Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Θα «ξηλώσουν» το Κ.Υ. Άντισσας;; Τώρα πρέπει να αντιδράσουμε


Θα  «ξηλώσουν» το Κ.Υ. Άντισσας;; Τώρα πρέπει να αντιδράσουμε. 

Αν παρθεί τελικά, η απόφαση για «ξήλωμα» του Κ.Υ. Άντισσας, θα είναι πιά η κατάσταση αναντίστρεπτη. Τώρα πρέπει να αντιδράσουμε. 

H ηλεκτρονική έκδοση της ημερήσιας εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ έγραφε χθές 2.11.2013.

 «Όχι» στο κλείσιμο του Κέντρου Υγείας Άντισσας |


Το άρθρο αυτό ανήρτησε στο «Σύλλογος Αντισσαίων της Αθήνας»ο Θεόφραστος Καραγεώργης.
Αναπτύχθηκε ένας  διάλογος μεταξύ πολλών Αντισσαίων του f.b. προς τη λογική να μη μείνουμε απαθείς και αδρανείς μπροστά στο ολέθριο για όλη την περιοχή του Ορδύμνου και ειδικότερα του χωριού μας Άντισσα αν «κλέισουν»¨το Κ.Υ. μας.

Τα δικά μου σχόλια έχουν, ως ακολουθεί :  

Takis Iordanis « Και διηγώντας τα να κλαίς!! Άραγε υπάρχει κάποια γραμμή αμύνης;; Και αν ναι ποιά είναι;; Οι της Κατοχής (οικονομικής) ουδόλως τους νοιάζει αν θα ερημώσει ο τόπος μας. Το μόνο που τους νοιάζει τους κάθε λογής δανειστές μας και "σωτήρες" μας είναι να πάρουν τα λεφτά τους πίσω. Κι΄ αν πεθάνουν οι Σιγριανοί,, οι Ερέσιοι, οι Αντισσαίοι οι Χιδηριώτες και όλοι της χερσονήσου του Ορδύμνου ολίγον τους ενδιαφέρει. Εμείς τι κάνουμε ή ακόμη μέχρι που είμαστε διατεθειμένοι να μείνουμε άπραγοι;;!! Ας το σκεφτούμε η Άντισσα των 3.500 ψυχών της δεκαετίας του 50 που έμεινε 1190 (εκ των περίπου 100-120 οι αλβανικής καταγωγής συγχωριανοί μας) σε 20 χρόνια θα είναι ένας οικισμός μερικών εκατοντάδων ανθρώπων. Ας μη αφήσουμε το πράγμα έτσι στον "¨αυτόματο πιλότο". Ας κάνουμε κάτι. Είναι καιρός να πάρουμε όλοι τις αποφάσεις που χρειάζονται. Αν τα αφήσουμε τα πράγματα έτσι, μόνο δεινά θα υπάρξουν για την περιοχή μας. " Θαρσείν χρεί" έλεγαν σε τέτοιες περιπτώσεις οι προπάτορες μας.»

Ο Παντελής Βατούσης κάποια στιγμή εν όψει της  επικείμενης  επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη Λέσβο  παροτρύνει «….ας πετάξουν τις κομματικές τους ταυτότητες (οι χωριανοί μας) για μια μέρα κι ας κατέβουν σύσσωμοι στη Μυτιλήνη στις 8 του Νοέμβρη να διαμαρτυρηθούν στον ίδιο τον πρωθυπουργό. Τελικά καταλήγει προβλέποντας  «….. καμμία αντίδραση και διαμαρτυρία δεν πρόκειται να υπάρξει. Κοιμόμαστε όρθιοι φίλε εδώ στο νησί.»

Takis Iordanis « Δεν είναι ύπνος Παντελή, είναι ραγιαδισμός. Μη ξεχνάς ότι ουδέποτε διεκδικήσαμε τίποτα από την μαμά πατρίδα. Από τα 4 ΚΠΣ (86,50 δις Ευρώ) κατά τον πληθυσμό μας δικαιούμασταν ~ 1 δις (μαζί με την εθνική συμμετοχή ) ξέρεις πόσα ήρθαν γύρω στα 150 εκατ. ( εκ των οποίων τα 44,50 εκατ. για το δρόμο Καλλονής -Σιγρίου). Και ξέρεις γιατί ;; Γιατί οι εκάστοτε βουλευτές μας δεν ήθελαν να στεναχωρήσουν την κομματική τους ηγεσία. Αποτέλεσμα η παντελής έλλειψη έργων αναπτυξιακών κλίμακος με τελικό αποτέλεσμα η Λέσβος των 140.000 του 1913 σήμερα να είναι σε πληθυσμό ~ 50% (λιγότεροι των 75.000 γηγενείς και καμμιά 15.000 οι αλλοδαποί). Οι ταγοί μας Παντελή το μόνο που τους ένοιαζε ήταν ο θώκος της εξουσίας και ας εξαγοραζόταν αυτή με λίγα ρουσφέτια, κανένα πλακόστρωτο, κανένα πολύκεντρο άϊντε και καμμιά επισκευή κάποιου καμπαναριού. Αυτοί ήσαν. Αλλά φαίνεται ότι τέτοιων αρχηγών ήμασταν άξιοι».

Συνεχίζεται  η διαλογική συζήτηση και  ο Αδάμ Καρέκος κάποια στιγμή λέει: 

Adam Karekos "Τα πολλά λόγια είναι φτώχια"!!!! Τώρα τι κάνουμε??????  

Takis Iordanis Τι λες εσύ Αδάμ; Τι προτείνεις;;; 
 
Ξανά συζήτηση και κάποια στιγμη παρεμβαίνω:

Takis Iordanis Πλάνο δράσης;; 

Συζητήσεις και πάλι, οπότε κάνω την τελική παρέμβασή μου και μετά αποχωρώ απ’ αυτό το διάλογο.

Takis Iordanis Η περί διαγραμμάτων κουβέντα είναι πάντα ευχάριστη, τερπνή και ενδεχομένως εκτονωτική. Δράση. Αποτέλεσμα;; Αυτό χρειαζόμαστε. Αν παρθεί η απόφαση του "ξηλώματος" του Κ.Υ. μας μετά θα είναι, αργά. Θα είναι κατάσταση αναντίστρεπτη. Χωρίς πιά γυρισμό.

Τελικά έγινε πρόταση, το Δ.Σ. του Συλλόγου Αντισσαίων να αναπτύξει  πρωτοβουλία και  να δρομολογήσει τις κατάλληλες για την περίπτωσή μας ενέργειες και  αντιδράσεις.

Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.) ……. 3.11.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: