Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΟΣΟ ΕΊΝΑΙ ΝΩΡΙΣ.


Στις 16 Φεβρουαρίου έγινε <<Ανταλλακτικό παζάρι σπόρων και χειροποίητων προϊόντων - Χαριστικό παζάρι>> και βρήκα το θέμα ανηρτημένο νομίζω σ' ένα site της Ανεμώτιας . Με αφορμή αυτό έγραψα τα πιο κάτω :

Takis Iordanis Το θέμα των σπόρων είναι το "κλειδί", για το εάν θα μπορεί στο μέλλον να υπάρξει ελευθερία παραγωγής γεωργικών προϊόντων. Δηλ. θα ελέγχουν, το εάν ένας λαός θα μπορεί να ζήσει ή να πεθάνει από την πείνα. Έτσι όσους σπόρους μπορούμε να σώσουμε, να διαδώσουμε, να κρατήσουμε στα χέρια μας χωρίς να είμαστε υποχρεωμένοι να τους αγοράσουμε από τις πολυεθνικές, αυτό μας παρέχει βαθμούς ελευθερίας. Αυτή είναι η εφιαλτική προσέγγιση γύρω από τους σπόρους και γενικά τη γεωργική παραγωγή στο μέλλον, μέσω του σχετικού ελέγχου δια των πολυεθνικών.

<< Φωτογραφία του χρήστη Δημήτρης Μουρατίδης.

Ανταλλακτικό παζάρι σπόρων και χειροποίητων προϊόντων - Χαριστικό παζάρι
 Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου στις 11:00 π.μ.
Μόλυβος Λέσβου - Πλατεία Λευκονοίκου
Πήγαν 47 άτομα>>
..
Αρέσει στους Hlias Sykomitellhs και Ευαγγελία Τσουρούλη.


Γιάννης Καλλοντζής Χρόνια μιλάω για το θέμα Τακη . Έχω μάλιστα φέρει το θέμα σε παλαιότερο Νομαρχιακό Συμβούλιο , για ίδρυση τράπεζας τοπικών ποικιλιών . Δεν πήραν ειδηση τι προτείναμε. Ολα αφηνοντας τα στην τύχη τους. Μονο κάποιοι ευαισθητοποιημένοι οπως οι παραπάνω, καποιοι μονοι τους παλευουν για το θεμα αυτό.

Takis Iordanis Γιάννη το ξέρω και το θυμούμαι που μου το είχες πει. ¨Όταν τα θεσμικά όργανα έχουν καταστεί "τυμπανιαίοι σωροί/κουφάρια" τότε όσο και να τα ¨τσιγκλάς", χτυπάς , ενοχλείς, όντας τυμπανιαία, αυτά δεν αντιδρούν. Και τότε τι γίνεται;; ΑΥΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΑΥΤΟΒΟΥΛΙΑ, όπως των φίλων που κάνουν την Ανταλλαγή σπόρων. Η άποψή μου είναι να μαζευτούμε όσοι ενδιαφέρονται και με επιστημονική μεθόδευση να κάνουμε αυτό, τουλάχιστον για το νησί μας. Και οι τρόποι θα βρεθούν και τα μέσα και τα όποια χρήματα, αν χρειαστούν. Σκέψου το και το συζητούμε.
Δρ.Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης ........... 25.02.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: