Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

«Τα πιο ωραία πράματα στη ζωή μας, δεν είναι πράματα»



«Τα πιο ωραία πράματα στη ζωή μας, δεν είναι πράματα»


Νάσαι καλά Αθηνά που μας έβγαλες τα τέσσερα "παλικαράκια" κατά την προχθεσινή συνάντησή μας στο Ελ. Βενιζέλος. Οδυσσέας Ιντζέμπελης, Γιάννης Γ. Κατέχος, Τάκης Χ.Ιορδάνης , Γιώργος Ι.Γιγής (απ' τα αριστερά).
ΦωτογραφίαΟι εκλογές τελείωσαν. Ο κουρνιαχτός που σήκωσαν  όλο αυτό τον καιρό αρχίζει πιά να κατακαθίζει. Καιρός να δούμε και άλλα πράγματα. Όπως δε λέει και μια διαφήμιση «τα πιο ωραία πράματα στη ζωή μας, δεν είναι πράματα». Ένα απ’ αυτά είναι η συνάντηση με παιδικούς φίλους, με  αληθινούς βέβαια (όχι λυκόφιλους) ύστερα από πολλά - πολλά χρόνια. Αυτό νοιώσαμε και εμείς σήμερα τέσσερις παιδικοί φίλοι που συναντηθήκαμε, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».   
Ο συγχωριανός και φίλος μας Οδυσσέας Ιντζέμπελης που περίπου 50 κοντά χρόνια είναι εγκατεστημένος και καλώς αποκαταστημένος στο Τορόντο του Καναδά, θα ερχόταν σήμερα με τη γυναίκα του Αθηνά για να περάσουν το καλοκαίρι τους στην Κρήτη. Στα Χανιά στον τόπο καταγωγής της Αθηνάς, κατά πως κάνουν τα τελευταία 10 περίπου χρόνια. Έτσι για να τους συναντήσουμε  μαζί με τον κοινό  μας φίλο και συμμαθητή μας Γιάννη Κατέχο πήγαμε στο αεροδρόμιο. Εκεί τους βρήκαμε να είναι μαζί με το Γιώργο Ι. Γιγή, ξάδερφο του Οδυσσέα και βέβαια ανταμώνοντας η συγκίνηση περίσσευσε σ’ όλους μας. Είχαμε την ευκαιρία να τα πούμε και να θυμηθούμε τα της παιδικής μας ηλικίας τότε στο χωριό μας, την Άντισσα, την πολύ μακρινή πιά εποχή της δεκαετίας του ‘50. Χρόνια πολλά πέρασαν από τότε, αλλά όμως έφυγαν τόσο γρήγορα!!  Λες και ήταν χθές!!!
Οι θύμισες όμως και οι κοινές παιδικές αναφορές ως και τα ίδια βιώματα, μας έκαναν να ανασύρουμε συνειρμικά εκείνα που μας έδεναν τότε. Χαρές, λύπες, ευθυμίες, στεναχώριες αλλά ακόμη και κλάμα. Σήμερα ασπρομάλλιδες, παππούδες πιά όλοι μας ξαναβρεθήκαμε για λίγο, να ξαναϊδωθούμε ύστερα από πολλά χρόνια. Το τρίωρο που περάσαμε μαζί, ήταν μεστό και ιδιαίτερα ζεστό, αφού ο καθένας κάτι είχε να πει, κάτι να ρωτήσει, κάτι να θυμηθεί ή και να ανιστορήσει. Βέβαια πέραν απ’ τα περασμένα είχαμε να πούμε και για τα τωρινά. Ο καθένας για την οικογένειά του, για τα παιδιά του για τα εγγόνια του. Ασφαλώς το χαρούμενο των στιγμών που περάσαμε εκεί που καθίσαμε στο μπαρ «Γρηγόρης», πίνοντας και τρώγοντας αντίστοιχα ποτά και εδέσματα του καταστήματος αυτού, έγινε αντιληπτό απ’ τους γύρω μας και κάποιος ξένος μας ρώτησε το αν γιορτάζουμε κάποιο reunion. Στην καταφατική απάντησή μας έδειξε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος όταν του είπαμε, ξανα-αντάμωμα  μετά από 55 ολόκληρα χρόνια!!
Οδυσσέα, Αθηνά καλώς ήρθατε στην πατρίδα και καλά να περάσετε το καλοκαίρι σας, εν υγεία και χαρά.
Το να κλέψετε λίγες μέρες να έρθετε και στην Άντισσα τον Αύγουστο όταν θα έιμαστε κι’ εμείς εκεί, σας προσκαλούμε από καρδιάς. Θα ήταν μια ξεχωριστή ευκαιρία να γλεντήσουμε κιόλας όλοι μαζί κάτω απ’ τα πλατάνια στην όμορφη πλατεία μας στις διάφορες εκδηλώσεις και γιορτές που ζούμε εκεί κάθε καλοκαίρι !!

Δρ.Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης  ................. 29 .05.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: