Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

"Επαναστατική γυμναστική" και κροκοδείλια δάκρυά.

 

 
"Επαναστατική γυμναστική" και κροκοδείλια δάκρυά.

Μερικές φορές όταν κάποιοι ξύνουν την πληγή που έχει απ’ το χρόνο βγάλει «κάπαλο» και κάπως καταλαγιάσει ο πόνος, τότε ξαναπονάς περισσότερο. Φυσικά δεν μπορείς να μη φωνάξεις εκτός πιά κι αν η πληγή για τον άλφα ή βήτα λόγο σου έχει φάει τα σωθικά . Επειδή ευτυχώς εμένα δεν μου έχει συμβεί κάτι  τέτοιο, γι’ αυτό φώναξα στα μέσα μαζικής δικτύωσης  κατά πως θα διαβάσετε πιο κάτω, όταν ο «Σύντροφος» Παναγιωτακόπουλος, ο επικεφαλής της Αριστεράς Πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ επετειακά χθές βγήκε και είπε διάφορα σχετικά. Για το Πολυτεχνείο, το συμβολισμό του, τους νέους αγώνες με κρεσέντο του την κορώνα « … απαιτούμε σαν ένδειξη στοιχειώδους σεβασμού στους αγώνες της νεολαίας και μια ολόκληρης γενιάς, αλλαγή της καταστροφικής πορείας που ακολουθεί η χώρα, εγκλωβισμένη ανάμεσα στις συμπληγάδες των Τροικανών και των κυβερνητικών τους εκπροσώπων».   

Η φωνή μου είναι αυτά που έγραψα ως σχολιασμό μου στο επετειακό αυτό μήνυμά του:

<< "Σύντροφε" Παναγιωτακόπουλε το να κάνεις "επαναστατική γυμναστική" είναι πάντα εύκολο!! Το αν συνέβαλες και εσύ με τον τρόπο σου σ΄ αυτά που τώρα ρίχνεις το "ανάθεμα" είναι να το συνειδητοποιήσεις, να το αναγνωρίσεις και να πείς το "ήμαρτον". Αυτή είναι η μεγάλη λεβεντιά. Θυμάσαι το καλοκαίρι του 2006 όταν είχα καταγγείλει τη σαπίλα που υπήρχε στην κορυφή του ΠΑΣΟΚ στη Λέσβο και τις μεθοδεύσεις της [ αποκλείοντάς με από υποψήφιο Νομάρχη ( κι ας ήμουν εξ αντικειμένου, αλλά και κατά τις εκ των υστέρων μαρτυρίες των τότε υπευθύνων για το νομά Λέσβου - Βουλευτή Οικονόμου, σ. Σκλαβενίτη- ο πιό κατάλληλος εκ των άλλων συνυποψηφίων), αλλά ακόμη και να με αποκλείσει αυτό το σάπιο ΠΑΣΟΚ από το ψηφοδέλτιο του έστω και ως απλό σύμβουλο] και εσύ με απειλούσες ότι θα με "τιμωρήσεις" με διαγραφή, επειδή δεν στήριξα το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ για τη Νομαρχία;; Αλλά βλέπεις τότε ο συμβιβασμός για το "κοινό καλό" και η αλαζονεία της εξουσίας, έπνιγε την όποια φωνή είχε το θάρρος να καταγγείλει τα κακώς κείμενα. Και στο ίδιο "παιχνίδι" έπαιζες κι εσύ. Αυτά όλα τα τέτοιου είδους παιχνίδια μοιραία οδήγησαν το άλλοτε κραταιό και επικυρίαρχο της πολιτικής σκηνής Κίνημά μας να καταντήσει ένα "υπόλειμμα ΠΑΣΟΚ" του 5%, βαστάζο του άλλοτε κομματικού μας ιδεολογικά, δομικά και ιστορικά αντιπάλου. Ένα κομματίδιο ψευδεπίγραφο του Ιστορικού ονόματος ΠΑΣΟΚ, αφού ούτε Σοσιαλιστικό είναι πιά, ούτε Κίνημα είναι, όσον αφορά το Πανελλήνιο ( τέτοιο είναι και " το΄Άρμα Πολιτών" κάπου χωμένο στους Ανεξάρτητους Έλληνες). Επομένως δεν πείθεις "σύντροφε" Παναγιωτακόπουλε. Όσο κι αν η κεκτημένη ταχύτητά σου δεν σε αφήνει να σταματήσεις την "επαναστατική γυμναστική¨" που χρόνια κάνεις. Είσαι κι εσύ συνυπεύθυνος μαζί με πλειάδα άλλων για την κατάντια όχι μόνο του Κινήματος αλλά και της χώρας και τα κροκοδείλια δάκρυά σου δεν πείθουν πιά.>> 

Στη συνέχεια βγήκαν κάποιοι, που έγραψαν διάφορα σχετικά σχόλια στα οποία ο δικός μου πρόσθετος σχολιασμός ήταν: 

<< Συντρόφια μην αγιοποιείτε καταστάσεις και πολύ περισσότερο πρόσωπα. Και φυσικά ούτε το Γεώργιο Παναγιωτακόπουλο. Κάποιοι που τα είχαν καταλάβει κάπως νωρίς τα αδιέξοδα που οι διάφοροι της ηγετιικής ομάδας οδηγούσαν το Κίνημα , όπως ο γράφων (εκλεγμένο μέλος του άλλοτε φημισμένου Τομέα Επιστημόνων του Κινήματος, Γραμματέας τότε ο Στ. Μανίκας) , και τα λέγαμε - σε ότι με αφορά από το 2006, διαβάστε το πιο πάνω σχόλιο μου - οι κάθε μορφής καρεκλοκένταυροι και βολεμένοι του ΠΑΣΟΚ μας εξοβέλιζαν με κάθε λογής προσηγορικά και επίθετα. Σ' αυτούς τους τελευταίους περιλαμβανόταν και ο Γεώργιος. Τον έθελγε η ''εξουσία" και ο τρόπος που την πλησίαζε ήταν η ''επαναστατική γυμναστική, αφού δι αυτής κάτι ... «έπαιρνε» >>.

Αυτά τα γράφω συμμετέχοντας στην επέτειο των 40 χρόνων του έπους του Πολυτεχνείου, που ατυχώς πολλοί (ακόμη κι απ’ αυτούς που είχαν τότε απλά … περάσει έξω απ’ το Πολυτεχνείο) καπηλεύτηκαν τους αγώνες των «ανωνύμων» νεκρών και εξαργύρωσαν αυτούς με θέσεις βουλευτού, Υπουργού, Κυβερνητικού θώκου κ.άλ. κάθε μορφής προσωπικών οφελών. Τυπικό και αξιοθρήνητο παράδειγμα η Πανσιονάρια της Αριστεράς Μαρία Δαμανάκη, νυν Επίτροπος της Ελλάδος στη κομισιόν με μηνιαίο μισθό της τάξεως των 20.000 Ευρώ. Κοντολογίς, όλων αυτών που αποτέλεσαν την καταραμένη γενιά του Πολυτεχνείου που οδήγησε τη χώρα στον όλεθρο, στην καταστροφή, και την κατάστησαν το διεθνές ρεντίκολο της καταφρόνιας και της ανυποληψίας.
 

Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης …………………. 17.11.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: