Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Το νησί μας αντιπροσωπεύτηκε επάξια, στα «ENVIROMENTAL AWARDS 2014».

Όταν οι κοινωνίες συνειδητοποιούν τα προβλήματά τους, τότε η αντιμετώπισή τους προοδευτικά γίνεται μαζικά και τούτα αρχίζουν να βρίσκουν την λύση τους. Τούτο ευτυχώς έχει τα τελευταία 50 χρόνια γίνει σε παγκόσμιο επίπεδο για το Περιβάλλον. Έτσι σιγά - σιγά έχει αναπτυχθεί η Περιβαλλοντική Συνείδηση, διεθνώς . Αντίστοιχα και στη χώρα μας, η Πολιτεία , η Τοπική Αυτοδιοίκηση, φορείς, επιχειρήσεις και ιδιώτες σιγά - σιγά στρατεύονται και υπηρετούν την αρχή «ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΑΣ», δηλ. του Περιβάλλοντος, του σπιτιού μας, του πλανήτη μας. Τις όποιες φυσικά πρωτοπόρες προσπάθειες προς την κατεύθυνση αυτή, τις επικροτούν, τις προωθούν και τις βραβεύουν. Χθες λοιπόν το βραδύ στις πολυτελείς αίθουσες του ξενοδοχείου ATHINEUM INTERCONTINENTAL έλαβε χώρα η απονομή βραβείων ENVIROMENTAL AWARDS 2014. Σ’ αυτή βραβεύθηκαν πλειάδα πρωτοπόρων στο τομέα προστασίας Περιβάλλοντος όπως στα πεδία της Ενέργειας γενικά, της πρωτογενούς παραγωγής , οικιστικών θεμάτων, μεταφορών, εναλλακτικών μορφών ενέργειας, απορριμμάτων, αριστοποίησης μεθόδων, εξοικονόμησης ενέργειας, κ.λπ., κ.λπ.
Το νησί μας στην ελπιδοφόρο αυτή προσπάθεια, αντιπροσωπεύθηκε επαξίως. Τούτο αφού Πρόεδρος της Επιτροπής επιλογής των βραβευθέντων ήταν η καθηγήτρια του Αιγαίου σε θέματα Προστασίας Περιβάλλοντος Δρ. Κωνστανίνα Σκαναβή, που είχε τον κύριο λόγο και υποδέχθηκε τους προσκεκλημένους με μία βαθυστόχαστη ομιλία, αντάξια της θέσεως της αλλά και του τομέα του λειτουργήματός της. Πέραν βεβαίως αυτού, γιατί τιμήθηκε και ο συμπατριώτης μας π. Πρύτανης και καθηγητής Λιμενικών Έργων στο Ε.Μ.Πολυτεχνείο κ. Κώστας Μουτζούρης, για την « εκ μέρους του Εργαστηρίου Λιμενικών έργων προώθηση πρακτικών αειφόρου διαχείρισης και βελτίωσης παρακτίων ζωνών».
Ο φίλος Κώστας αποδεχόμενος το βραβείο αυτό, το αφιέρωσε στο Ίδρυμα που επί τριάντα τόσα χρόνια υπηρετεί ως στην υψίστη αυτού θέση της κλίμακας της ιεραρχίας του, στην όλη δομή του Μετσοβίου, αλλά και στους ~ 15.000 φοιτητές του, που με το υψηλό στάνταρ επιδόσεως για την εισαγωγή τους, τις σπουδές τους στη συνέχεια, τις πολυειδείς μελέτες τους, τα εν γένει επιτεύγματα και έργα τους δίνουν αφ’ ενός μεν δυναμική συνέχεια αταλάντευτα στην εκατονταετή σχεδόν υψηλής στάθμης ύπαρξη του Ιδρύματος ως και επιστημονική του πορεία, αφ’ ετέρου δε αίγλη σε διεθνές επίπεδο με τις οποιεσδήποτε επιτυχίες τους στην αλλοδαπή ( ερευνητές, διαδάκτορες, καθηγητές μεγάλων Πανεπιστημίων, κ.λπ.), όπως είπε στην ομιλί α του ο κ. Πρύτανης. Γι’ αυτό κάλεσε τους φοιτητές του στο βήμα, για να παραλάβουν από κοινού το βραβείο του αυτό. Η εν λόγω χειρονομία του και η παρουσία στο βήμα ταυτόχρονα δασκάλου και ευάριθμων μαθητών του, είχε το αποτέλεσμα να «πέσει η σκεπή της αίθουσας» από τα χειροκροτήματα των παραβρισκομένων.
Συγχαίρω με τη σειρά μου, τον αγαπητό φίλο κ. Κ. Μουτζούρη (και μέλος του Συνδέσμου μας «ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ») για τη βράβευσή του αυτή, γιατί πέραν όλων των άλλων, προσωπικά με κάνει να αισθάνομαι υπερηφάνεια, αφ’ ενός μεν ως απόφοιτος του «Μετσοβίου», αφ’ ετέρου και ως διδάκτοράς του που μου δίνει την δυνατότητα να σεμνύνομαι λέγοντας ότι έχω ένα τέτοιον Πρύτανη ως «αρχηγό».
Πάντα τέτοια.!!

Δρ. Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης …… 19.12.2013
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: