Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

AMETANOHTOI

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ 

O πολύς, μα ιδιαίτερα πολύς Θόδωρος Πάγκαλος δίδοντας πάλι συνέντευξη αυτή τη φορά σε γαλλικό ΜΜΕ, είπε ότι στην Ελλάδα κατά τις εκλογές που γίνονται με το σύστημα του σταυρού, ούτε λίγο ούτε πολύ ο κάθε σταυρός που παίρνει ο υποψήφιος βουλευτής είναι προεξοφλημένος με κάποιο ρουσφέτι. Και όταν ο Γάλλος ρεπόρτερ το ρώτησε σαν τι είδους, ο Θ. Πάγκαλος είπε π.χ. μια θέση στο Δημόσιο. Τούτο στη βάση της πελατειακής σχέσεως. «Μου βάζεις το παιδί στο Δημόσιο  έχεις τις ψήφους της οικογένειας» ή «δώσε μου τις ψήφους της οικογένειας κι’ εγώ σου βάζω το παιδί στο Δημόσιο».  Σε ότι αφορά τον ίδιο, ανερυθρίαστα είπε, ότι αυτός δεν έκανε ποτέ κάτι τέτοιο και όταν τον ρώτησε ο ρεπόρτερ πώς τα κατάφερε, εκείνος απήντησε  με φιλαρέσκεια  ότι είναι …. άλλο πολιτικό όν (άλλη μειωτική λέξη χρησιμοποίησε, αλλά τέλος). Βέβαια ο Θ. Πάγκαλος λέγοντας αυτά, στο πίσω μέρος του μυαλού του είχε αυτό το διαβόητο πιά εκ μέρους του λεχθέν προ έτους «όλοι μαζί τα φάγαμε».  Βέβαια αν η τοποθέτηση του αυτή ενέχει δόση υπερβολής, ατυχώς δεν αφίσταται της πραγματικότητας. Τούτο με δεδομένο ότι από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 μέχρι σήμερα πολλές εκατοντάδες χιλιάδες έχουν διοριστεί στο Δημόσιο (στενό και ευρύτερο) και έτσι σήμερα μαζί με τις ΔΕΚΟ οι «σιτιζόμενοι στο Πρυτανείο» φθάνουν το 1.000.000 άτομα. Δηλ. ένας στους δέκα Έλληνες είναι Δημόσιος υπάλληλος!! Χωρίς παραγωγικό ιστό πιά αυτή η χώρα είτε στο πρωτογενή ( γεωργία, μεταλλεία) είτε στο δευτερογενή ( βιομηχανία, αφού η παγκοσμιοποίηση εξαφάνισε τον οποιονδήποτε βιομηχανικό ιστό) με μόνο τον Τουρισμό να εισφέρει φρέσκο χρήμα στον προϋπολογισμό της χώρας πώς να βρεθούν λεφτά να πληρωθούν όλα αυτά τα μιλεούνια , Τελικά …. το πλοίο μπατάρισε. Το κράτος το βούλιαξαν οι ανόητοι χειρισμοί των πολιτικών μας. Το λένε οι διάφοροι πολιτικοί κάνοντες πιά την όποια αυτοκριτική εν όψει του αφανισμού τους από την πολιτική σκηνή στις επικείμενες εκλογές. Προχθές το είχε πει η Βάσω Παπανδρέου, σήμερα το είπε ο Γ. Ραγκούσης , κάνοντες ηρωική έξοδο από τον πολιτικό στίβο. 
Όμως και αν οι Δημόσιοι υπάλληλοι εξ του αντικειμενικού στοιχείου έχουν μπει στο μάτι της Τρόϊκα και θα πρέπει να μειωθούν άρα αυτή η πελατειακή σχέση στη  ουσία έχει εκλείψει, οι Εθνοπατέρες στη Βουλή κάνουν το οτιδήποτε δυνατό, για να εξασφαλίσουν τα λίγα «ψηφαλάκια». Οι  πατέρες αυτού του Έθνους μάλλον δεν έχουν συνειδητοποιήσει την δυστυχία στην οποία έχουν ρίξει τη δύσμοιρη Ελλάδα και ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ κάνουν αυτά που είχαν μάθει να κάνουν τα τελευταία 30 - 35 χρόνια. Έτσι εν όψει του κλεισίματος της Βουλής την άλλη εβδομάδα, προσπαθούν να περάσουν τροπολογίες πολλές φορές απίθανου περιεχομένου σε άσχετα νομοσχέδια. Μάλιστα οι τροπολογίες αυτές αρκετές φορές υποβάλλονται από κοινού από βουλευτές αντιθέτων πολιτικών σχηματισμών !!!. Τροπολογία π.χ. λέει,  να επιτρέπεται στις Λαϊκές να πωλείται γάλα.!!! Άλλη, στα τουριστικά καραβάκια που γυρίζουν τουρίστες στα αξιοθέατα νησιού ή νησιών να επιτρέπεται να γίνεται ψάρεμα με καθετή ή καλάμι. Αν δεν είναι η κατάστασή μας για κλάματα, είναι οπωσδήποτε γέλια!!!. Βέβαια από την τάση αυτή των Εθνοπατέρων μας δεν θα μπορούσε να λείψει και ο φωτεινός αστέρας της Πολιτικής, ο Κρητικός Βουλευτής Λέσβου Ν. Σηφουνάκης που πήγε να περάσει κάποια τροπολογία της αρμοδιότητας του Υπουργείου του και παρά λίγο να έρθει στα χέρια με αντιτιθέμενους βουλευτές, εξαναγκασθείς τελικά να την αποσύρει. 
Τέτοιας εκτάσεως είναι το φαινόμενο, που αναγκάστηκε να παρέμβει ο Πρωθυπουργός, στον Πρόεδρο της Βουλής να σταματήσει αυτό το νοσηρό  φαινόμενο. Αλλά οι ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ κοινοβουλευτικοί άνδρες, αντιδρούν ακόμη και από του βήματος της Βουλής λέγοντας ότι είναι απαράδεκτο να φιμώνεται ο Βουλευτής και να μη μπορεί να εκτελέσει τα Κοινοβουλευτικά του καθήκοντα. Αιδώς Αργείοι. Αιδώς !!!!   

04. 04.2012                          Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.)    

Δεν υπάρχουν σχόλια: