Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

«Προς το τελευταίο εκβάν έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται»



«Προς το τελευταίο εκβάν έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται»

Την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη μια καλή πρωτοβουλία από το Δήμαρχο Λέσβου Δ.Φ.Βουνάτσο που πλαισιωμένος από τους αρχηγούς των παρατάξεων που είναι εκλεγμένες στο Δ.Σ. Λέσβου (Α. Χατζηκομνηνο, Π. Πατερέλλη, Ε. Παλαιολόγο, και …….…) ήρθε στην Αθήνα και έκανε επαφές με όλες τις κομματικές ηγεσίες τόσο της συγκυβέρνησης όσο και των κομμάτων της αντιπολίτευσης εν αναφορά προς το θέμα της διάσπασης του Δήμου Τέρατος Λέσβου. Δεν μπορώ να γνωρίζω τίνος πρωτοβουλία ήταν η κίνηση αυτή και βέβαια, ποίο θα είναι το αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας. Αλλά οπωσδήποτε δεν θα ήθελα ποτέ να φανταστώ ότι αποτελεί κίνηση προσχηματική. Τούτο βεβαίως θα μπορούσε κάποιος κακόπιστος να πει ότι θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και κάποιον καιρό, τότε που οι κάποιοι, δίκην Μαυρογιαλούρου, έβγαιναν και μας έλεγαν θα σπάσει ο Δήμος. Και μέναμε μόνο στα λόγια χωρίς περαιτέρω πρακτικό αποτέλεσμα. Π.χ. Μια κομβική ημερομηνία ήταν όταν ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης, συμπατριώτης μας  Χ. Αθανασίου προ πολλών μηνών έφυγε από το καθ΄ύλη Υπουργείο Εσωτερικών όπου επί πολλούς επίσης μήνες ήταν Αναπληρωτής Υπουργός. Ο Χ.Αθανασίου μας το είχε τάξει και  είχε τάξει λέγοντας  ότι είναι το προσωπικό του στοίχημα, το απάσιμο του Τέρατος. Και αυτός είχε «και το πεπόνι και το μαχαίρι» ως Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και θα μπορούσε σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό (που μας το είχε τάξει κι αυτός όταν ψηφιζόταν ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» από τους «κηπουργού» του ΓΑΠ  και έτσι η δημιουργία του Τέρατος, ότι όταν θα γίνει Κυβέρνηση θα το σπάσει) και να το κάνουν άμεσα ευθύ μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2012. Τούτο δυστυχώς δεν έγινε και προήχθη  σε Υπουργό Δικαιοσύνης . Τούτο  προφανώς  εκ λόγων πέραν της δικής του θέλησης, αφού το σπάσιμο αν γίνόταν επί των ημερών του θα ήταν μια καλή «προίκα» γι’ αυτόν εν όψει του ότι στις επόμενες εκλογές δεν θα είναι υποψήφιος στο Επικρατείας πιά, αλλά υποψήφιος του σταυρού στη Λέσβο. Τότε λοιπόν θα μπορούσε να ξεκινήσουν συχνά πυκνές οι πιέσεις του Δημάρχου και των άλλων παρατάξεων του Δήμου ώστε το σπάσιμο να είχε ήδη γίνει και όχι τώρα τρεις περίπου μόνο μήνες προ των εκλογών να προσπαθούμε να πείσουμε ποιους και με ποια επιχειρήματα και ποιες δικαιολογίες;; Όταν έτσι δόθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ η δυνατότητα να σταθεί απ’ ότι φαίνεται αντιπολιτευτικά, δηλώνοντας ότι δεν θα ψηφίσει το σπάσιμο του Δήμου γιατί αυτό είναι κίνηση «ρουσφέτι» του Χ.Αθανασίου. Έτσι επειδή δεν μπορώ να γνωρίζω το πώς το «επιτομή του ρουσφετιού» το σπάσιμο του δήμου μας που δήλωσε προ μηνών ο Γ. Ντόλιος (ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ) να καμφθεί,  χώρια διάφορες κάθετες αντίστοιχες δηλώσεις  του γραμματέα Ανδρουλάκη, του νυν Υφυπουργού Εσωτερικών Γρηγοράκου και άλλων και τελικά να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ υπέρ  του σπασίματος.
Έτσι με αυτή την κατάσταση, σε συνδυασμό προς το προ 10ημέρου δηλωθέν εκ μέρους του Υπουργού Εσωτερικών και στελέχους της Ν.Δ., Γ.Μιχελάκη , ότι πάμε με ένα δήμο ξανά στη Λέσβο, τι αποτελέσματα θα φέρει τελικά αυτή η κάθοδος της ηγεσίας του Δήμου στο κλεινό άστυ, ένας Θεός μόνο ξέρει.   
 Βέβαια το κατά των σοφών προγόνων μας λεχθέν «προς το τελευταίο εκβάν έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται» όντως θα χρειαζόταν, αυτή η μάχη που ο Δήμαρχος Βουνάτσος και οι συν αυτώ  έδωσαν, όντως να δοθεί. Ως προς το αποτέλεσμα;;!! Πάντως  μακάρι τούτο να είναι το ποθούμενο.
Πάντως κλείνοντας θέλω να πω ότι δεν θα ήθελα ποτέ να φανταστώ ότι αυτή η κίνηση, είναι και πάλι κίνηση τακτικισμού του φίλου Δ.Φ.Βουνάτσου, για να αποσείσει από πάνω του το άγος της ψευδούς υπόσχεσης περί Δημοψηφίσματος που τον έβγαλε Δήμαρχο. Γιατί τούτο θα είναι πλάνη και μάλιστα χειρίστη της πρώτης.

Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.) …08.02.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: