινωνικές θύελλες που οι ηγήτορές τους δημιουργούν.
Τούτο δυστυχώς εισπράττει σήμερα ο υπερήφανος Ελληνικός Λαός. Ο Λαός που ατυχώς ανά τους αιώνες μεγαλουργεί παρά τις κατά καιρούς ανεπάρκειες των ηγητόρων του (πλην φωτεινών εξαιρέσεων). Μεγαλουργήματα της Ελληνικής σκέψης. Τα  δημιουργήματα κάθε λογής (φιλοσοφία, τέχνες, γράμματα), που ως ΦΩΣ ελληνικό έδωσαν στην ανθρωπότητα την ικανότητα να υπάρχει ως σήμερα σαν τέτοια. Της σκέψης που φωτοβολούσα ανά τους αιώνες παρέχει χωρίς την όποια ιδιοτέλεια το φώς το ανέσπερο στους ανά τους Γης  ……. επιζητούντες την γνώση. Τη γνώση που ως μόνη οδός και ρότα οδηγεί στην ευτυχία του ανθρώπου.     
Της σκέψης που ακτινοβολούσα φωτίζει όλα και όλους και γίνεται σπόρος βλαστάνων και ευδοκιμών ως «πίπτων  επί την Γην την αγαθή» των ανά την υφήλιο ευφρονούντων. Των ευφρονούντων που ως πεφωτισμένοι δεν μπορούν να υπάρξουν αγνώμονες στον ευεργέτη τους. Την Ελληνική σκέψη.
Όλοι αυτοί λοιπόν οι ανά τον κόσμο πεφωτισμένοι που βλέπουν ότι τα δεινά, τα βάσανα και οι ταπεινώσεις του Ελληνικού Λαού που του επέβαλαν οι ηγήτορές τους είναι αβάστακτα και ατελειώτα, ξεσηκώνονται και διατρανώνουν το « ως εδώ και μη παρέκει».
Έτσι αφ’ εαυτών και αυθόρμητα πολιτικογραφόμενοι  μέλη της φυλής μας, της ευγενούς φυλής των ΕΛΛΗΝΩΝ, διαλαλούν «Είμαστε όλοι Έλληνες».
Σ’ όλο δε το Δυτικό κόσμο, δρομολογούν  συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Τούτες θα γίνουν σήμερα 18.2.2012 και αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις 14:00 έξω από τις ελληνικές πρεσβείες και τα προξενεία σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης από το Παρίσι ως τη Ρώμη κι από το Ντίσελντορφ ως τη Μαδρίτη και πιο βόρεια ως το Άμστερνταμ και τη Στοκχόλμη. Αντίστοιχη κινητοποίηση προγραμματίζεται και στη Νέα Υόρκη, επίσης σήμερα στο πάρκο Ζουκότι, όπου επί μήνες είχαν κατασκηνώσει τα μέλη του κινήματος Occupy New York.
Ο Λαός μας, τέτοιου είδους συμπαραστάσεις είχε και σ’ άλλες φάσεις της σύγχρονης Ιστορίας του δεχθεί, όπως στην αποφράδα περίοδο της Χούντας, τότε που είχαμε την Εσωτερική Κατοχή. Ποιος να μας τόλεγε ότι θα είχε μέσα στον 21ο μάλιστα αιώνα, ο δύσμοιρος Λαός μας νέα Κατοχή. Την Οικονομική και έξωθεν επιβαλλομένη. Όπως και προ 40 χρόνια τέτοιου είδους συμπαραστάσεις δίναν κουράγιο στους Έλληνες για τον αγώνα τους κατά της Χούντας, έτσι και σήμερα με τις νέες αυτές συμπαραστάσεις όλων αυτών των πεφωτισμένων, ο Λαός μας θα ατσαλώσει και πάλι το φρόνημα του για να γιγαντώνει το ηθικό  του ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα δεινά που του επισώρευσε η αφροσύνη των κάθε λογής ταγών του. Για μια ακόμη φορά ο Λαός μας θα πει ( και πάλι όπως τότε επί Χούντας) σ’ όλους αυτούς που θα βροντοφωνάξουν σήμερα στις ανά τον Κόσμο πλατείες το « Είμαστε όλοι Έλληνες », ένα από καρδιάς μεγάλο : 
 Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ω.  

18 .02. 2012                     Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.)

1 σχόλιο:

Μηθυμναίος είπε...

Ας είναι τούτο παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης και το σύνθημα ΝΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ο σπόρος που θα επιβάλει το δίκιο σε όλο τον κόσμο!