Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Εξαιρετική πρόταση

Εξαιρετική πρόταση 

Στο lesvosnews.net,  δημοσιεύθηκε προχθές άρθρο με επικεφαλίδα «Εξαιρετική πρόταση από τον Π. Βογιατζή: στη Λήμνο η τελετή παράδοσης της Προεδρίας της Ε.Ε.» Στο άρθρο αυτό  αναλυόταν η σκέψη και η αντίστοιχη πρόταση του Βουλευτή Λέσβου, Παύλου Βογιατζή, στο να γίνει στην Λήμνο η τελετή της παράδοσης από την Ελλάδα στην Ιταλία, της Προεδρίας της Ε.Ε. το ερχόμενο καλοκαίρι.   Τούτο με δεδομένο, ότι από την 1η Ιανουαρίου 2014 η χώρα μας θα ασκεί την Προεδρία της Ε.Ε. και από 1η Ιουλίου 2014, αυτό θα κάνει η γείτονα και φίλη χώρα.    

Σχολίασα αυτή την πραγματικά εξαιρετική πρόταση, κατά πως ακολουθεί :

<< Θεωρώ ότι πέραν των άλλων επιχειρημάτων, με κύριο σημείο αναφοράς τα της Ηφαιστείας και τα του Δημοκρατικού πολιτεύματος των κατοίκων του νησιού κάπου πίσω στο λυκαυγές της Ιστορίας, τα οποία προβάλλονται κατά τρόπο αντάξιο του στοιχείου που η ίδια η Ιστορία μας κατέλιπε, ως πρόταση αυτή του Π. Βογιατζή είναι αντάξια μιάς γραφής ενός Βουλευτή για το νομό, στον οποίο αυτός εκλέγεται. Ειδικότερα για τη Λήμνο, θα ήθελα να πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, δεχόμενος την πρόταση του Βουλευτή του, θα θελήσει να σηματοδοτήσει στην Ευρώπη το γεγονός που εμείς οι Έλληνες, έχουμε ιδιαίτερες ευαισθησίες για τα ακριτικά μας νησιά, τα στο μεταίχμιο των συνόρων Ευρώπης - Ασίας. Έτσι θα εκμεταλλευτεί τη βαρύτητα την οποία το γεγονός της παράδοσης της Προεδρίας της ΕΕ από μόνο του προσδίδει και θα υιοθετήσει την πρόταση του βουλευτή του για την άκρως ευαίσθητη Εθνικά περιοχή της χώρας, τη Λήμνο. Το νησί μας δηλ. αυτό, που ακόμη και για  διάφορες σκοπιμότητες κάποιοι προσπαθούν ακόμη και να το αποκλείουν μερικές  φορές από τις ασκήσεις του ΝΑΤΟ. Η τελετή αυτή αν γίνει τελικά στη Λήμνο, θα δώσει την ευκαιρία όλοι οι Ευρωπαϊκοί Λαοί να αντιληφθούν τα δικά μας σχετικά θέματα και τα εξ αυτών προβλήματα (φύλαξη συνόρων, λαθρομετανάστευση, κ.λπ.).

Μακάρι τελικά, η πρόταση του βουλευτή Π. Βογιατζή να μη απορριφθεί. >> 

Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.) ……16.11.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: