Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Οι Μαυρογιαλούροι του τόπου μας … ξεγυμνώθηκαν!!



Οι Μαυρογιαλούροι του τόπου μας … ξεγυμνώθηκαν!!

Σήμερα 18 του Μάρτη, δηλ. δύο μήνες προς των Δημοτικών εκλογών της 18 Μαΐου  ήταν η τελευταία ημερομηνία βάσει του νόμου που θα έπρεπε να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η ψηφισμένη διάταξη η σχετική με το σπάσιμο του Δήμου Τέρατος Λέσβου. Πέρασε ατυχώς και η σημερινή ημέρα και ουδέν σχετικό δημοσιεύθηκε. Τούτο απλά σημαίνει ότι ο Δήμος Τέρας  « ζει και βασιλεύει » τουλάχιστο για  άλλη μια τετραετία!!  Οι εκλογές στις 18 του Μάη θα εκλέξουν Δήμαρχο και τους 45 Συμβούλους που θα «διοικήσουν» το Δήμο Τέρας για άλλα 4 χρόνια!! Έτσι αν κάτι είχε μείνει όρθιο στα τριάμισι αυτά χρόνια της  συμφοράς μας, που το «αδιοίκητο» είχε οδηγήσει το νησί μας σε ακόμη χειρότερο μαρασμό απ’ όπου βρισκόταν πριν τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, στη νέα μακρά περίοδο της νέας τετραετίας θα γκρεμιστεί κι αυτό τελικά. Ο πληθυσμός μας άραγε θα σταθεροποιηθεί στο ~ 50% του κατά την απελευθέρωση το 1912 ή θα πάει ακόμη πιο κάτω;; Με τη σημερινή κατρακύλα πολύ φοβούμαι ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει εξ αιτία του ότι τα χωριά μας θα ερημωθούν τελείως, αφού η φροντίδα σ΄αυτά εξαρτάται από την «μεγαλοφροσύνη» της Μυτιληνοκεντρικής εξουσίας. Και βέβαια τις συνέπειες τις γνωρίζαμε και προσωπικά τις έχω γράψει από το 2010 όταν ως προμηθέας έγραφα στον τότε «αρχικηπουρό» Ραγκούση ΟΧΙ ΕΝΑΣ ΔΉΜΟΣ Η ΛΕΣΒΟΣ. Το συνειδητοποίησαν όμως τώρα και οι διάφοροι Μαυρογιαλούροι του τόπου μας.
Ο Δήμαρχος Δημ. Φ. Βουνάτσος που βγήκε Δήμαρχος ρίχνοντας στο πολιτικό ριγκ την τελευταία στιγμή την υπόσχεση του Δημοψηφίσματος για το σπάσιμο του Δήμου. Όταν βγήκε Δήμαρχος δεν τόλμησε, ακόμη και να το ψελλίσει αφού ως νομικός που είναι ξέρει πως τέτοιου είδους Δημοψηφίσματα δεν τα στέργει το Σύνταγμα. Έτσι εναπέθεσε τις ελπίδες του (για να καλύψει το ψέμα του) στις υποσχέσεις των Κυβερνητικών παραγόντων της συγκυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ. Κυρίως δε του Λέσβιου Υπουργού Αναπ. Εσωτερικών και μετά Δικαιοσύνης  Χ. Αθανασίου, ο οποίος στον πόθο του να εκλεγεί την άλλη φορά Βουλευτής Λέσβου (από Επικρατείας που ήταν τώρα) έκανε την υπόθεση όπως έλεγε  «προσωπικό του στοίχημα». Μέχρι και προ 15ημέρου στην κοπή της πίττας της Ν.Δ. Μυτιλήνης συνέχιζε να υπόσχετε το σπάσιμο του Δήμου. Ο έτερο Βουλευτής της συγκυβέρνησης Ν.Σηφουνάκης , βλέπει ότι το ΠΑΣΟΚ διαλύεται και άρα δεν θα ξαναβγεί πιά βουλευτής θέλησε να δώσει στα μάτια των δύσμοιρων Λεσβίων ηρωϊκή διάσταση εξόδου του, όχι μόνο απ΄ την πολιτική (αυτή αναπόφευκτα θα την κάνει ο ίδιο ο Λαός) αλλά κι απ’ το νησί μας. Και τι σκαρφίστηκε ο άνθρωπος!! Να καταθέσει τροπολογία σε άσχετοι νομοσχέδιο ( προστασίας του πολίτη) για το σπάσιμο του Δήμου σε 4!!! Έκανε δεν  οπερετική δε αυτή κίνηση, όταν οι του ΠΑΣΟΚ από τον Γραμματέα ως κάτω ήταν αντίθετοι στο ενδεχόμενο σπασίματος του Δήμου. Όταν ήξερε ότι ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Έβρου, Ντόλιος το σπάσιμο του Δήμου, αν γινόταν, το είχε χαρακτηρίσει «επιτομή της ρουσφετολογίας» !!!  Και όλα αυτά τα γνώριζε ο Κρητικός Βουλευτής Λέσβου και το έκανε για να δημιουργήσει δικό του ΑΛΛΟΘΙ . « Εγώ πάλεψα μέχρι και την τελευταία στιγμή, οι άλλοι δεν το ψήφισαν στη Βουλή»!!! Και βέβαια η Κυβέρνηση δεν συσσωμάτωσε τη τροπολογία του τελικά στο ψηφιζόμενο νόμο του Υπουργείου προστασίας του Πολίτη. Έτσι η κίνηση – οπερέτα Σηφουνάκη, ξέφτισε !!  Το ωραίο είναι ότι ο Δ.Φ.Βουνάτσος στην αγωνία του να σπάσει ο Δήμος (για να καλύψει τη δική του ψευτιά) παρά λίγο να γίνει αδελφοποιητός με το Ν.Σηφουνάκη στο θέμα της τροπολογίας και ήρθε επί τούτου στη Αθήνα για να παρέμβει υπέρ του σπασίματος όπου και οπότε χρειαζόταν αυτός να παρέμβη και ακόμη από τα θεωρία της βουλής παρακολούθησε τη βαθυστόχαστη ομιλία  το άσπονδου «φίλου» του Σηφουνάκη.
Τέλος αυτός που φαίνεται ότι δεν είχε καταλάβει το τι γινόταν ή κι αν το είχε  καταλάβει έκανε τα δικά του, ήταν ό έτερος βουλευτής της συγκυβέρνησης Π. Βογιατζής που στήριζε την τροπολογία Σηφουνάκη και συνεργαζόταν προ της καταθέσεως της, αλλά ουδέποτε την συνυπέγραψε. Το ωραίο είναι ότι προ πέντε ημερών κατάθεσε ένα κείμενο εν αναφορά προς τις όποιες τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο για το νέο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ όπου εκεί έγραφε διάφορα και ..άλλα τινά, αλλά πάντως τίποτε ειδικά σε ότι έχει σχέση με το σπάσιμο του Δήμου Τέρατος.
Έτσι σήμερα  που δυστυχώς ήταν η μέρα της αλήθειας, τούτη γυμνή και αχτένιστη φάνηκε στα μάτια μας, στα μάτια όλων των Λεσβίων !!
Ποια είναι αυτή;; 
Ο βασιλιάς είναι γυμνός. Που πολύ απλά μεταφράζεται :  ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΙ  ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ  ΑΠΟΓΥΜΝΩΘΗΚΑΝ.

Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.) ……18.03.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: