Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013


ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΟΔΙΚΟΣ  ΑΞΟΝΑΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ– ΣΙΓΡΙΟΥ» ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ (ΥΠΟ ΟΡΟ), Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΑΛΟΧΩΡΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΣΚΑΛΟΧΩΡΙ. 

 

<< ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΑΛΟΧΩΡΙΤΩΝ            Προς το Δήμαρχο Λέσβου
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ»      κ. Δημήτ. Φ. Βουνάτσο

Νεόφρονος 6                                            Δημαρχιακό Μέγαρο 

Παγκάρτι Αθήνα  161 21                                               Μυτιλήνη


………………………..…Κοιν. :1) Την Νομαρχιακή Ενότητα Λέσβου

                                                  της Περιφέρειας Βορ..Αιγαίου,
                                                 Αντιπεριφερειάρχη  κ. Ηρακλή Βερβέρη
                                              2) Tα Συμβούλια &Τους Προέδρους των
                                                 Δημοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων
                                                 Σιγρίου κ.Π. Τσίκνα, Αντίσσης κ. Κ.
                                                Αμπατζή, Βατούσης κ. Α. Σπα νέλλη,
                                                 Χιδήρων Μαν. Στεφάνου, Σκαλοχωρίου
Αθήνα, 9 ΔεκεμβρΙου 2013   κ. Δ. Μαϊάκη, Ανεμώτιας,  κ. Εύας Καφε-
                                              τζή,  Φίλιας κ. Σταύρου Σκαλοχωρίτη, 
                                              Καλλονής  κ. Αθ. Ελευθερίου 
                                             3) Τα Διοικητικά Συμβούλια των Παροι-
                                               κιακών Συλλόγων της Αθήνας, τη
                                              Λεσβιακή Παροικία και την ΟΛΣΑ
 Αριθμ. Πρωτ. : 9                     4) Λεσβιακά ΜΜΕ 

ΘΕΜΑ: ΔΩΡΙΖΕΤΑΙ / ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΟΔΙΚΟΣ  ΑΞΟΝΑΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ– ΣΙΓΡΙΟΥ ».
Σχετ.: Η από 24 ΝοεμβρΙου 2013 επιστολή του Επικεφαλής της Επιτροπής Αγώνα για  τον «Οδικό Άξονα Καλλονής–Σιγρίου – ΣΙΓΡΙΟΥ, Δρ.Τάκη Χαραλ. Ιορδάνη.

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,
 
Σε συνέχεια της προς εσάς, από 24 ΝοεμβρΙου 2013 επιστολής του Επικεφαλής της Επιτροπής Αγώνα για  τον «Οδικό Άξονα Καλλονής–Σιγρίου – ΣΙΓΡΙΟΥ με θέμα το στην επικεφαλίδα αναφερόμενο που κοινοποιήθηκε και στο δικό μας Σύλλογο, με το παρόν έγγραφό μας θα θέλαμε να θέσουμε υπ’ όψη σας τα ακόλουθα.
Όπως γνωρίζετε καλύτερα παντός άλλου ο Σύλλογος μας υπήρξε βασικός υποστηρικτής και αρωγός της προσπάθειας που κατέβαλε η Επιτροπή Αγώνα για  τον «Οδικό Άξονα Καλλονής–Σιγρίου – ΣΙΓΡΙΟΥ όλα αυτά τα δέκα χρόνια υπάρξεως της, μέχρι αυτή να επιτύχει το πρωτόγνωρο στα πράγματα του νησιού μας και όχι μόνο, να πραγματοποιείται ήδη το προϋπολογισμού 44.50 εκατομ. Ευρώ αυτό έργο μας.
Τούτο πέραν του ότι ο Πρόεδρος μας αλλά και μέλη μας είναι μέλη της επιτροπής αγώνα, το κυριότερο διότι η γενέτειρά μας (Σκαλοχώρι) έγινε το σημείο αναφοράς της διεκδίκησης του πραγματοποιούμενου σήμερα σωσίβιου για την περιοχή μας αλλά  και όλο το νησί μας έργου, κατ’ αντιδιαστολή του από το νότιο τμήμα του νησιού  μέσω Μεσοτόπου και  Ερεσού, που κάποιοι απεργάζονταν και εξ άλλου  ο τίτλος των μελετών του «Οδικός άξονας Καλλονή – Ερεσού – Σιγρίου » κάτι τέτοιο προδιέγραφε. Τούτο το δεδομένο μετ’ επιφάσεως καταγράφεται στη ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ της Επιτροπής αυτής και βεβαίως στην πράξη κατεφάνει στην όλη δεκάχρονη προσπάθεια της με το να οργανώσει στο χωριό μας τις τρεις Πανολομέλειες της, τα ψηφίσματα  των οποίων υπήρξαν ο καταλυτικός παράγοντας ο οποίος και έκανε κατορθωτό να ολοκληρωθούν οι μελέτες του και να ενταχθεί το Θέρος του 2011 στο ΕΣΠΑ. Δηλ. επιτύχαμε ότι δεν έγινε κατορθωτό για το δρόμο Καλλονής – Πέτρας, προϋπολογισμού μόνο του 1/3 του δικού μας, ο οποίος εξαγγέλθηκε μαζί του στην Καλλονή από τον τότε Πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, τον Οκτώβριο του 1999. Βεβαίως δεν θα ξεχάσουμε την παρουσία σας και στις τρεις Πανολομέλειες μας στις οποίες παρεστήκατε και βεβαίως συμμετείχατε  ενεργά στις αντίστοιχες διαδικασίες. Μάλιστα στην 3η και Πανηγυρική Ολομέλεια της Επιτροπής  μας  αυτή στις 6.09.2013 παραβρεθήκατε υπό τη σημερινή ιδιότητά σας αυτή του Δημάρχου Λέσβου.

 Αυτή την ιδιότητά σας θα επικαλεστούμε, Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,
προκειμένου να κάνουμε την πρότασή μας ως ακολουθεί.

Εκ των προαναφερθέντων δικαιωματικά προκύπτει ότι το  ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΟΔΙΚΟΣ  ΑΞΟΝΑΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ– ΣΙΓΡΙΟΥ»  πρέπει να παραχωρηθεί και να κρατηθεί σε κατάλληλο προς τούτο αρχειακό χώρο στο Σκαλοχώρι.
Τούτος θα μπορούσε να είναι αυτός του από την δεκαετία του ‘80 ημιτελούς Πολιτιστικού Κέντρου κοντά στο Δημοτικό μας Σχολείο. Για αυτό με το παρόν υποβάλλουμε την αίτηση όπως προγραμματίσετε στον προϋπολογισμό του Δήμου μας για το 2014 να συμπεριλάβετε το απαιτούμενο για το σκοπό κονδύλιο.
Στην  μία εκ των αιθουσών του Κέντρου αυτού θα διαμορφωθεί βιβλιοθήκη στην οποία θα φυλάσσετε το εν λόγω αρχείο. Η εκεί παρουσία θα δίνει τη δυνατότητα στον καθένα στο μέλλον να προσφεύγει και να πληροφορείται άμεσα με τον κλασικό  τρόπο ή ακόμη και ηλεκτρονικά οτιδήποτε τον αφορά και τον ενδιαφέρει για το μεγάλο αυτό αναπτυξιακό έργο του τόπου μας.

 Σας παρακαλούμε όπως  μας απαντήσετε ότι το αιτούμενο κατά τα ανωτέρω είναι στις προθέσεις σας ώστε τελικά να γίνει η σχετική χρηματοδότηση, προκειμένου να μπορέσουμε να κρατήσουμε στο χωριό μας το υπό θεώρηση αρχείο.

Προσβλέπουμε και ελπίζουμε να ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημά μας αυτό όπως ανταποκριθήκατε στο Μεσότοπο και σε άλλα χωριά του νησιού μας για παρόμοιες ενέργειες και ότι θα δρομολογήσετε άμεσα την χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του επι δεκαετίες ημιτελούς  Πολιτιστικού Κέντρου του χωριού μας.


Τέλος, παρακαλούμε λάβετε υπ’ όψη σας ότι το παρόν αίτημα μας πέραν της σχετικής αποφάσεως του Δ.Σ. του Συλλόγου μας έχει λάβει και την καθολική έγκριση των μελών του Συλλόγου μας τα οποία και ενέκριναν την αποστολή του κατά πως πράττουμε υπογράφοντες 

Για το Σύλλογο 

      Ο  Πρόεδρος                                              Ο Γενικός Γραμματέας 


     Αδάμ Καρέκος                                                   Νίκος Καρίπης >>  

Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D)..…..10.12.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: