Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Αν δεν σπάσει ο Δήμος Τέρας, οι Λέσβιοι να απόσχουμε ακόμη και από το σχηματισμό των Ψηφοδελτίων

Πρόταση : Αν δεν σπάσει ο Δήμος Τέρας, οι Λέσβιοι να απόσχουμε ακόμη και από το σχηματισμό των Ψηφοδελτίων στις επικείμενες Δημοτικές εκλογές.

Το άρθρο μου « Σκωτσέζικο ...ντους (ή πως η αξιοπιστία των πολιτικών καταβαραθρώνετα) » που δημοσιεύθηκε στη στήλη μου "Αιολίας λόγος" στο ΕΜΠΡΟΣ της 22.10.2013, γράφτηκε με αφορμή τα εκ μέρους μου "εισπραχθέντα" τους τελευταίους 2-3 μήνες και κυρίως μετά την όψιμη αμφισβήτηση και τον άκαιρο προβληματισμό για την αναγκαιότητα της διάσπασης του Δήμου Τέρατος ( Λέσβου) των τελευταίων ημερών. Επειδή δε θεωρώ ότι η υπαναχώρηση της Κυβέρνησης στην απόφασή της να επανεξετάσει το χωροταξικό του "Καλλικράτης" (που θα συμπεριελάμβανε και το σπάσιμο του), δεν είναι κάτι το τυχαίο αλλά γίνεται κατόπιν, σχεδιασμού, μελέτης (;) αλλά ενδεχομένως και ... επιβολής, γι' αυτό θεωρώ ότι πρέπει όλοι οι Λέσβιοι να είμαστε έτοιμοι για το χειρότερο. Έτσι καταθέτω και εδώ την πρότασή όπως αυτή περιλαμβάνεται στον επίλογο του άρθρου μου αυτού, ήτοι:
<< [….] Κλείνοντας και σε ό,τι με αφορά, παλιά μεμφόμουνα κινήσεις, ενέργειες και πρακτικές αποχής από τις όποιες δημοκρατικές διαδικασίες (δημοψηφίσματα, εκλογές κ.λπ.), γιατί πιστεύω ότι με την ψήφο σου συμβάλλεις ισότιμα με τους άλλους συνέλληνες στην τύχη της ράτσας, του έθνους, της πατρίδας. Στην περίπτωσή μας, αν τελικά οδηγηθούμε στις εκλογές του Μαΐου για πάλι τον ένα Δήμο-Τέρας, λέω, όλοι οι Λέσβιοι να απόσχουν. Όχι μονάχα να μην ψηφίσουν, αλλά κυρίως να μην καταθέσουν εκλογικούς συνδυασμούς. Σε τελική ανάλυση, αυτή η ενέργεια αφορά τα του οίκου μας. Κανείς δε θα μπορέσει να μας κατηγορήσει σχετικά. Μιας τέτοιας κινήσεως δεσμεύομαι να τεθώ και πάλι επικεφαλής της.>>
Όλο το άρθρο μου, το διαβάζετε στο εδώ  στο lapsarniotis, στο τμήμα του "Αρθρογραφία". 
 
Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.)  ........................ 25.10.2013

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με την πρόταση σας κ. Ιορδάνη η οπόια είναι και άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Πλωμαριτών εξ όσων γνωρίζω.
Γ.Φρυδάς Πλωμαρι

Λαψαρνιώτης είπε...

κ. Φρυδά καλημέρα. Την πρότασή μου αυτή την έχω κάνει μετά λόγου γνώσεως και αφού από το Μάϊο του 2010 είχα τοποθετηθεί κάθετα στο "ΟΧΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ Η ΛΕΒΟΣ" με πολυσέλιδο έγγραφό μου προς τον τότε "αρχικηπουρό" του μοιραίου ΓΑΠ το Γ. Ραγγούση. Το είχα κάνει ως Πρόεδρος του " ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ" του οποίου το έγγραφο αυτό είχε αποτελέση την παρθενική του παρέμβαση. Στο έγγραφο μας αυτό είχα με μαθηματική ακρίβεια προειπεί το τι θα συμβεί. 'Ετσι τώρα βλέποντας την τραγικότητα των πραγμάτων στο "ΔΗΜΟΣ ΤΕΡΑΣ (ΛΕΣΒΟΥ)" που ατυχώς επιβεβαίωσαν κατά τον πλέον πειστικό τρόπο τις θέσεις μου του 2010, ΒΓΑΙΝΩ ΜΠΡΟΣΤΑ έξι ολόκληρους μήνες προ των εκλογών και κάνω την πρόταση αυτή. Και για να υπάρξει αποτέλεσμα και όχι απλώς ντουφεκιές στον αέρα χρειάζεται ζύμωση του πράγματος και μαζικοποίηση. Προς αυτή την κατεύθυνση χρειάζεται να προσπαθήσουμε όλοι. Κι εσείς θα μπορούσε να είσαστε ο πυρήνας της προσπάθειας αυτής στο Πλωμάρι. Αν αυτό γίνει Παλλεσβιακό εγχείρημα καλώς, Αν όμως υπάρξουν φυγόκεντρες τάσεις στο να μη στρατευθούν όλοι στο στόχο αυτό τότε θα μείνει η πρότασή μου αυτή στο αέρα και άχρηστη. Θα χαιρόμουνα να μάθω τις επ' αυτού σκέψεις σας . Ευχαριστώ και καλημέρα.