Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Οφειλόμενες ευχαριστίες προς παράγοντα της Διοίκησης, για το «Άξονα Καλλονής Σιγρίου» .


Οφειλόμενες ευχαριστίες προς παράγοντα της Διοίκησης, για το «Άξονα Καλλονής Σιγρίου» . 

Το να πεις σε ένα άνθρωπο ένα ευχαριστώ για το ότι συνέβαλε στην επίτευξη ενός στόχου σου είναι ευγενές, αρχοντικό και εν τέλει ανθρώπινο. Αναγνωρίζεις έτσι τη σημαντικότητα της βοήθειας που σου έδωσε. (Εδώ άλλοι δεν προσέφεραν ουσιαστικά τίποτα και παρεισφρέουν σε φωτογραφίες κατά την ώρα της υπογραφής της συμβάσεως για να υφαρπάξουν δόξα κατ’ αντίστοιχο τρόπο που κάνουν τα ζουλάπια της ζούγκλας που προσπαθούν να αρπάξουν τη λεία του λέοντος). Για την οφειλόμενη λοιπόν αναγνώριση της προσφοράς του η Επιτροπή Αγώνα έστειλε προς το  Διευθυντή  κ. Πανουτσόπουλο της  Διεύθυνσης Οδικών Έργων (Δ1) του Υπουργείου την τελευταία ημέρα του επιτυχούς για την επιτροπή μας έτους 2012 (αφού επιτύχαμε το για πολλούς … ακατόρθωτο), να υπάρχει ήδη εργολάβος (όταν για τον Καλλονής – Πέτρας επικαιροποιούνται ακόμη οι μελέτες του). Τούτη πρωτοκολλήθηκε με 31 12ου και την 4η Ιανουαρίου, επισκέφτηκα τον κ. Πανουτσόπουλο στο γραφείο του όπου πέραν της εκ μέρους μου φιλοφρονητικής προσεγγίσεως ενυπήρχε και η επί της ουσίας  σκοπιμότητα περί του που βρίσκεται το έργο μας. Με διαβεβαίωσε λοιπόν και πάλι ο κ. Πανουτσόπουλος ότι τα λεφτά υπάρχουν (στο ΕΣΠΑ), ο εργολάβος είναι για τη Διοίκηση ήδη εγκαταστημένος στο έργο και ότι τούτο πρέπει να παραδοθεί εντός του χρόνου που προβλέπει η απόφαση ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ ήτοι 52 μήνες από της υπογραφής της Συμβάσεως με τον εργολάβο. Άλλως υπάρχουν οι από τη σύμβαση προβλεπόμενες σχετικώς ρήτρες.       


«

Τάκης  Χαραλ. Ιορδάνης ( Ph.D.)                Προς  το  Διευθυντή
Αγησιλάου 9, Ηλιούπολη 163 46                    κ. Πανουτσόπουλο
 - Πρόεδρος του Συνδέσμου             Διεύθυνση Οδικών Έργων (Δ1)
«ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ»    του π.Υπουργείου  Υποδομών,
- επικεφαλής  της Επιτροπής για τον          Μεταφορών και Δικτύων
  «Οδικό Άξονα Καλλονής – Σιγρίου»              Μουστοξύδη   7            
Τηλ. 2109737053  κιν. 697750346                    ΑΘΗΝΑ

                             

                                                                                                 Κοιν :1) Τα μέλη της
Αθήνα,  31 Δεκεμβρίου 2012.                                                      Επιτροπής Αγώνα                                                                                                     
                                                                                                     2)  ΜΜΕ  Λέσβου.                                                                                                                                                                                                                                      

Αγαπητέ κ. Πανουτσόπουλε,



Κατά πρώτο θα ήθελα να σας ευχηθώ εν όψει της ελεύσεως του νέου έτους Υγεία και κάθε  Ευτυχία για σας προσωπικά και την οικογένειά σας, αλλά και όλους τους υπό τη διεύθυνσή σας, στην  Οδικών Έργων (Δ1) συνεργάτες σας.   

Κατά δεύτερο  θα ήθελα κατ’ εξουσιοδότησή από όλα τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα, με την παρούσα να σας εκφράσω τις πολλές και εγκάρδιες  ευχαριστίες τους για την έμπρακτη εκ μέρους σας στήριξή της καθ’ όλη την περίοδο των εννέα χρόνων της υπάρξεως της (από της συστάσεως της το 2003) έως και σήμερα, από  τότε που οπωσδήποτε εσείς ως στέλεχος της αντιστοίχου Διευθύνσεως Μελετών του Υπουργείου, είχατε πολλαπλώς συμβάλλει στο να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες μελέτες μας επιτυχώς. Συμβάλατε στο να ξεπεραστούν ποικίλες δυσκολίες και έτσι ευτυχώς για μας, να μην υπάρχουν προβλήματα  αντίστοιχα προς εκείνα του άλλου οδικού άξονα του νησιού μας, του « Καλλονής – Πέτρας», οι οποίες ακόμη και τώρα ατυχώς μη ολοκληρωμένες βρίσκονται στη φάση της αναθεωρήσεως  και επικαιροποιήσεως τους.
 Αναφερόμαστε βέβαια στις μελέτες αυτές, τις για το δικό μας οδικό άξονα, τον «Καλλονής Σιγρίου», που ολοκληρωμένες και πρεπόντως εγκεκριμένες το κατέστησαν «ώριμο προς ένταξη στο ΕΣΠΑ έργο».  Αυτές που, εσείς έχοντας εν τω μεταξύ  προαχθεί  σε Διευθυντή της καθ’ ύλη Διεύθυνσης (Οδικών Έργων (Δ1)) του Υπουργείου, σας έδωσαν τη δυνατότητα  ως εκ της αρμοδιότητας και δικαιοδοσίας σας την κατά τις σχετικές θεσμικές προβλέψεις και πρόνοιες, να εντάξετε το έργο μας στο ΕΣΠΑ, το Θέρος του 2011.  
Βεβαίως η στη συνέχεια εκ μέρους της Διευθύνσεως σας επιτυχής προσπάθεια  (παρ’ όλο τα ποικίλα εμπόδια, δυσκολίες και δυστοκίες) της στις 10 Σεπτεμβρίου 2012 υπογραφής της αντιστοίχου σμβάσεως της μεταξύ Δημοσίου και μειοδότη (το επιχειρηματικό σχήμα, Κοινοπραξία των τριών εταιρειών, «Αναστηλωτική», «Τοξότης» και «Ελληνική Υδροκατασκευή») ολοκλήρωσε τον κύκλο των  απαιτούμενων κατά νόμο ενεργειών σας.
Η ολοκλήρωση αυτή, αποτέλεσε όπως είναι αντιληπτό για την Επιτροπή μας την κορωνίδα της πρωτοφανούς για τα Αιγαιακά δεδομένα (έργο - επένδυση 44,50 εκατ. Ευρώ) Ε Π Ι Τ Υ Χ Ι Α Σ, της επί εννέα χρόνια όλης προσπάθειάς της και έτσι κλείνοντας το άκρως επιτυχές για την Επιτροπή μας 2012, οι κατά την παρούσα ευχαριστίες όλων των μελών της επιτροπής μας αλλά και όλων των συμπατριωτών μας, αποτελούν αυθόρμητη από καρδιάς μας έκφραση. 
Ευελπιστούμε, όταν εντός των κατά την απόφαση εντάξεως στο ΕΣΠΑ, 52 μηνών περίοδο που θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του έργου μας, να παραβρεθείτε ως προσκεκλημένος της Επιτροπής μας στην τελετή κοπής της κορδέλας των εγκαινίων του σωσίβιου για το τόπο μας αλλά και όλο το νησί οδικού μας αυτού άξονα  και να συμμετάσχετε στην με πολλούς φίλους, συμπατριώτες και μέλη της επιτροπής μας εορταστική του γεγονότος πορεία μας, σ’ όλο το μήκος του δόμου μας αυτού, από την Καλλονή έως το Σίγρι.
Κλείνοντας  και πάλι σας απευθύνω το ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ για το 2013.
Mε τιμή και  εκτίμηση


Υ. Γ. Παρ’ όλη την παρέλευση τεσσάρων κοντά μηνών από την υπογραφή της συμβάσεως την κατά τα ανωτέρω, ως στιγμής ουδεμία κινητικότητα υπάρχει ως προς την έναρξη του έργου.
Η προ μηνός εκ μέρους σας διαβεβαίωση ότι για την υπηρεσία υπάρχει η κατά νόμο θεωρουμένη «εγκατάσταση εργολάβου», μας ανέστειλε την όποια ανησυχία και αδημονία μας, όμως η επί ένα ακόμη μήνα καθυστέρηση ως τώρα στο «να πέσει η πρώτη κασμαδιά» στο έργο μας, αναμφίβολα και δεν είναι κάτι που μπορούμε εύκολα να αντιληφθούμε και να εξηγήσουμε.
Θα σας παρακαλούσαμε να μας πληροφορήσετε τι συμβαίνει και υπάρχει αυτή η δυστοκία της έναρξης του έργου, ώστε με την σειρά μας να πληροφορήσουμε τα μέλη της επιτροπής μας, τους συντοπίτες μας αλλά και όλους τους κατοίκους της Λέσβου.
                                                 Ευχαριστώ 

                                                                               »

13.1.2013       Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: