Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ 

Στη ζωή μου αυτά που είχα ως στοιχεία που με χαρακτήριζαν ήταν η ευθύτητα, η ειλικρίνεια και η υπηρέτηση της αλήθειας. Αυτά τα χαρακτηριστικά που κάνουν κάποιον να μη συμπεριφέρεται ως πολιτικός. Τα αντίθετα τα οποία χαρακτηρίζουν τους πολιτικάντηδες, ευτυχώς για μένα δεν τα είχα. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΩ ΠΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ. Είμαι δε ευτυχής και μάλιστα ιδιαίτατα, γι' αυτό. Τους πολιτικάντηδες λοιπόν αυτούς, που μας κατήντησαν  σήμερα ως χώρα να είμαστε διεθνώς το δακτυλοδεικτούμενο "μαύρο πρόβατο" και παράδειγμα προς αποφυγή. (Η χθεσινή δήλωση του Πρωθυπουργού της Ιταλίας Μόντι " τα μέτρα που λάβαμε είναι τέτοια που θα αποτρέψει εμάς τους Ιταλούς να καταντήσουμε σαν την Ελλάδα.!!!" αποτυπώνει την πλήρη αλήθεια). Τους Πολιτικούς αυτούς που τα 30 - 35 τελευταία χρόνια αποτελείωσαν την Ελλάδα, κατά τη χθεσινή αυτοκριτική δήλωση του Ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, πρώην Επιτρόπου της Ελλάδος στην Ε.Ε., επί σειρά ετών πρώην Υπουργού Βάσως Παπανδρέου.
Γνήσιο δείγμα πολιτικού - πολιτικάντη του είδους αυτού για το νησί μας υπήρξε ο Κρητικός Βουλευτή Λέσβου, δημιούργημα - υβρίδιο της κομματικής καμαρίλας και του αντιστοίχου κομματικού σωλήνα που μας τον φύτευσαν ως ταγό μας από την δεκαετία του 80 (λες και από τους 1600 τόσους Λέσβιους επιστήμονες της δεκαετίας του '80 δεν είχαν τα τυπικά προσόντα, του επί δέκα κοντά χρόνια σπουδάζοντα Αρχιτεκτονική στη Γένοβα της Ιταλίας), του Ν. Σηφουνάκη. Είχε όμως αυτός ένα προσόν ακαταμάχητο: πρόσβαση στην "αυλή" του ηγεμόνα και προσωπικό φίλο τον "πρίγκιπα". Ποιός ταλαίπωρος Λέσβιος να έχει τέτοιο προσόν;;!!!.
Στο facebook ΒΑΤΟΥΣΑ ΛΕΣΒΟΥ υπήρξε ανταλλαγή σχετικών απόψεων προχθές Σάββατο, μεταξύ του προέδρου του Συλλόγου Βατουσαίων Αθήνας και του γράφοντος το παρόν, εν αναφορά προς το «ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ - ΣΙΓΡΙΟΥ και η συμβολή των ΘΕΣΜΙΚΩΝ» για την μέσω ΕΣΠΑ δρομολόγηση της κατασκευής αυτού, μετά την προ εβδομάδος ανακήρυξη εργολάβου γι’ αυτό.
Επειδή στην υπηρέτηση της αλήθειας ένα βασικός παράγων είναι η διαφάνεια την οποία πάντοτε επιζήτησα, υπηρέτησα και κατάφερα να προβάλω (γι' αυτό και έχασα ακόμη και καλούς φίλους) σ' όλο το διάβα και τα επίπεδα της ζωής μου, ήτοι τα επιστημονικά, τα ακαδημαϊκά, τα κοινωνικά, τα επιχειρηματικά, τα συνδικαλιστικά, τα κομματικά ως και τα κυβερνητικά, γι' αυτό θεωρώ ότι είμαι υποχρεωμένος να κοινολογήσω κατά πως πράττω με το παρόν την αλληλογραφία αυτή στην οποία αναφέρομαι και την οποία αυτούσια μπορείτε να διαβάσετε στο facebook όπως προανέφερα στο « ΒΑΤΟΥΣΑ ΛΕΣΒΟΥ » .
Το να περπατώ με υψηλά το κεφάλι είναι το αποθησαυρισθέν κεφάλαιο της ζωής μου, που μου δίνει το δικαίωμα να πράττω κατά πως κάνω τώρα.
Το να μαθεύεται και να διαδίδεται η αλήθεια κανείς ποτέ δεν έχασε.   

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  & ΚΑΛΟ ΑΠΡΙΛΟΜΑΗ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ. 

02.04.2012                          Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.)    

Δεν υπάρχουν σχόλια: