Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Αμετροέπεια της Γ.Σ. του Συλλόγου Αντισσαίων για το ΜΕΓΑΛΟ ΓΙΑΝΝΗ Β. ΦΩΤΙΑΔΗ



<< Ω! ΚΑΙΡΟΙ, Ω! ΗΘΗ!!!

Όταν το κυρίαρχο θέμα ηθικού χρέους Λαών , Κοινωνιών, κοινωνικών ομάδων προς αναμορφωτές τους, σωτήρες τους, ηγέτες τους ηθελημένα παραγνωρίζεται, ο σχετικός ευτελισμός είναι φυσικό αποτέλεσμα.

Υ.Γ. Το 1979 δηλ. μόνο δέκα χρόνια από το θάνατο του ΜΕΓΑΛΟΥ αναμορφωτή της γενέτειράς μας Γιάννη Β. Φωτιάδη, το θέμα ηθικού χρέους μας προς αυτόν ήταν συνείδηση όλων των ανά τον Κόσμο Αντισσαίων. Τούτο,. έκανε δυνατό να καταφέρει ο Σύλλογος μας υπό την Προεδρία μου να τον τιμήσει κατά πως του έπρεπε, στήνοντας του την προτομή του (δαπάνης υπερπολλαπλάσιας του κόστους σημάνσεως του κατά την προς την Γ.Σ της 9ης τ.μ. πρότασή μου ), δίπλα στο Κοινοτικό γραφείο της γενέτειράς μας. Δηλ. στο χώρο που άστραψε το πνεύμα του, λειτούργησε η ζωντάνια του «είναι του», και γενικά αφιέρωσε και την τελευταία ικμάδα της ενεργητικότητας και δυνατότητάς του, δίδοντας στο χωριό μας όλα αυτά τα υπέροχα που γνωρίζουμε και όλοι μας του οφείλουμε.
Σήμερα 45 χρόνια μετά το κυρίαρχο θέμα ηθικού χρέους προς αυτόν το ξεχάσαμε και το ευτελίζουμε για 500, 1000, 2000, …. ευρώ υποβιβάζοντας το σε απλής διαδικαστικής ενέργειας, χωρίς όμως η Γ.Σ. να δίδει εντολή εκτελέσεως στο νέο Δ.Σ.!!!
Πότε δε αυτό, όταν το ηθικό μέρος της υποθέσεως έχει καλυφθεί με την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του τότε Δήμου Ερεσού – Αντίσσης. Εδώ και τέσσερα χρόνια, δηλ το 2010.>>

Τα πιο πάνω έγραψα στο site  Antissa news του Μπάμπη Χατζή που είχε προβάλλει από την 4η Μαρτίου το γράμμα - πρότασή μου εν αναφορά προς την κάλυψη της δαπάνης - εξόδων για τη σήμανση του δρόμου Γιάννη Β. Φωτιάδη και ο οποίος όταν ερωτώντας σχετικά με την απόφαση επ’ αυτής της Γ.Σ. του Συλλόγου Αντισσαίων, πήρε τη σχετική πληροφόρηση από το Θεόφραστο Καραγεώργη. Ο Θεόφραστος ας σημειωθεί αυτοβουλιακά παρουσίασε στη Γ.Σ. το θέμα (για λόγους πέραν της θέλησής μου, κατέστη αδύνατο το να παραβρεθώ και βέβαια να αναπτύξω αλλά και να προβάλλω κατά πως άξιζε στον μεγάλο Φωτιάδη, το μικρής υλικής αξίας αλλά τεράστιας ηθικής, αυτό θέμα).
Πληροφόρηση λοιπόν,  ευτελισμός.  Τούτο δε  γιατί ακόμη μια φορά μεθοδεύθηκε από τους «κάποιους» κατά πως αυτό μεθοδεύθηκε, αδιαφορώντας αν κατ’ αυτό τον τρόπο γίνεται προσπάθεια προσβολής του μεγάλου Γιάννη Β. Φωτιάδη κι όχι κανενός άλλου. Λέω προσπάθεια προσβολής, γιατί ο μεγάλος αυτός Αντισσαίος βρίσκεται πιά στο απυρόβλητο των μικροτήτων, της μικροπρέπειάς  και της μικροψυχίας μας.  
Είναι αυτή η ίδια ομάδα των «κάποιων» που σαμποτάρισαν την εκδήλωση που έκανε πέρυσι το Γενάρη ο Σύλλογος Αντισσαίων της Αθήνας για να τιμήσει το μεγάλο αυτό αναμορφωτή του χωριού μας και οι οποίοι αυτοί «κάποιοι», έλαμψαν τότε δια της … απουσίας τους.

Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.) ....…16.03.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: