Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

H ΠΡΏΤΗ ΚΑΣΜΑΔΙΑ, στον Οδικό Άξονα Καλλονής - Σιγρίου


H ΠΡΏΤΗ ΚΑΣΜΑΔΙΑ, στον Οδικό Άξονα Καλλονής - Σιγρίου.
Ευρισκόμενοι επί τέλους εν ευτυχία, στην αρχή του τέλους της από το 2003 προσπάθειάς μας όταν δημιούργησα την Επιτροπή Αγώνα και εντός του αμέσου μέλλοντος θα αρχίσουν τα έργα της κατασκευής του 46.664 μέτρων σωσιβίου για το νησί δρόμου μας, έγραψα το άρθρο Η Πρώτη Κασμαδιά. Τούτο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ της Μυτιλήνης, στη στήλη μου «Αιολίας λόγος » την Τρίτη 16 Ιουλίου 2013.
« Ιούνιος του 2009 ήταν, που μας εστάλη επιστολή από το ΥΠΕΧΩΔΕ/ Γεν.Γραμ. Δημοσίων Έργων, απάντηση στη δική μας προς τον Πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή, για τον «οδικό άξονα Καλλονής –Σιγρίου», με την οποία μας δίδονταν μέσω της Περιφέρειας, 20.000.000 Ευρώ. Βεβαίως γνωρίζοντας ότι το ποσό αυτό δεν κάλυπτε ούτε το μισό της δαπάνης του όλου έργου, αποφασίσαμε και συγκαλέσαμε την 1η Πανολομέλεια, στο Σκαλοχώρι (οι ολομέλειες των επί μέρους επιτροπών των δέκα χωριών μας, εργάστηκαν για την επιτυχία της) των μελών της Επιτροπής Αγώνα που δημιουργήσαμε το 2003 (τη σχετική ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ μας είχαν υπογράψει τα πλέον προβεβλημένα μέλη της κοινωνίας των δέκα χωριών της περιοχής).
Η  επιστολή μας αυτή ήταν η δεύτερη  προς τον Πρωθυπουργό (η πρώτη προς τον Κ. Σημίτη στον οποίο  στείλαμε τη διακήρυξή μας).   
Στην εκδήλωση αυτή που έγινε στις 4.08.2009, υπήρξε έντονος προβληματισμός,...»
Ολόκληρο το διαβάζετε στο πιο κάτω :
 Τάκης Χαραλ.Ιορδάνης (Ph.D.) .................... 19.07.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: