Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

2,3 δισ. Ευρώ, ο «Παπανικολής» που … γέρνει και τα άλλα υποβρύχια.


2,3 δισ. Ευρώ, ο «Παπανικολής» που … γέρνει και τα άλλα υποβρύχια.

Σε μια ευνομούμενη Πολιτεία που υπάρχει αρχή και τέλος, τα ονόματα Πιπίνος, Κατσώνης,  Ματρώζος και  Παπανικολής όταν θα ακούγονταν θα σηκώνονταν οι άνθρωποι της σε στάση προσοχής για να αποδώσουν τιμή σ’ αυτούς τους γενναίους που, έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν, το βιός τους, τις οικογένειές τους, το αίμα τους και γενικά πολέμησαν για να ελευθερωθεί η χώρα. Για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι και όχι πιά σκλάβοι των Τούρκων. Όμως σ’ αυτή τη χώρα, την Ελλάδα, στην πατρίδα που ζούμε και που ατυχώς δεν υπάρχει ούτε αρχή αλλά ούτε και τέλος,  που όλα είναι ανάκατα και γίνονται τα πλέον απίθανα, αυτό που συμβαίνει στα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά όπου και ναυπηγούνται αυτά τα ομώνυμα υποβρύχια είναι άλλο ένα δείγμα το γιατί σήμερα είμαστε υπό κατοχή (οικονομική) στα νύχια του ΔΝΤ, της ΚΕΤράπεζας, της Ε.Ε. και της ….κας Μέρκελ.
Δώσαμε στους Γερμανούς (HDV) την παραγγελία να ναυπηγηθούν εκεί τέσσερα υποβρύχια  με τα ονόματα των μεγάλων της ναυτοσύνης ηρώων μας των οποίων η συμβολή στην εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση ’21 υπήρξε τεράστια. Αυτή η παραγγελία δόθηκε αρχές του 2000. Η προκαταβολή βάσει της πολύ … έξυπνης συμφωνίας που υπέγραψαν τα σαϊνια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ( με σχετικά πιά  κατηγορούμενους και υπόδικους περί τους 25 για μίζες, ξέπλυμα  μαύρου χρήματος, κ.λπ) για αυτό ήταν ούτε λίγο ούτε πολύ το 80 % της αξίας και που καταβλήθηκε κατά το σχετικό χρονοδιάγραμμα καταβολών. Αυτό το ποσό δόθηκε χωρίς αυτό να αντιστοιχίζεται  στην πρόοδο των εργασιών. Δηλ. κατά λέει ο θυμόσοφος Λαός μας «ψωνίσαμε γουρούνι στο σακί». Μέχρι τώρα λοιπόν, θα έπρεπε, από αυτά τα τέσσερα, άλλα να είχαν παραδοθεί και άλλα να παραδίδονταν στο Πολεμικό Ναυτικό της πατρίδας μας. Για λόγους που απλά ο  Λαός πάλι λέει ότι μας «έπιασαν κορόϊδα», ατυχώς μέχρι τώρα έχει παραδοθεί μόνο το «Παπανικολής». Είναι αυτό το υποβρύχιο που όταν καθελκύστηκε και άρχισε τις απαιτούμενες  δοκιμές  έγερνε. Έγερνε με ότι σημαίνει αυτό λειτουργικά, επιχειρησιακά, κ.λπ με αποτέλεσμα να  δημιουργηθεί ένα ολόκληρο σήριαλ με τα τόσα  που έχουν γραφεί και έχουν γίνει, μέχρι οι Γερμανοί να παραδεχτούν ότι όντως αυτό έγερνε και να αναγκαστούν τελικά να κάνουν αυτό που χρειαζόταν για να γίνει αξιόπλοο και επιχειρησιακά κατάλληλο. Σε ότι αφορά τα άλλα τρία, τώρα, βρίσκονται στα υπόστεγα κατασκευής τα δύο και το τρίτο στο ύπαιθρο του Σκαραμαγκά και μένουν εκεί εδώ και ένα χρόνο πάνω στα κάθε λογής ικριώματα τους, στηρίγματα κ.λπ., ατυχώς απαξιούμενα. Τα χρήματα που έχουν ήδη δαπανηθεί για τα τέσσερα αυτά υποβρύχια είναι ούτε λίγο ούτε πολύ 2.300.000.000 Ευρώ και έχουμε πάρει μόνο ένα. Με αυτά τα χρήματα θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει ένα ολόκληρο αεροπλανοφόρο. Με τις τραγικές περιπέτειες της πώλησης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά από το Ελληνικό Δημόσιο αρχικά στους Γερμανούς και την στην συνέχεια μεταπώληση τους έναντι αξίας ενός (1) Ευρώ !!! στον Κουβεϊτιανό (;) Άραβα μεγαλοεπιχειρηματία Σάφα, την για καιρό μη πληρωμή των εργαζομένων, τις κάθε λογής δικαιολογημένες αντιδράσεις (απεργίες κ.λπ) αυτών, το αποτέλεσμα  είναι ότι βρισκόμαστε σε πλήρες αδιέξοδο εδώ και ένα και πλέον χρόνο. Το έργο το οποίο έχει γίνει στα υποβρύχια αυτά είναι της τάξεως του 80 -90 %. Το υπολειπόμενο έργο ανέρχεται στα 100 -300 ακόμα εκατομμύρια Ευρώ (ανάλογα με τη κάποια νομικής μορφής λύση που θα επιλεγεί) μέχρι να λυθεί ο «γόρδιος δεσμός» του σχετικού προβλήματος.
Μακάρι τέλος τούτο να γίνει άμεσα πριν είναι πολύ αργά, αφού η εξ ανατολών «καλή» γείτονα μας  τρέχει να προλάβει την υποβρυχιακή κυριαρχία στο Αιγαίο μας με δικά της υποβρύχια αντιστοίχου τύπου που της ναυπηγούν η ίδιοι Γερμανοί κατασκευαστές.
Και για να μη ξεχνιόμαστε από το 2000 ως σήμερα έχουν υπάρξει δύο Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, δύο επίσης της ΝΔ και η τωρινή τρικομματική Κυβέρνηση και στα 12 αυτά χρόνια υπογράφηκαν διάφορες σχετικές συμφωνίες για τα υποβρύχια αυτά.
<<Και διηγώντας τα να κλαις …….>>
Α!! ρε Θόδωρε τι το ‘θελες αυτό το όλοι μαζί τα φάγαμε. Γιατί δεν έλεγες ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ. Ο καθένας στο μέτρο που του ανήκει φυσικά και του αναλογεί.

21.10.2012                        Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: