Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Αγαπητά «ΝΕΑ των Σκαλοχωριτών»

Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D) ..................Προς «ΤΑ ΝΕΑ των Σκαλοχωριτών»
Αγησιλάου 9, Ηλιούπολη 163 46 …………..……………..τη φροντίδι του 

 - Πρόεδρος του Συνδέσμου   ………… Συλλόγου Σκαλοχωριτών

 «ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ»……Λέσβου « Άγιος Γεώργιος» 

-Επικεφαλής της Επιτροπής Αγώνα για………….....   Νεόφρονος 6 

 τον «Οδικό Άξονα Καλλονής–Σιγρίου » - …………   ΑΘΗΝΑ 161 21

Τηλ. 2109737053  
 κιν. 697750346 …………………….  Κοιν : Παροικιακούς Συλλόγους στην Αθήνα των
 ………………………………………………………..  1) Ανεμωτισίων,  2) Αντισσαίων 3) Βατουσαίων 
                                                                                 4) Ερεσίων   5) Καλλονιατών  6) Πτερουνταίων 
                                                                                 7) Φιλιανών  8)Χιδήρων και 9) ΟΛΣΑ
Αθήνα, 21 ΝοεμβρΙου 2013                                     10) ΜΜΕ Λέσβου
.

Αγαπητά  «ΝΕΑ των Σκαλοχωριτών»

Χθες πήρα το τελευταίο φύλλο σας υπ’ αριθμ. 134, που καλύπτει την περίοδο Ιούλιος – Σεπτέμβριος του 2013 και πρέπει να ομολογήσω ότι  με εντυπωσιάσατε ευχάριστα, στο μέγιστο μάλιστα βαθμό.

Τούτο δε διότι η προβολή που δώσατε στο γεγονός της ενάρξεως  ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΟΔΙΚΟΣ  ΑΞΟΝΑΣ  ΚΑΛΛΟΝΗΣ– ΣΙΓΡΙΟΥ»  που  κατασκευάζεται πιά από τον  περασμένο Σεπτέμβριο,  είναι αντάξια της βαρύτητας και της σημασίας αυτού, για την μία εκ των πλέον υπαναπτύκτων επαρχιών της Ε.Ε., αυτή της Μηθύμνης και ειδικότερα του ορεινού αυτής τμήματος της, του Ορδύμνου. Το υπό θεώρηση έργο, προϋπολογισμού 44.500.000 Ευρώ, το μεγαλύτερο που έγινε ποτέ σ’ όλο τον Αιγαιακό χώρο από της απελευθέρωσής του, εδώ και 101 χρόνια, το οποίο όταν ολοκληρωθεί θα δώσει στον τόπο μας ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ αλλά βεβαίως και το κυριότερο ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗ  ΑΝΑΤΑΣΗ και θα τον απαλλάξει από τη χρόνια δομική μιζέρια.

Η εκ των οκτώ  σελίδων σας διάθεση  των τριών, με το κύριο άρθρο και τον ολοσέλιδο τίτλο «ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ, 3η ΠΑΝΟΛΟΜΕΛΕΙΑ (ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ) ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΣΚΑΛΟΧΩΡΙ ΣΤΙΣ 6-9-2013, για κάθε τρίτο σηματοδοτεί οπωσδήποτε τη σπουδαιότητα του γεγονότος που θέλετε να παρουσιάσετε. Διαβάζοντας δε τις πρώτες του σειρές με το «Η Εκκλησία ευλόγησε, η Διοίκηση  επικρότησε, η Επιστήμη επιδοκίμασε , η Διανόηση ...με καλλιέπεια  καλολόγισε, το Παροικιακό Λεσβιακό Δυναμικό της Αθήνας συμπαραστάθηκε και ο Λαός της Λέσβου … χειροκρότησε » ασφαλώς και προχώρησε να διαβάσει σ’ όλη την έκτασή του τα κείμενά σας. Αρχίζοντας από. τους χαιρετισμούς και τα θερμά λόγια από (τον Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, την Γεν. Γραμματέα της Α.Δ.Α. κ. Χ. Καλογήρου, τον Πρύτανη του ΕΜΠολυτεχνείου κ. Κ. Μουτζούρη, τους Λογοτέχνες κ.κ. Δ.Νικορέτζο, Γ.Καμβυσέλλη, Σ. Δουκάκη, τον Νέστορα της Εθνικής Αντίστασης κ. Π. Αναγνώστου, την Πρόεδρο της Λεσβιακής Παροικίας κ. Καίτη Μεσσηνέζη , τον ευπατρίδη  Δρ. Αρ. Γιαπαλή, τον εις Καναδά ξενιτεμένου μας Sam Kastrinos; άλλων εκπροσώπων της Τ.Α., εκπροσώπων Συλλόγων, διαφόρων ειδικοτήτων Επιστημόνων κ.ά.  Αφού προχώρησε ασφαλώς είδε ότι την εκδήλωση αυτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Δ.Φ.Βουνάτσος, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Λέσβου κ. Σ. Κυρατζής, οι Πρόεδροι των χωριών επί του άξονα (πλην Αντίσσης), ο Πρωτοσυγκ. Μηθύμνης κ. Νικόδημος, ο εξ Αθηνών καθηγητής της Φιλοσοφίας του Δικαίου κ. Α. Εμμανουήλ μετά της συζύγου του,  γλύπτριας κ. Κ. Τύμη, ο κ. Α. Καταχανάς εκπρόσωπος των Ανεξ. Ελλήνων, ο παλαίμαχος φιλόλογος κ. Παρασκευαϊδης, ο συγγραφέας κ. Απ. Γονιδέλλης και πολλοί άλλοι πέραν πολλών εκ των μελών της επιτροπής και των κοιτοίκων των γύτρω χωριών ασφαλώς και εξετίμησε τη σημασία του προβαλλόμενου  από σας έργου. Τέλος η  ανάγνωση της κυρία ομιλίας του επικεφαλής της Επιτροπής Αγώνα και γράφοντος το παρόν η οποία διεξοδικά  αναφέρεται σ’ όλη τη διαδρομική από το 2003 (έτος συστάσεως της Επιτροπής) πορεία των ενεργειών, έργων και παρεμβάσεων της σ’ όλα τα επίπεδα της Δημόσιας Διοίκησης από τον εκάστοτε Πρωθυπουργό της χώρας ως κάτω τη σχετική ιεραρχία, που είχαν την θετική αυτή κατάληξη και επιτυχία, αντελήφθη ο οποισδήποτε τρίτος και αντικειμενικός παρατηρητής την σπουδαιότητα και σημασία του προβαλλομένου έργου.

Βεβαίως όλα τα ανωτέρω εξόφθαλμα σηματοδοτούν την έντονη  αντίθεση που προκαλείται με τη αντίστοιχη αναφορά επί του θέματος από άλλα  φύλλα, άλλων συντοπίτικων Συλλόγων, όπως ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΣΑΣ και ΠΑΛΜΟΙ ΤΗΣ ΒΑΤΟΥΣΑΣ που παρουσίασαν το θεμελιώδες για τα χωριά μας αυτό θέμα, με κείμενο λιγότερο των 80 λέξεων, αποστασιοποιημένα, ψυχρά, άνευρα, φειδωλά, μικρόψυχα και εν τέλει αναντίστοιχα προς το μέγεθος και τη σπουδαιότητα του έργου.
Ο ιστορικός του μέλλοντος βλέποντας αυτή την αντίθεση, θα προβληματίζεται σχετικά γιατί,. αφού όπως το Σκαλοχώρι κατ’  αντίστοιχο τρόπο η Βατούσα, η  Άντισσα και τα άλλα χωριά της περιοχής ωφελούνται κατ’ όμοιο τρόπο από το σωσίβιο αυτό άξονα.
Δεν θα μπορεί να αντιστληφθεί ότι η αναντιστοιχία αυτή ενδεχομένως να οφείλεται σε μικροψυχία, μικρότητα, έλλειψη αντικειμενικότητας, κ.λπ. Το μόνο που θα μπορούσε να σκεφθεί θα είναι ίσως ότι φοβικά συμπλέγματα, μεγάλη αντιπαλότητα (φυσικά όχι προς το ίδιο το έργο) αλλά τον κύριο  συντελεστή του έργου την Επιτροπή Αγώνα, απέτρεψε τους συντάκτες των εντύπων αυτών, να γράψουν κάτι πιο λεπτομερές, πιο αντικειμενικό και σε τελική ανάλυση  πιο γαλαντόμο.  

Περαίνοντας, θα ήθελα να σας απευθύνω  τα συγχαρητήρια εκ μέρους όλων των μελών της Επιτροπής Αγώνα και εμού προσωπικά, γιατί κάνατε το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. 

Ακόμη σας προτρέπω, το ίδιο να κάνετε όταν θα γίνει η σχετική τελετή της Επιτροπής Αγώνα,  κατά το χρόνο  «που θα πέσει η τελευταία κασμαδιά» και όλοι μας θα περπατήσουμε τον 46.664 μέτρα δρόμο μας,  σε κάποια λίγα χρόνια από σήμερα.

Τέλος, από καρδιάς σας απευθύνω, τις πιο θερμές προσωπικές ευχαριστίες,

            …………………… Με εκτίμηση και πατριωτική αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια: