Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε, Αγαπήτέ Σπύρο ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ


Takis Iordanis Takis Iordanis · Top Commenter · National Tecnical University of Athens

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε, Αγαπήτέ Σπύρο ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για την θριαμβευτική σου νίκη. Εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο σου. Ένα έργο που θα είναι παραγωγικό αν ως πρώτη προτεραιότητα του έχει το σπάσιμο του ΔΗΜΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ, ώστε οι εκλογές του 2019 γίνουν με περισσότερους του ενός Δήμους στο νησί μας.

Tο μήνυμά μου αυτό έγραψα μόλις άκουσα τις δηλώσεις του νέου Δημάρχου μας κ. Σπ. Γαληνού.
Παραθέτω την σχετική παρουσίασή του από το lesvosnews.net

Ο Σπύρος Γαληνός είναι ο νέος Δήμαρχος Λέσβου

Με βάση τα ανεπίσημα αποτελέσματα και σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου είναι βέβαιο πλέον ότι ο Σπύρος Γαληνός  είναι ο νέος Δήμαρχος Λέσβου για τα επόμενα πέντε χρόνια. Η διαφορά με βάση τις εκτιμήσεις θα ξεπεράσει τις 10 ποσοστιαίες μονάδες. Καθάρη και μεγάλη νίκη για το Σπύρο Γαληνό. Δείτε εδώ τη ροή αποτελεσμάτων


Ο Σπύρος Γαληνός γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι γιός του ήρωα της Εθνικής Αντίστασης και επί σειρά ετών βουλευτή νομού Λέσβου Μίμη Γαληνού. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Γαλετάκη και έχουν δύο γιούς.

Επαγγελματικά ασχολήθηκε με επιχειρήσεις .

Ανέπτυξε αθλητική δραστηριότητα ως κολυμβητής και ως παίκτης του πόλο στο ΝΟΜ. Αργότερα διετέλεσε Πρόεδρος και μέλος του ΔΣ επί σειράν ετών.

Το 1990, το 1994 και το 1998 εξελέγη  Δημοτικός  Σύμβουλος  Μυτιλήνης. Το 2002 εξελέγη Νομαρχιακός  Σύμβουλος αναλαμβάνοντας καθήκοντα Αντινομάρχη.

Το 2009 εξελέγη βουλευτής Λέσβου,  Λήμνου και  Αι Στράτη.

 Η    δραστηριότητά του στη Βουλή,  αφορά τον Κοινοβουλευτικό έλεγχο για το σύνολο του κυβερνητικού έργου και την υποβολή προτάσεων που πολλές φορές υιοθετήθηκαν, ιδίως για θέματα που αφορούν  τον νομό Λέσβου και το Βόρειο Αιγαίο συνολικά.   Συνολικά, μέσα σε  δυόμιση χρόνια υπέβαλε 580 αναφορές, ερωτήσεις και επερωτήσεις και εκφώνησε 68 ομιλίες στην Ολομέλεια και σε επιτροπές της Βουλής.

Για λόγους αρχής, αποποιήθηκε  των βουλευτικών προνομίων και της βουλευτικής ασυλίας,

Είχε έντονη και ασυμβίβαστη Κοινοβουλευτική παρουσία στα κορυφαία θέματα που απασχόλησαν τη Βουλή, όπως η καταψήφιση των Μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων.

Μετά την καταψήφιση και του δευτέρου Μνημονίου, διεγράφη από τη ΝΔ.   Ανταποκρίθηκε στην πρωτοβουλία του Πάνου Καμμένου και συνυπέγραψε την ιδρυτική διακήρυξη των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» μαζί  με άλλα οκτώ, επίσης διαγραφέντα, κορυφαία στελέχη της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: