Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΡΧΙΖΕΙ, Ο ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ « ΚΑΛΛΟΝΗΣ –ΣΙΓΡΙΟΥ»


ΑΡΧΙΖΕΙ,  Ο ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ « ΚΑΛΛΟΝΗΣ –ΣΙΓΡΙΟΥ»

Η Εκκλησία ευλόγησε, η Διοίκηση  επικρότησε, η Επιστήμη επιδοκίμασε , η Διανόηση ..με καλλιέπεια  καλολόγισε, το Παροικιακό Λεσβιακό Δυναμικό της Αθήνας συμπαραστάθηκε και ο Λαός της Λέσβου … χειροκρότησε.

Το μεγαλύτερο ποτέ έργο στον Αιγαιακό χώρο ύψους 44.500.000 Ευρώ από της απελευθερώσεώς του εδώ και 100 χρόνια ο ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ – ΣΙΓΡΙΟΥ, ξεκινά αυτές τις μέρες. Εν όψει λοιπόν της «πρώτης κασμαδιάς» σ’ αυτόν, κάναμε , στο Σκαλοχώρι Λέσβου,  προχθές   6  Σεπτεμβρίου,  την 3η ΠΑΝΟΛΟΜΕΛΕΙΑ (ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ) ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ μας.. Της επιτροπής μας  που συστήθηκε εδώ και δέκα χρόνια και που αγωνιζόμενη για τον οδικό αυτό άξονα με συνέχεια, συνέπεια , επιστημονικά συγκροτημένη και ορθολογικά εδραία αδιάλειπτο διεκδίκηση επέτυχε το για πολλούς ως πριν λίγα χρόνια ακατόρθωτο.

Τα πιο κάτω  χαιρετιστήρια μηνύματα είναι μεταξύ των πολλών που λάβαμε για την εκδήλωσή μας αυτή , που έλαβε χώρα  παρόντος του Δημάρχου Λέσβου κ. Δ.Φ. Βουνάτσου, άλλων Τοπικών αρχόντων, πολλών μελών της Επιτροπής μας και πλήθος κόσμου, που σταχυολογώντας, παραθέτουμε: 

Ø      Η Εκκλησία μας συμμετέχοντας στη χαρά μας για τη μεγάλη μας αυτή επιτυχία, πέραν του ότι στην εκδήλωσή μας αυτή εκπροσωπήθηκε τοπικά από τον Πρωτοσυγκελ. Αρχιμανδρίτη Μηθύμνης κ. Νικόδημο, δια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης, Λέσβιου, κ. Συμεών ευλόγησε την όλη προσπάθειά μας με το μήνυμά του όπου έγραφε:

« ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Προς την Επιτροπή Αγώνα  για το δρόμο Καλλονής – Σιγρίου
 (υπ’ όψη κ. Ιορδάνη)

Αγαπητοί μου,

Έλαβα την πρόσκλησή σας για την εκδήλωση τις ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ που θα πραγματοποιηθεί στο Σκαλοχώρι αύριο  Παρασκευή.
Δυστυχώς, υποχρεώσεις μου δεν μου επιτρέπουν να είμαι κι’ εγώ κοντά σας, αν και πολύ θα το ήθελα.
Σας συγχαίρω όλους σας από καρδιάς για τις συντονισμένες προσπάθειες που καταβάλατε  και την επιτυχή έκβαση τους.
Εύχομαι καλό ξεκίνημα και με τη βοήθεια του Θεού το σημαντικότατο αυτό έργο για την επαρχία μας και ολόκληρο το νησί μας σύντομα να ολοκληρωθεί.

 Με αγάπη , τιμή και πολλές ευχές

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Ο ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΥΜΕΩΝ.»
 

Ø      Το από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, η Γενική Γραμματέας κα Χριστιάννα Καλογήρου , στο δικό της μήνυμα έγραφε:

 
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αξιότιμε κ. Ιορδάνη,

Ευχαριστώ για την τιμητική πρόσκληση να παρευρεθώ στην εκδήλωση που πραγματοποιεί η Επιτροπή Αγώνα για τον Οδικό Άξονα   Καλλονής – Σιγρίου.
Λυπούμαι πολύ που ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν επιτρέπουν την εκεί παρουσία μου.

Με εκτίμηση

 Η Γενική Γραμματέας
Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου,

 Χριστιάννα Δ. Καλογήρου.»

 

Ø      Ο π. Πρύτανης και Καθηγητής του Ε.Μ. Πολυτεχνείου, Λέσβιος Κων/νος Ι. Μουτζούρης μας χαιρέτησε με τα πιο κάτω λόγια.:

« Προς την 
3η ΠΑΝΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ   ΚΑΛΛΟΝΗΣ – ΣΙΓΡΙΟΥ

Η υπό κατασκευή νέα οδός Καλλονής – Σιγρίου αναμφισβητήτως θ βελτιώσει την επικοινωνία της δυτικής Λέσβου με το κεντρικό και ανατολικό τμήμα της νήσου, όπου βρίσκονται τα μεγαλύτερα οικιστικά και εμπορικά κέντρα της Λέσβου, ο κύριος Λιμένας της Μυτιλήνης , το αεροδρόμιο, το Πανεπιστήμιο, οι διοικητικές αρχές. Σε συνδυασμό με την προσφάτως βελτιωθείσα οδό Μυτιλήνης – Καλλονής θα φέρει το παραμελημένο δυτικό τμήμα της νήσου στην επιφάνεια των δραστηριοτήτων.

Αξίζουν θερμότατα συγχαρητήρια στην Επιτροπή Αγώνα για την προώθηση του έργου και στον “κινητήρα” της Δρα Παναγιώτη Ιορδάνη για την εμμονή και επιμονή του στον τεθέντα στόχο . Σημαντικό μέρος της επιτυχίας τους οφείλεται.

Με Λεσβιακούς χαιρετισμούς

Κων/νος Ι. Μουτζούρης»
 

Ø      Από το μεγάλο μας συγγραφέα Τάκης Χατζηαναγνώστου λάβαμε το χαιρετιστήριο μήνυμα που ακολουθεί :

« Αγαπητέ Κύριε Ιορδάνη,
Αγαπητοί συμπατριώτες,

Ευχαριστώ για την τόσο τιμητική πρόσκλησή σας να παραβρεθώ στην πρώτη "κασμαδιά" του μεγάλου έργου του δρόμου Καλλονής-Σιγρίου, αποτέλεσμα των αδιάλλειπτων αγώνων τόσο της αντίστοιχης Επιτροπής όσο και των προσωπικών δικών σου, τους οποίους παρακολούθησα όλα αυτά τα χρόνια.
Δυστυχώς λόγοι υγείας δε μου επιτρέπουν τις μετακινήσεις.

Ωστόσο, παρακαλώ να με θεωρήσετε νοερά παρόντα κοντά σας, σφίγγοντάς σας το χέρι για τη μεγάλη επιτυχία σας.

Με τους χαιρετισμούς μου

Τάκης Χατζηαναγνώστου»

Ø      Το Παροικιακό δυναμικό του νησιού μας στην Αθήνα συμμετέχοντας στην Πανηγυρική αυτή εκδήλωση της Επιτροπής μας, δια της Προέδρου της «Λεσβιακής Παροικίας» κας Καίτης Μεσσηνέζη - Πλατσή μας έστειλε το πιο κάτω χαιρετισμό.:

 « Φίλε Τάκη,

 ευχαριστούμε για την πρόσκληση και συγχαρητήρια γιατί με τους
αγώνες σας κατορθώσατε το ακατόρθωτο. Λυπούμαστε που δεν θα μπορέσουμε
να βρεθούμε μαζί σας στην "πρώτη κασμαδιά" να είμαστε γεροί και να
γιορτάσουμε όλοι μαζί την "Τελευταία Κασμαδιά".


Με την αγάπη μας και την ευχή μας όλα να πάνε καλά


Θόδωρος - Καίτη Πλατσή»

 
Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.) .......................08.09.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: