Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Ο Δήμος Τέρας ατυχώς .παραμένει ακέραιος. <<…..Και οι «βάρβαροι» ήταν μια κάποια λύση...>>

....................Η τροπολογία Σηφουνάκη δεν τελεσφόρησε.
....................Ο Δήμος Τέρας ατυχώς .παραμένει ακέραιος !!!
….....…<<…..Και οι «βάρβαροι» ήταν μια κάποια λύση...>>.
………………………………………Κωνστ. Καβάφης

Οι προπάτορες μας τα έχουν πει όλα σ’ ότι αφορά την ανθρώπινη λογική και τα εξ αυτής ισχύοντα κατά περίπτωση.
Ένα εξ αυτών είναι το «κάλλιον προλάμβανε παρά θεράπευε» Αυτό εξειδικεύοντάς ...το, στα του νησιού μας πράγματα των τελευταίων δραματικών ημερών εν αναφορά προς το σπάσιμο του Δήμου – Τέρατος, ατυχώς θα πρέπει να λεχθεί ότι αυτού του ρητού υπήρξε φυσικά απότοκος το αποτέλεσμα. Αποτέλεσμα καταδικαστικό για τους Λέσβιους, για την όποια προοπτική ανάκαμψης του από την μιζέρια, .την δομικά μόνιμη υπανάπτυξη του και την προοδευτική ερήμωσή του. Σε επίρρωση δε του αρχαίου αυτού γνωμικού υπάρχει για τους πολιτικούς και το ότι η Πολιτική είναι η τέχνη του προβλέπειν και προνοείν. Κάτι που ατυχώς δεν υπήρξε για τη Λέσβο. Και δεν μιλώ για τώρα αλλά για το 2010 όταν οι»κηπουροί» του μοιραίου για την Ελλάδα μας ΓΑΠ, Ραγκούσης και Ντόλιος (βέβαια τη ευλογία του Πρωθυπουργού τους) ασελγώντας στην κυριολεξία επί της Λέσβου δημιούργησαν το Τέρας Δήμος Λέσβου. Τότε ο Ν.Σηφουνάκης όχι μόνο δεν πρόβλεψε σχετικά, αλλά αντιθέτως υπήρξε διαπρύσιος κήρυκας του έργου των ανωτέρω συν-κηπουρών του, καταχερίζοντας του όποιους είχαν εναντιωθεί της ανίερης εκ των αποτελεσμάτων πιά Τερατοδημιουργίας του ενός και μόνο Δήμου Λέσβου. Μεταξύ αυτών και του Συνδέσμου μας (του οποίου είμαι ο Πρόεδρος του) «ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ», ο οποίος με πολυσέλιδη παρέμβαση προς τον Υπουργό Ραγκούση με εδραία επιχειρηματολογία και παρρησία βροντοφωνάξαμε « ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ Η ΛΕΣΒΟΣ».
Αν το είχε προβλέψει ο Ν.Σηφουνάκης και εναντιωνόταν τότε, ίσως τώρα δεν θα χρειαζόταν να κάνει ότι με την δήθεν «τροπολογία» περί διασπάσεως των μεγάλων νησιωτικών Δήμων. Τούτο βέβαια θα ήταν ηρωικό και αλλά την ίδια στιγμή πένθιμο για τον ίδιο, αφού αμάεσω ο ΓΑΠ, θα του αποστερούσε την Υπουργική καρέκλα, στην οποία ήταν στρογγυλοκαθισμένος για χρόνια και χρόνια. Προτίμησε λοιπόν την καρέκλα παρά την ηρωική τότε έξοδό του απ’ την Κυβέρνηση.
Έτσι μοιραία φθάσαμε στην τραγική σημερινή κατάσταση την εκ του «μη σπασίματος» τελικά του Δήμου μας μετά την «οπερετική ενέργεια» της κατάθεση της προαναφερθείσης τροπολογίας από το Σηφουνάκη σε άσχετο νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Η κίνηση του αυτή όπως γράψαμε κατ’ επανάληψη αυτές της μέρες σε διάφορα site ήταν και μόνο για τη δημιουργία ΑΛΛΟΘΙ. Ένα άλλοθι να μπορεί να κοροϊδεύει το Λαό της Λέσβου και πάλι στα μπαλκόνια : «Εγώ έκανα το ανθρωπίνως δυνατό, δεν πέρασε στη Βουλή!!» . Αλλά πώς να περάσει, αφού τελικά ο Υπουργός Δένδιας (εκ Κερκύρας ορμώμενος, που θα είχε κι αυτός όφελος με την αντίστοιχη διάσπαση, του μόνου Δήμου του νησιού του, όπως κι εκεί ζητιόταν επιτακτικά από τους Κερκυραίους) τελικά δεν ενσωμάτωσε την τροπολογία στον υπο ψήφιση νόμο του Υπουργείου του;;
Βέβαια το ίδιο ακριβώς με τον Ν.Σηφουνάκη βαρύνει κατά το μέτρο φυσικά που του ανήκει και τον νυν Δήμαρχο Λέσβου ο οποίος προκειμένου να αποσείσει από πάνω του το άγος του, το εκ του μεγάλου ψεύδους του περί ΔΗΜΟΨΙΦΙΣΜΑΤΟΣ (αυτό που τον έβγαλε Δήμαρχο και που αφού βγήκε Δήμαρχος δεν τόλμησε ούτε καν να το ψελλίσει σχετικώς ποτέ) για να σπάσει τάχα το Δημο-Τέρας , κόντεψε να γίνει «αδελφοποιητός» με τον «άσπονδό» του φίλο Ν. Σηφουνάκη πράττοντας κι εκείνος το δικό του «οπερετικό σόυ» με τις ωραίου κάλλους ενέργειές του των τελευταίου διήμερου ( σχετική επιστολή της 5ης τ.μ.προς τον κ. Πρωθυπουργό κ.λπ., την έλευσή του με αντιδήμαρχο μαζί και την αντίστοιχο παραμονή του στην Αθήνα για να μπορεί εκ του σύνεγγυς να εκτιμά τα πράγματα για να παρέμβει άμεσα !!! αν εκείνος θα έκρινε έτσι, με την εκ των θεωρείων της Βουλής στενή παρακολούθηση της αγόρευσης Ν.Σηφουνάκη). Και όλα αυτά για να δημιουργήσει ο Δ.Φ.Βουνάτσος το δικό του άλλοθι, που τόσο θα χρειαζόνταν στις εκλογές της 18.Μαϊου.
Τελευταίος αλλά μη αποφεύγων και αυτός το πρέπον και γι’ αυτόν ψέγος, είναι ο εξ Αγίας Παρασκευής (που ορέχθηκε αυτήν πρωτεύουσα !!! του ενός εκ των υποτιθεμένων τεσσάρων Δήμων του νησιού μας !!!!), αυτός με το τόσες φορές που μας έταξε το σπάσιμο του Δήμου ως Υπουργός Δικαιοσύνης σήμερα (μέχρι προ εβδομάδος στην κοπή της πίτας της ΝΔ στη Μυτιλήνη) αλλά πολλές – πολλές φορές περισσότερες ως καθ’ ύλη επί έτος και πλέον Αναπλ. Υπουργός Εσωτερικών, που μόνο έταζε χωρίς να πράττει αντιστοίχως, πιστεύω ότι οι Λέσβιοι όλοι θα τον θυμούνται ως επάξιο αντικαταστάτη των αλήστου μνήμης παλαιοκομματικών … ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΩΝ. !!!
Και τώρα που βάρβαροι έφυγαν ( δηλαδή εξέλειπε εκ των πραγμάτων σε όλους μας η αδημονία του σπασίματος του Δήμου Τέρατος ) τι θα κάνουν αυτοί οι γνήσιοι εκπρόσωποι του παλαιοκομματισμού στο νησί μας;; ….
Γι’ αυτούς << … Και οι «βάρβαροι» ήταν μια κάποια λύση… >>

Δρ. Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης ……. 7.3.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: