Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Κ.Ι.Μουτζούρης : Πώς χάθηκαν τα 8,3 εκατ. Ευρώ, για το ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ



Κ.Ι.Μουτζούρης : Πώς χάθηκαν τα 8,3 εκατ. Ευρώ, για το ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ 

<< Εφημερίδα
     ΕΜΠΡΟΣ
…..Μυτιλήνη

Αθήνα 9 Ιουλίου 2014

Αγαπητό ΕΜΠΡΟΣ,

Στο φύλλο σου της 8.7.2014 ο εξαιρετικός φίλος Δρ Τάκης Ιορδάνης στη στήλη ΑΙΟΛΙΑΣ ΛΟΓΟΣ και στο άρθρο του ΠΥΛΕΣ ΣΕΝΓΚΕΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ μας προτρέπει να πληροφορήσουμε τους Λέσβιους για τους λόγους για τους οποίους το τελείως απαραίτητο έργο ‘‘Επέκταση Ανατολικών Κρηπιδωμάτων Λιμένα Μυτιλήνης’’, προϋπολογισμού 8,3 εκ. €, δεν φαίνεται πιθανόν να υλοποιηθεί.
Αν και αρμοδιότερος φορέας για να πληροφορήσει είναι αναμφισβητήτως το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου (Λ. Τ. Λ.), θα συμβάλουμε ενημερώνοντας ότι κύριος λόγος είναι η εμπλοκή στις διαδικασίες νομιμοποιήσεως του λιμένα Μυτιλήνης, απαραίτητο συστατικό των οποίων είναι και η ύπαρξη μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του συνόλου. Την μελέτη αυτή θα έπρεπε να είχαμε αναθέσει προ ετών, ώστε να είχε εγκριθεί εγκαίρως.
Γνωρίζω ότι το Λ. Τ. Λ. κάνει τώρα συγκεκριμένες και απτές ενέργειες στην κατεύθυνση αυτή. Ευελπιστούμε!

Καθ. Κ. Ι. Μουτζούρης >>

Η αμεσότητα με την οποία απήντησε ο καθηγητής, π. ΠρύτανηςΕΜΠ κ. Μουτζούρης στα γραφόμενα μου  είναι αξιοπρόσεκτη και οπωσδήποτε με τιμά, αλλά κυρίως βέβαια δείχνει το πόσο εκτιμά και σέβεται όλους τους Λέσβιους συμπατριώτες  μας προστρέχοντας χωρίς καθυστέρηση  να παράσχει την άποψή του  επί ενός τόσο ουσιαστικού για τη Μυτιλήνη αλλά και όλο το νησί μας ζήτημα. Θέλω να πιστεύω  ότι για να υπάρξει ολοκληρωμένη εικόνα στα πολλά πώς και άλλα τόσα γιατί,  το Λ.Τ.Λ. θα δώσει επί πλέον στοιχεία και πληροφορίες για να καταφανεί ποιος(οί) ήταν εκείνοι που αδράνησαν 15 ολόκληρα χρόνια (αφ’ ότου  ξεκίνησε το Γ! ΚΠΣ στο οποίο είχε ενταχθεί) με συνέπεια να απολεσθεί  η σημαντική αυτή επένδυση των 8,3 εκατομ. Ευρώ και το αντίστοιχο νευραλγικής σημασίας έργο, τελικά να χαθεί.

Αυτά σχετίζονται  με τα εκ μέρους μου σχετικά γραφόμενα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τη δημοσίευση του άρθρου μου στο ΕΜΠΡΟΣ της 8.7.2014, στο οποίο και αναφέρεται ο κ. Μουτζούρης
<< Το πιο κάτω είναι απόσπασμα από το σημερινό άρθρο μου "Πύλες Σέγκεν στο νησί μας" στη στήλη μου "Αιολίας Λόγος" στο ΕΜΠΡΟΣ. Άραγε αν δεν είχε χαθεί η επένδυση των 8,3 εκατομ. Ευρώ του σχετικού έργου « Επέκταση ανατολικών κρηπιδωμάτων Λιμένα Μυτιλήνης» που είχε ενταχθείστο Γ! ΚΠΣ (1999 -2006), σήμερα θα υπήρχε η όποια "απώλεια" για τη Λεσβιακή οικονομία εκ της μη δυνατότητος παραμονής του μεγάλου αυτού κρουαζεροπλοίου λόγω καιρού αρόδο ; :
« ΥΓ. Επειδή η πιο πάνω ανακοίνωση ...του κ. Μουτζούρη έχει και ένα δεύτερο σκέλος που αφορά στο θέμα υποδοχής και εξυπηρέτησης κρουαζιερόπλοιων στο νησί μας, και επειδή απ’ ό,τι έχουμε ιδεί, το έργο «Επέκταση ανατολικών κρηπιδωμάτων Λιμένα Μυτιλήνης» προϋπολογισμού 8,30 εκατ. ευρώ και φορέα υλοποίησής του την «Εγνατία Α.Ε.» που ήταν ενταγμένο στο ΕΣΠΑ ως έργο-γέφυρα από το Γ΄ Κ.Π.Σ., ατυχώς τελικά δε θα πραγματοποιηθεί (αφού δεν έχει υπογραφεί όπως έπρεπε ως την 31/12/2013 η απαιτουμένη σύμβαση κατασκευής του), ως ο πλέον σχετικά αρμόδιος για την περίπτωση αυτή, θεωρούμε ότι θα πρέπει να πληροφορήσει σχετικά το Λαό της Λέσβου. Συγκεκριμένα τι έφταιξε και η νευραλγικής σημασίας αυτή επένδυση χάθηκε.
Το χειρότερο είναι ότι έτσι χάθηκε η δυνατότητα να δένουν κρουαζιερόπλοια μέσα στο λιμάνι, αντί να μένουν αρόδο εκτός αυτού, με ό,τι φυσικά αυτό σημαίνει από απόψεως μεγάλων απωλειών εσόδων τα οποία θα προήρχοντο εκ του μεγαλύτερου χρόνου παραμονής των διά των κρουαζεροπλοίων διακινουμένων στη Μυτιλήνη.»
Μήπως κάποιος αρμόδιος στο νησί μπορεί να εξηγήσει στο λεσβιακό λαό γιατί χάθηκε η επένδυση αυτή ποιος ή ποιοι φταίνε για την απώλειά της;;   >>


Από μακριά είδαν το Σάββατο οι επαγγελματίες στην Λέσβο το εντυπωσιακό...

Δεν υπάρχουν σχόλια: