Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΣΒΟΥΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΓΡΑΦΗ ΜΟΥ " Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ....

  • O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΣΒΟΥΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΓΡΑΦΗ ΜΟΥ " Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΛΕΣΒΟΥ  ΞΈΧΑΣΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΑΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ;;"

    Με αυτό τον τίτλο ήταν το κείμενο που ανήρτησα χθες εν αναφορά προς επιστολή του κ.Βουνάτσου προς τονΠεριφερειάρχη κ. Γιακαλή για συνεργασία μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας Βορ. Αιγαίου για επίλυση διαφόρων προβλημάτων τοπικής σημασίας από την οποία όμως δεν υπήρχε η όποια αναφορά στο επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε θέμα ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ (ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΕΡΓΟ), εν αναφορά προς την ένταξη του στο ΕΣΠΑ. Ο κ. Δήμαρχος μου έστειλε σήμερα την απάντησή του την οποία χωρίς κανένα σχολιασμό παραθέτω αυτούσια:

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΝΟΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ                   .................................................                          Μυτιλήνη 24 Μαΐου 2013
    ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ                    ...................................................................................Αρ.πρ. 447
    ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
    ΤΗΛ. 2251054855-56-57
    ΦΑΞ 2251029300
    Email grafeiotypou@mytilene.gr
                                                        ........................................................................Προς τον κ. Ιορδάνη Τάκη
    ................................................................................................................................................Αθήνα

    Αγαπητέ Τάκη,
    Έλαβα γνώση της ηλεκτρονικής επιστολής σου, η οποία με «κατηγορεί» γιατί στο έγγραφό μου, από 10 Μαΐου 2013, που απεύθυνα στον Περιφερειάρχη κ. Γιακαλή και στους συναρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες, «δεν αναφέρθηκα στο λιμάνι του Σιγρίου», και από εκεί έβγαλες το συμπέρασμα, «ότι δεν ενδιαφέρομαι για τη δυτική Λέσβο»!!!.
    1. Προφανώς, δεν παρατήρησες, ότι, η επιστολή μου αυτή, δεν απευθύνεται σε κανέναν κρατικό-κυβερνητικό αξιωματούχο, αλλά περιορίζεται μόνο σε προβλήματα-θέματα, είτε αποκλειστικής αρμοδιότητας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, είτε άλλα, τα οποία ανάγονται στις μεταξύ μας συναρμοδιότητες και ενδιαφέροντα. Έτσι, δεν περιείχε αναφορά σε άλλα κεφαλαιώδους βεβαίως σημασίας για το νησί μας, τα οποία και αυτό του λιμανιού του Σιγρίου, για το οποίο, πολύ καλά γνωρίζεις τους αγώνες μου, από το 1981, όταν πρωτοεκλέχτηκα Βουλευτής, και αργότερα ως Νομάρχης, τα οποία ασφαλώς μας έχουν απασχολήσει σε κοινές συνεργασίες με τον κ. Γιακαλή, και των οποίων «ουκ εστί αριθμός»
    2. Προφανώς, αγνοείς επίσης τις κοινές συσκέψεις του Δημάρχου, του Γ. Γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, κ. Κώστα Μουτζούρη, του Προέδρου της Κοινότητας Σιγρίου, κ. Παύλου Τσίκνα, του τ. Προέδρου της αυτής Κοινότητας και τ. Αντιδημάρχου Ερεσού- Αντίσση και Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Λέσβου, κ. Αθανασιάδη Αποστόλου, του κ. Αντώνη Κουμαρά,Δημοτικού Συμβούλου και νυν Αντιδημάρχου Ερεσού-Αντίσσης, του τ. Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και νυν Εντεταλμένου Συμβούλου για θέματα Τουρισμού, κ. Χρήστου Κορδώνη και επιτοπίως μάλιστα, μαζί και με τους ψαράδες και λοιπούς κατοίκους στο Σίγρι, στις 16-2-2013, για το λιμάνι του Σιγρίου, και τη δοθείσα δημοσιότατα διαβεβαίωση του κ. Γ. Γ. Λιμένων, για μια ακόμα φορά, ότι θα γίνει το λιμάνι Σιγρίου, και την πραγματοποιηθείσα αυτοψία, περί της οποίας συσκέψεως αυτής, εμείς, ως Δήμος, εκδώσαμε σχετικό δελτίο τύπου και ότι ήδη θα διενεργηθούν τα δέοντα από αυτόν τον ίδιο, για την διοικητική και οικονομική τακτοποίηση μιας υφιστάμενης εκκρεμότητας, καθότι αρμόδιος κρατικός λειτουργός καθ’ ύλην εν προκειμένω.
    3. Προφανώς, αγνοείς επίσης τις λοιπές ενέργειες της παρούσας Δημοτικής Αρχής, βεβαρυμμένης αφαντάστως από τα απ’ αιώνων κληρονομημένα άλυτα, κολοσσιαία προβλήματα των πρώην 13 Δήμων της Λέσβου, την επιτυχή προσπάθειά μας τελικά, να «σπάσει» ο Δήμος σε περισσότερους Δήμους, τούτα τα δύο χρόνια και τους πέντε μήνες που βρισκόμαστε στην ηγεσία του ενός και μόνο Δήμου-τέρατος, την διοικητική παράλυσή του, εξαιτίας του ελάχιστου προσωπικού υπαλλήλων που μας έχουν πλέον απομείνει, μετά και την επέλαση των Μνημονίων και των Τροϊκανών και τις μετατάξεις και συνταξιοδοτήσεις πληθώρας υπαλλήλων μας, την τρομερή οικονομική του δυσπραγία και των αφαντάστων περικοπών, περί των 60% στα δυόμισι τελευταία χρόνια των πάσης φύσεως χρηματικών εκροών από τις Κυβερνήσεις των Αθηνών προς τους Ο.Τ.Α., το τεράστιο χρέος που κληρονομήσαμε των πρώην 13 Δήμων, τελικά, επιτυχή προσπάθειά μας και εμού προσωπικά. Αφού όλα τα κόμματα στο νησί μας, οι βουλευτές, οι εκπρόσωποι θεσμών και φορέων, και τέλος, όλων των συνδημοτών μας, έχουν πειστεί περί της στρατηγικής αιτίας, της κακοδαιμονίας μας, γεγονός το οποίο, αποδεικνύεται από τις επανειλημμένες δημόσιες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, και στον τοπικό τύπο, αλλά και σε επίσημα φόρα, όπως και κατά την τελευταία συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, στην Αθήνα. Γιατί δεν είδα ποτέ να ενδιαφέρεσαι, απορίας άξιον, για τα προαναφερόμενα, τα οποία μας καταβασανίζουν, ενώ εμείς, υπερβάλλοντας εαυτούς, κατορθώνουμε να κρατούμε το Δήμο μας, τον μεγαλύτερο εκτατικά Δήμο της Ελληνικής Επικράτειας, ακόμη ζωντανό. Σύμφωνα με τις οποίες δηλώσεις του κ. Αθανασίου, απασχολεί σοβαρότατα την Κυβέρνηση, το ως άνω πρόβλημα του ενός και μόνο Δήμου στη Λέσβο και θα υπάρξουν με νομοθετική παρέμβαση, περισσότεροι, (πόσοι όμως δεν γνωρίζουμε, αφού η Κυβέρνηση κρατά κλειστά τα χαρτιά της ακόμα), και όλοι μας τελούμε εν αγωνιώδη αναμονή της επίλυσης του στρατηγικής σημασίας τούτου προβλήματος.
    Εκτός εάν αγαπητέ φίλε Τάκη, πιστεύεις, σύμφωνα άλλωστε με την παραδοσιακώς κρατούσα αρχή στη Χώρα μας, ότι ο κάθε Δήμαρχος είναι αρμόδιος για όλα, και εν προκειμένω εγώ, σύμφωνα με την οποία αρχή, «τα παράπονά σου στο Δήμαρχο»! Αυτά ως γενική και ειδική απάντηση επί του παρόντος.
    Εύκολη η επισήμανση των προβλημάτων του τόπου μας από την Αθήνα, δι’ αποστολής επιστολών-εγγράφων! Εμείς όμως, που τα βιώνουμε κατοικώντας μονίμως, στο νησί μας και από θέσεις ευθύνης και πολύμορφης λογοδοσίας, έχουμε χάσει τον ύπνο μας και κινδυνεύει η ψυχική μας υγεία, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας έναντι των συνδημοτών μας και να τιμήσουμε την ψήφο τους και στην περίπτωσή μου, αν το θες και έτσι, και την προσωπική μου, αλλά και οικογενειακή μου Ιστορία.

    Φιλικά,
    Ο Δήμαρχος Λέσβου
    Δημήτρης Φωκίων Βουνάτσος

Δεν υπάρχουν σχόλια: