Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Αν μη τι άλλο, τουλάχιστο μπορούμε να ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ για το σπάσιμο του ΔΗΜΟΥ - ΤΕΡΑΤΟΣ ΛΕΣΒΟΥ !!



Αν μη τι άλλο, τουλάχιστο μπορούμε να ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ για το σπάσιμο του ΔΗΜΟΥ - ΤΕΡΑΤΟΣ ΛΕΣΒΟΥ !!

H συνέπεια, μία αρετή ξεχωριστή του  ανθρώπου υπήρξε ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά  μου, σ’ όλη μου τη ζωή.
Όταν ξεκινούσε το έγκλημα κατά του τόπου μας με τη δημιουργία του Δήμου - Τέρατος το 2010 απ’ την Κυβέρνηση του μοιραίου για τον Ελληνικό Λαό ΓΑΠαπανδρέου, τη εντολή βεβαίως του ιδίου, για να δημιουργηθεί ο Νόμος εν αναφορά προς τη μεταρρύθμιση στην Τ.Α. «Καλλικράτης» και βλέποντας ότι αν όλο το νησί μας ήταν ένας Δήμος, τούτο θα ήταν τερατώδες και μόνο δεινά θα μας σώρευε.    
Με πολυσέλιδο κείμενό μου (το παρθενικό του συνδέσμου μας «ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ») απευθύνθηκα στον «αρχικηπουρό»  Γ. Ραγκούση το Μάιο του 2010 και στεντορεία τη φωνή, βροντοφώναξα «ΟΧΙ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣ Η ΛΕΣΒΟΣ»  Τούτο βέβαια δεν άρεσε στους «συντρόφους» μου και κατά πως μου το συνηθίζουν μου έψαλαν τα εξ αμάξης, αφού ως αιρετικός και πάλι καταπάτησα τα της κομματικής ορθοδοξίας θέσφατα.!!
Όπως πολλών άλλων, έτσι και η δική μου αυτή εισήγηση ερρίφθη  στο καλάθι των αχρήστων.
Οι εκλογές του Φθινοπώρου 2010 έγιναν για τον ένα Δήμο Τέρας και Δήμαρχος εξελέγη ο Δ.Φ.Βουνάτσος, αφού είχε ρίξει στήν πολιτική αρένα τη υπόσχεση « Θα κάνω δημοψήφισμα» για το σπάισμο του Δήμου. Τούτο, για 18 ψήφους τον έβαλε στο β! γύρο και τελικά τον έβγαλε Δήμαρχο. Οι μήνες περνούσαν, ουδέν σχετικό εκ μέρους του κ. Δημάρχου, παρ’ όλο ότι συνεχώς μιλούσε περί «Κακοκράτη» και περί του αδιοίκητου του Δήμου Τέρατος. Κάπου – κάπου όμως εδώ και δύο χρόνια έβγαινε ο συμπατριώτης μας Υπουργός νυν Δικαιοσύνης Χαραλ. Αθανασίου και δήλωνε ότι θα σπάσει ο Δήμος-Τέρας και θα ξανασπάσει ο Δήμος – Τέρας, κ.ο.κ., αλλά όλο άσπαστος έμεινε. Αντίστοιχα, στο ίδιο μήκος κύματος  «από καιρού εις καιρόν», τα ίδια μας έλεγε και ο Βουλευτής τη Ν.Δ.  Παύλ. Βογιατζής. Δυό μήνες προ της ληκτικής ημερομηνίας ως προς τη δυνατότητα να απάσει ο Δήμος,μπήκε στο παιγχνίδι και ο εκ Κρήτης Βουλευτής Λέσβου Ν.Σηφουνάκης, που είχε ενθέρμως στηρίξει το νόμο Ραγκούση που δημιούργησε το Δήμο – Τέρας, αφού πιά είχε «ιδιοίς όμασι» ιδεί το τελεσθέν από το ΠΑΣΟΚ και φυσικά και τον ίδιο έγκλημα. Αλλά και πάλι έκανε ότι μπορούσε να «βλογήσει τα γένια του» με το να κάνει μιάς οπερετικής κίνηση-κατάθεση στη Βουλή τροπολογία, σε άσχετο νομοσχέδιο!!! τάχα για να σπάσει ο Δήμος, την οποία τελικά ο αρμόδιος Υπουργός ούτε καν περιέλαβε αυτή στο προς ψήφιση νομοσχέδιο.
Αποτέλεσμα όλων και ενώ ο Υπουργός Εσωτερικών σε διάφορες δηλώσεις του πριν αλλά ως και την τελευταία στιγμή, μας έδιδε τη σχετική ελπίδα και βεβαίως όλοι οι δικοί μας «αρχηγοί», ταγοί κ.λπ. στο νησί σε συγχορδία μας υπόσχονταν το ίδιο, τελικά ο Δήμος δεν έσπασε. ΔΗΛ.  όλοι τους υπήρξαν αντάξιοι του μεγάλου κινηματογραφικού συναδέλφου τους ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΥ.
Σ’ όλο αυτό τον τελευταίο καιρό παρακολουθώντας την υπόθεση και βλέποντας  πλήρη αδράνεια, ψεύτικες δηλώσεις,  αδιαφορία, αβελτηρία, κ.ά. επί του θέματος, παρενέβην επανειλημμένως από τη στήλη μου «Αιολίας Λόγος» στο ΕΜΠΡΟΣ και συγκεκριμένα άλλες  πέντε φορές μετά τον Ιούλιο ’13 που  έγραψα το πρώτο σχετικό άρθρο μου με θέμα «Θα σπάσει ο Δήμος Τέρας;;» Τούτο το δεδομένο, σηματοδοτεί το πόσο σπουδαία θεωρούσα την υπόθεσή μας το να σπάσει ο Δήμος σε περισσότερο του ενός Δήμους.
Όταν τελικά τούτο δεν έγινε και μέσα στους τελευταίους δύο μήνες  άρχισαν και κορυφώθηκαν οι εκλογικές διαδικασίες, με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούσα ποιος από τους πέντε συνδυασμούς θα προέβαλε το θέμα, κάνοντας το μάλιστα σημαία . Από το f.b. κυρίως, αλλά και από τον γραφτό τύπο πουθενά δεν βρήκα, ο κάποιος συνδυασμός να θέτει σε προτεραιότητα το σπάσιμο του Δήμου!!! Ως να μη μας απασχολούσε, ως να μη μας ένοιαζε!!
Τότε, στη συνέπεια που με χαρακτηρίζει, το μόνο που μου έμενε ήταν να  «σηκώσω» το θέμα τις δύο τελευταίες εβδομάδες ρίχνοντας το σύνθημα «ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΥΣ» και σε τούτο με βοήθησαν διάφορα sites όπως το lesvosnews, lesvospost, radio kalloni,  «οι λέσβιοι θέλουν το σπάσιμο του Δήμου» και πολλά άλλα.
Βέβαια μετά το τελικό αποτέλεσμα που ο συνδυασμός του «Μόνο για τη Λέσβο» Σπ. Γαληνού πήρε τις εκλογές, όπως έγραψα σε προηγούμενη ανάρτησή μου είμαι πολύ ευχαριστημένος και ικανοποιημένος. Τούτο δε αφού ο συνδυασμός με επικεφαλής τον επί τιμή Πρέσβη Φ. Ξύδα που στήριξαν οι ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΙ, έμεινε  τελικά πίσω από τον πρώτο με 10 ολόκληρες μονάδες.!!! Τώρα υπάρχει η ελπίδα, συνεργαζόμενοι με το Δήμο και  ειδικότερα τον νέο Δήμαρχο μας, να μπορέσουμε να έχουμε την ευτυχία το 2019 να γίνουν οι εκλογές της Τ.Α. Λέσβου με δύο – τέσσερις Δήμους.  Αναλογίζεται κανείς να είχε συμβεί το αντίθετο;; Όσο και καλή πρόθεση ή και θέληση να είχε ο Φ. Ξύδας στο να προσπαθήσει να σπάσει ο Δήμος, όλοι αυτοί οι με τις μαυρογιαλούριες προσεγγίσεις δράσαντες της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που τον στήριξαν, θα τον άφηναν για κάτι τέτοιο;;; Γι’ αυτό λέω ότι είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα που έβγαλε πρώτο το συνδυασμό του νυν Δημάρχου Σπ. Γαληνού. Αν μη τι άλλο τουλάχιστο μπορούμε να ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ. 

Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.) …....... 28.05.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: