Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013

ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ


ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ  ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ

 

Το κείμενο που ακολουθεί εστάλη χθές 13.05.2013, στο Γενικό Γραμματέα Λιμένων  και Λιμενικής Πολιτικής 

 κ.Κων/νο Ι. Μουτζούρη

 

 

<< ΕΠΕΙΓΟΝ                    ΕΠΕΙΓΟΝ                       ΕΠΕΙΓΟΝ

Παναγ. Χ. Ιορδάνης( Ph. D.)……………………………. Προς το Γεν. Γραμ. Λιμένων

-  Πρόεδρος του Συνδέσμου για…………………..……     και Λιμενικής Πολιτικής

    την Ανάπτυξη της  Λέσβου…………………………….. κ. Κων/νο Ι. Μουτζούρη 

    « ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ »………………………………Υπουργείο

 - π. Διευθύνων Σύμβουλος ΕΒΟ………………………. .Ναυτιλίας και Αιγαίου

 - π. Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλ- ……………..……Πειραιάς

    λόγου Μεταλλειολόγων Μηχανικών

Αγησιλάου 9- Ηλιούπολη 163 46……………......Κοιν.: 1) Περιφέρεια Βορ. Αιγαίου 

Τηλ.- Fax 210 9737053…………......................................................2) Δήμος Λέσβου   

κιν. 6977503461 ...........................................                   ........3) ΜΜΕ Λέσβου

                                               Αθήνα, 13 Μαΐου  2013

 
ΘΕΜΑ :  ΛΙΜΑΝΙ ΣΙΓΡΙΟΥ
Σχετ.: 1) Το ενημερωτικό σημείωμα/fax σας που λάβαμε την 19.04.2013
          2) Η από 22 Απριλίου 2013 επιστολή μας
 
Αξιότιμε κ. Γενικέ, Αγαπητέ μου Κώστα,
 
Κατ’ αρχάς σας ευχόμαστε το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.
Μετά το  ενημερωτικό σημείωμα/fax σας (σχετ. 1) εν αναφορά προς τη  νομοθετική  ρύθμιση την οποία  σκεφθήκατε, επιμεληθήκατε και τελικά φέρατε στη Βουλή όπου και ψηφίστηκε,  απαλείψατε το της λογικής παράδοξο, να πρέπει πρώτα  να νομιμοποιηθεί το εκεί υπάρχον αλιευτικό καταφύγιο (που ουδέποτε είχε την όποια  σχετική άδεια) προκειμένου τούτο στη συνέχεια να αποψιλωθεί για να συμπεριληφθεί ο χώρος του στο χώρο του στοχευομένου επιβατηγού – εμπορικού Λιμανιού Σιγρίου.
Στη δική μας επιστολή της 22.4.2013 (σχετ. 2) με την οποία σας επισυνάπταμε το ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ (κατ’ εκτίμηση, πρόχειρο) των από εδώ και πέρα διαδικασιών (Συνημ.1) με στόχο την 31.12.2013 να υπάρχει  υπογεγραμμένη η σχετική σύμβαση μεταξύ Δημοσίου και εργολάβου που θα κατασκευάσει  το έργο μας. Επισημαίναμε το ιδιαίτερα στενό χρονικό περιθώριο γράφοντάς σας τα πιο κάτω:
« Εκείνο που θα πρέπει να παρατηρηθεί είναι ότι η στενότητα του υπάρχοντος χρόνου ( ολιγότερο από οκτώμισι -τότε-  μόνο μήνες) ως την ληκτική ημερομηνία της 31ης Δεκεμβρίου 2013 για να υπάρχει η δυνατότητα  να  εκτελεσθεί   ένα   έργο  στα   πλαίσια   του  ΕΣΠΑ,   ε ν τ ό ν ω ς    μ α ς   π ρ ο β λ η μ α τ ί ζ ε ι.
Τούτο δε, διότι κατά το επισυναπτόμενο ( ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ) είναι τόσο «απαιτητικό», που θα πρέπει με αυστηρότητα αλλά και υψηλό επαγγελματισμό να τηρηθεί, εάν φυσικά  τελικά μπορέσουμε να υπάρξουμε ευτυχείς να δούμε το έργο μας πραγματοποιούμενο.»
Ατυχώς όπως πληροφορούμαστε ενώ η νομοθετική αυτή ρύθμιση έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την 29η.4.2013 (ΦΕΚ  Αρ. Φυλ. 102/ Ν.4150), ατυχώς επαναλαμβάνω, ως στιγμής ουδεμία κίνηση έχει υπάρξει από την «ΕΓΝΑΤΙΑ,» την Περιφέρεια Βορ. Αιγαίου ή όποιον άλλο αρμόδιο,  στο να ενταχθεί επί τέλους το νευραλγικό αυτό έργο  μας στο ΕΣΠΑ.
Δεν μπορώ να καταλάβω τι περιμένουν οι όποιοι αρμόδιοι στο να γίνει αυτό. Ήδη ο υπολειπόμενος χρόνος ως τη ληκτική ημερομηνία υπογραφής της απαιτουμένης συμβάσεως με εργολάβο ( 31.12..2013) που θα κατασκευάσει το έργο,  είναι μόνο 7,50 μήνες και η ερώτηση «αν θα προκάμουμε» καθίσταται ιδιαίτερα αδυσώπητη και οσημέραι  εξαιρετικά βασανιστική.
Τέλος, η ερώτησή μου « ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ  ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ» εύχομαι να έχει  ρητορική μόνο αξία  και ότι και με τη δική σας παρέμβαση, αυτή εκ των πραγμάτων θα αποδειχθεί ως μη ανταποκρινόμενη στην πραγματικότητα.
                                                                                              Με την πρέπουσα τιμή
…………………………………………………………συναδελφικά και με πατριωτική  αγάπη >>

Δεν υπάρχουν σχόλια: