Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2014

Στρατιώτες μας σε Τάγμα στη Λέσβο, γιατί υποφέρουν;;Πάντοτε με ευαισθητοποιούσαν θέματα και υποθέσεις που αφορούσαν στη ζωή μας ως στρατευμένοι, υπηρετώντας τη θητεία μας. Έτσι διαβάζοντας το δημοσίευμα του lesvosnews πιο κάτω,  έγραψα τα ακόλουθα :

Αν αυτό είναι η πραγματικότητα, αυτό δεν είναι πιά θητεία!! Καταντά φυλάκιση για να μη πω κάτι χειρότερο. κ. Υπουργέ της Εθνικής Άμυνας κάνω έκκληση και υπό την "στρατιωτική μου" ιδιότητα ως πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων. Άνθρωποι είναι οι στρατιώτες μας, όχι ρομπότ ή κάτι άλλο χειρότερο. Ενσκύψετε με την πρέπουσα ανθρωπιά. Αν μη τι άλλο απολυόμενοι κάποτε οι άνδρες αυτοί, να μη φεύγουν με άσχημες αναμνήσεις, για να μη πω μίσος, προς την γενέτειρά μου, Λέσβο.

<<  Λέσβος: Τρεις έξοδοι σε 8 μήνες θητεία! Ντροπή!
|
 Μαύρες ημέρες ζουν οι φαντάροι στο 475 τάγμα διαβιβάσεων στην Λέσβο, αφού, όπως καταγγέλλουν οι φαντάροι στο νησί, η δύναμη σχεδόν ποτέ δεν φτάνει διψήφιο αριθμό ατόμων με αποτέλεσμα η λέξη "έξοδος" να είναι άγνωστη για τους φαντάρους που υπηρετούν εκεί.
Από μαρτυρίες που φτάνουν στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, οι ίδιοι οι φαντάροι αναφέρουν ότι έχουν ξεχάσει πως είναι η επικοινωνία με τον έξω κόσμο.
Χαρακτηριστικό είναι ότι υπήρχαν φαντάροι σε φυλάκιο, ξεχασμένοι για 2,5 μήνες εκεί, αναφέρει η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων "Σπάρτακος", σε κοινή τους ανακοίνωση:
"«Δικαιούμαστε μόνο υπηρεσιακά, που μάλιστα κανείς δεν χρησιμοποιεί, αφού ούτε καν κίνηση δεν προβλέπεται για να μας μεταφέρουν στην πιο κοντινή πόλη». Και ποιος έχει για να πληρώσει το ταξί για μια ολιγόωρη βόλτα με υπηρεσιακό σημείωμα;
Η διοίκηση της μονάδας δεν γνωρίζει αυτή την κατάσταση;
Η μήπως κάνει τα στραβά μάτια στο πρόβλημα.
Να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα των φαντάρων, να περιοριστούν υπηρεσίες, να σταλούν άμεσα μεταθέσεις στη μονάδα.
Το ΓΕΣ τι έχει να πει για όλα αυτά που συμβαίνουν στην Λέσβο.
Ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος είχε μιλήσει για σεβασμό των δικαιωμάτων μας και ίσους όρους θητείας. Αλλά το Πεντάγωνο είναι γεμάτο από βύσματα-φαντάσματα των νεολαιών ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ενώ στη Λέσβο εμείς έχουμε καταντήσει φαντάσματα τρέχοντας ατελείωτα σε υπηρεσία-αγγαρεία-εκπαίδευση και φτου από την αρχή…", καταγγέλλουν. >>

Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.) …...... 06.02.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: