Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014

ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ : KAKA MANTATA !!!ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ :   KAKA MANTATA !!!

Mόλις 18 μήνες μένουν για να ολοκληρωθούν τα όποια έργα έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ως τη ληκτική του ημερομηνία,  την 31.12.2015. Ατυχώς για το ΛΙΜΑΝΙ μας τα πράγματα δεν πάνε καλά . Τα Μαντάτα είναι ΚΑΚΑ!! Τούτο γιατί αρχίζουν οι δικαστικές διαμάχες  μεταξύ πρώτου και δεύτερου μειοδότη του διαγωνισμού που έγινε αρχές του Απρίλη, με πρώτο βήμα, αυτό των προσωρινών μέτρων απ’ ότι ατυχώς πληροφορούμαστε από αξιόπιστη πηγή. Τώρα το πότε θα τελειώσουν οι δικαστικοί αυτοί αγώνες δεν μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα. Πάντως ο προβληματισμός που γεννάται έντονος, είναι όταν τελειώσει και αυτή η περιπέτεια θα  υπάρχει ακόμη περιθώριο χρηματοδότησης του από το ΕΣΠΑ, ή εκ των συνεχώς προστιθεμένων έργων ανά την Ελλάδα σ’ αυτό θα φθάσουμε σε ένα σημείο να χάσουμε το σωτήριο αυτό έργο για τον τόπο μας αλλά και το νησί μας ολόκληρο, εκ του ότι θα «στερέψει η κάνουλα»  των κονδυλίων του;;.
Κάνουμε έκκληση  σε όποιον αρμόδιο μπορεί, να μας πληροφορήσει στο ότι οι ανησυχίες μας αυτές δεν έχουν βάση και ότι το έργο θα κατασκευαστεί οπωσδήποτε.
Πάντως είναι κρίμα και άδικο 101 χρόνια μετά την απελευθέρωση μας, να μη έχει γίνει το δεύτερο λιμάνι του νησιού μας, και να  χρειαστεί εκ της γραφειοκρατίας, της αβελτηρίας και του ωχαδερφισμού των ταγών του νησιού μας χρόνος δεκαέξι ολόκληρων χρόνων!!! για να τελειώσουν οι μελέτες (πράγμα που συνήθως κατά μέγιστο χρειάζεται τρία χρόνια) και η ένταξή του στο ΕΣΠΑ να έχει γίνει την 27.1.2 2013 δηλ. τρείς μόνο μέρες προ της σχετικής προθεσμίας (31.12.2013)!!! Αν η ένταξη αυτή είχε γίνει δυό-τρία χρόνια πριν, ακόμη και οι σχετικές δικαστικές περιπέτειες που τώρα αντιμετωπίζουμε θα είχαν εγκαίρως την απαιτούμενη λύση, χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος της απώλειας  για  πάντα της πολυπόθητης  ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΥΛΗΣ του νησιού μας.     
Άραγε, η έκκλησή μας αυτή θα έχει κάποια απήχηση;;;


Δρ. Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης                     26.06.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: