Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ THΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΜΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ   ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ THΣ   ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΜΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ  ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.


Την προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ μου της 8ης Νοεμβρίου 2012, επ' ευκαιρία της επετείου των 100 χρόνων από της απελευθερώσεως του νησιού μας, με την πιο κάτω διαβιβαστική επιστολή πρωτοκόλλησα στο Γραφείο του κ. Πρωθυπουργού στην Βουλή και επίσης στα άλλα κόμματα της Βουλής.


<< 

                                                              Προς τον Αξιότιμο Πρόεδρο

Δρ. Τάκης Χ. Ιορδάνης                                       της  Ελληνικής Κυβερνήσεως,
-Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου               Πρωθυπουργό και
   Λέσβου «ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ»       Πρόεδρο του κόμματος
- π. Διευθύνων  Σύμβουλος της                        της Νέας Δημοκρατίας
   Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων                     κ. Αντώνιο Σαμαρά
- π. Πρόεδρος του Πανελληνίου                              ΑΘΗΝΑ
   Συλλόγου Μεταλλειολόγων Μηχανικών.
- Αγησιλάου 9 - Ηλιούπολη 163 46      Κοιν.: 1 ).  Τους Προέδρους
   6977503461                                                                    και τα   κόμματα της 
                                                                                               Βουλής των Ελλήνων                  
Αθήνα, 9  Δεκεμβρίου 2012                       2 ). ΜΜΕ Λέσβου
                                                     
ΘΕΜΑ  :  ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ   THΣ   ΑΠΟ   8.11.2012   ΑΝΟΙΚΤΗΣ
              ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ   ΜΟΥ   ΠΡΟΣ   ΤΟΝ   ΠΡΟΕΔΡΟ  ΤΗΣ   
              ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,


   Σήμερα είναι ξεχωριστή ημέρα για μας τους Λέσβιους της Βορείου, της Κεντρικής και της Δυτικής Λέσβου, αφού σαν σήμερα πριν εκατό χρόνια μετά την ιστορική μάχη του Κλαπάδου, επί τέλους ελευθερωθήκαν οι προπάτορές μας από τον ζυγό του αιμοσταγούς, απάνθρωπου και κτηνώδους δυνάστη, Τούρκου.
  Για μας τους Λέσβιους της υπαίθρου του νησιού, δεν έφθασαν τα 450 μαρτυρικά χρόνια που χρειάστηκε για να απελευθερωθεί η Πρωτεύουσα Μυτιλήνη την 8η  του Νοέμβρη 1912, αλλά έπρεπε να υπομείνουμε ακόμη ένα ολόκληρο, βασανιστικό, εξόχως μαρτυρικό και πολλαπλώς καταστρεπτικό μήνα ως την 9η του Δεκέμβρη, για  να έρθει και στα δικά μας μέρη η πολυπόθητη λευτεριά.
 Ένας μήνας αγωνίας και αγανάκτησης, που συνδυάστηκε με πυρπολήσεις σπιτιών, λεηλασίες, ραβδισμούς κ.λπ. κακουχίες κάθε μορφής των ελλήνων κατοίκων ως και φόνους πολλών δεκάδων Ελλήνων που πλήρωσαν την οργή και μάνητα των Τούρκων. Αυτών που πιστεύοντες στην επανακατάληψη του νησιού μας αποθρασυνθέντες, εξακολουθούσαν να διαφεντεύουν τον τόπο μας έτι περαιτέρω δυναστικά για 30 ακόμη νύχτες αγωνίας και φόβου, ώστε να φθάσει ο λαός να δώσει στον μαρτυρικό αυτό μήνα - απ’ τη ντοπιολαλιά μας -, το όνομα « τα φόβια ».
  Η πολυπόθητη ελευθερία μας στην πορεία των εκατό χρόνων ελεύθερου εθνικού βίου της Λέσβου, ατυχώς δεν συνδυάστηκε και το χειρότερο δεν συνοδεύτηκε με την εκ μέρους της Πολιτείας απαιτούμενη φροντίδα που της έπρεπε και ασφαλώς δικαιούταν, με συνέπεια σήμερα πλέον των άλλων όλων, να υφίσταται προοδευτικά την εγκατάλειψη και την προοδευτική ερήμωσή του. Ένα μόνο στοιχείο πείθει περί των ανωτέρω. Ο γηγενής αριθμός του νησιού μας, όπως αναφέρω και στην  προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνημμένη ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ μου, είναι μικρότερος πιά και αυτού του 1832 μετά το «μεγάλο θανατικό» ήτοι < 75.000 άτομα. Η επέτειος των 100 χρόνων από την απελευθέρωση του νησιού μας και η εικόνα εγκατάλειψης, ερήμωσης και μιζέριας που χαρακτηρίζει σήμερα τη Λέσβο, έγινε η αφορμή να στείλω την ΑΝΟΙΚΤΗ αυτή ΕΠΙΣΤΟΛΗ. Σκοπός μου είναι να σηματοδοτήσω το ότι η Ελληνική Πολιτεία ΟΦΕΙΛΕΙ στη Λέσβο. Οφείλει στη λογική και στη συλλογιστική που αναπτύσσεται στη συνημμένη επιστολή μου,  όλα εκείνα που οδήγησαν ατυχώς στο τραγικά αρνητικό αποτέλεσμα, σήμερα το νησί μου, το στον πλέον εθνικά ευαίσθητο ακριτικό χώρο  και την στρατηγικά εξαιρετικής σημασίας θέση του στο Βόρειο Αιγαίο, στην πραγματικότητα να «πνέει τα λοίσθια».
  Την ΑΝΟΙΚΤΗ αυτή ΑΠΟΣΤΟΛΗ μου, που απευθυνθείσα  στον πρώτο Πολιτειακό παράγοντα της χώρας έχει χαρακτήρα συμβολικό και απλής σηματοδότησης των πραγμάτων, την κοινολογώ και σε σας

                         αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ

και στο κόμμα σας, αλλά και στους άλλους αρχηγούς και όλα τα άλλα κόμματα της Βουλής μας, αφού εσείς κατά τα θεσμικώς κρατούντα Κυβερνάται τη χώρα, πράγμα που σημαίνει εσείς μπορείτε να πραγματώσετε όλα εκείνα τα επί ένα αιώνα μη πραγματοποιηθέντα στη γενέτειρά μου. Κάνω την παραίνεση να εκλάβετε την ΑΝΟΙΚΤΗ αυτή ΕΠΙΣΤΟΛΗ μου ως κραυγή αγωνίας (πάντως όχι μόνο δική μου) για τη Λέσβο και ως έκκληση προς άμεση ενεργοποίησή σας.
Εσείς, τα κόμματα τα οποία στο Κοινοβούλιο αποφασίζετε για τις τύχες των Ελλήνων στο σύνολό τους, αλλά και Κυβερνάτε την Πατρίδα  εν  συνόλω   και  έτσι  και  τα  επί   μέρους  τμήματά  της, Κ Α Ν Ε Τ Ε   Κ Α Τ Ι    για τη Λέσβο. Κάνετε κάτι για να εξαλειφθεί επί τέλους η μιζέρια στο νησί μας και να αυξηθεί ο πληθυσμό του. Κάνετε κάτι, μη τυχόν η εκατοντάχρονη αβελτηρία της Πολιτείας έναντι του νησιού μου, έχει ως τελικό αποτέλεσμα, την ερήμωσή της. Η όποια περαιτέρω αδράνεια του Αθηνοκεντρικού κράτους απέναντι στην μεγαλόνησο αυτή του Αιγαίου, πολύ φοβούμαι ότι θα οδηγήσει σε αναντίστρεπτες καταστάσεις. Το «καιροί ου μενετοί» των αρχαίων, θεωρώ ότι είναι το μόνο που ταιριάζει αυτή τη στιγμή για τη γενέτειρά μου. Ο νέος αιώνας ελεύθερης ζωής της θα πρέπει να ξεκινήσει με μεγιστοποιημένη στο έπακρο προσπάθεια για τη δημιουργία έργων κλίμακος και υποδομών, ώστε να δημιουργηθεί η προοπτική  εξάλειψης της υστέρησης, της εκ των μη γενομένων στη Λέσβο κατά τα εκατό αυτά χρόνια που υπήρξε αναπόσπαστο μέλος της Ελληνικής Επικράτειας.    

Με την πρέπουσα τιμή
και το δέοντα σεβασμό   >>

Δεν υπάρχουν σχόλια: