Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ : H απάντηση του κ. Κ.Ι.Μουτούρη. Νέα επιστολή μας προς το κ.Πρωθυπουργό.

Κ.Ι.Μουτζούρης: Η ένταξη στο ΕΣΠΑ, κ.λπ. του έργου «ΛΙΜΑΝΙ ΣΙΓΡΙΟΥ»  εξαρτάται από τις Τοπικές αρχές Λέσβου.
Νέα επιστολή μας προς το κ. Πρωθυπουργό, με υπογραφές κατοίκων της Πρωτεύουσας Μυτιλήνης. 

Την προς εμένα επιστολή του Δημάρχου μας κ. Δ.Φ.Βουνάτσου  της 24.05.2013 θέσαμε υπ’ όψη στον Γενικό Γραμ. Λιμένων και προ ημερών ορισθέντα επικεφαλής της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων κ. Κ. Ι. Μουτζούρη (επ’ ευκαιρία και δημόσια του απευθύνω τα θερμά συγχαρητήρια και του εύχομαι ευόδωση στο έργο του για το καλό και της γενέτειράς μας ), στον οποίο ο κ. Δήμαρχος έκανε ιδιαίτερη αναφορά, κατά τα επί λέξει γραφόμενά του, αναφέροντας:
<< …… και τη δοθείσα δημοσιότατα διαβεβαίωση του κ. Γ. Γ. Λιμένων ( στο Σίγρι στη κοινή σύσκεψή σας τον Φεβρουάριο) , για μια ακόμα φορά, ότι θα γίνει το λιμάνι Σιγρίου, και την πραγματοποιηθείσα αυτοψία, περί της οποίας συσκέψεως αυτής, εμείς, ως Δήμος, εκδώσαμε σχετικό δελτίο τύπου και ότι ήδη  θα διενεργηθούν τα δέοντα από αυτόν τον ίδιο, για την διοικητική και οικονομική τακτοποίηση μιας υφιστάμενης εκκρεμότητας, καθότι αρμόδιος κρατικός λειτουργός καθ’ ύλην εν προκειμένω. …>>

Αντί άλλης απαντήσεως, ο κ. Μουτζούρης μας έστειλε άμεσα, το πιό κάτω  έγγραφό του. 
 

<<…………………………………………………………… Αθήνα 24 Μαΐου 2013 

ΣΙΓΡΙ: ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ 

ΕΠΕΙΓΕΙ η προώθηση της δημοπρατήσεως των σημαντικών λιμενικών έργων αναβαθμίσεως του λιμένα Σιγρίου. Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από τις 29 Απριλίου 2013, όταν με νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου δώσαμε λύση σε εκκρεμότητα σε σχέση με την διατήρηση της υφιστάμενης αλιευτικής υποδομής.

Η προώθηση του θέματος τώρα πλέον εξαρτάται κατά μέγιστο βαθμό από τις τοπικές αρχές της Λέσβου.

Κ. Ι. Μουτζούρης>>

Η λακωνική και περιεκτική αυτή γραφή του κ. Μουτζούρη με την φράση του «Η προώθηση του θέματος τώρα πλέον εξαρτάται κατά μέγιστο βαθμό από τις τοπικές αρχές της Λέσβου», θεωρώ ότι ξεκαθαρίζει χωρίς την όποια αμφισβήτηση ή αμφιβολία,  το θέμα μας. 

Τα ανωτέρω σε συνδυασμό προς τη σχετική απάντηση του Υπουργού κ. Μουσουρούλη προς το Γραφείο Πρωθυπουργού  της 20.05.2013, το ότι χθες έγινε Περιφερειακό Συμβούλιο στην Περιφέρεια Βορ. Αιγαίου και στην ημερήσια διάταξή του δεν περιλαμβανόταν το ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ και ακόμη  εκ του ότι ο Λεσβιακός Λαός θέλει το έργο αυτό συστρατευόμενος μαζί μας και υπογράφοντας μαζικά τη ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ μας, σήμερα υποβάλλουμε στον κ. Πρωθυπουργό την 8η επί του θέματος επιστολή μας, με υπογραφές αυτή τη φορά κατοίκων της Πρωτεύουσας Μυτιλήνης. Τούτες είναι 208 τον αριθμό και συγκέντρωσε ό εξ Αντίσσης ορμώμενος, ενεργός πολίτης (ο οποίος μαζί με άλλους καλόπιστους Λέσβιους πάντα στηρίζουν τις επιλογές μου και γίνονται αρωγοί των προσπαθειών μου, όπως στην προκειμένη περίπτωση), φίλος Αθηνόδωρος Κατσαμάτσας τον οποίο δια της παρούσης και ευχαριστώ.

Το ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ που γράφει στο έγγραφό του ο κ. Μουτζούρης, αποτελεί τον οδηγό μας για την μεγιστοποίηση της προσπάθειάς μας. 

Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης…………….. 28.05.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: