Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Λιμάνι του Σιγρίου: «θα καταφέρουμε να πιούμε νερό, μια και είμαστε από τις 27.12.2013, στην πηγή.;;»


Στις 27.12.2013 το έργο μας επί τέλους μετά από δυστοκία 20 κοντά χρόνων εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ(2006-2013).
Ο διαγωνισμός για την ανάθεση της κατασκευής του Λιμανιού του Σιγρίου, που έγινε την περασμένη Άνοιξη, όπως έχω ξαναγράψει ενώ έβγαλε αποτέλεσμα και η ανάθεση έγινε στον δεύτερο μειοδότη η διαδικασία της υπογραφής της απαιτουμένης σχετικής συμβάσεως ατυχώς δεν έχει γίνει ακόμα. Ο λόγος, ότι ο πρώτος μειοδότης έκανε σχετική ένσταση για την μη ανάθεση σ’ αυτόν του έργου.
Η εκδίκαση της υποθέσεως έγινε την Παρασκευή 8 τ.μ. και τώρα αναμένουμε την απόφαση.
Ας ελπίσουμε ότι τούτο θα γίνει γρήγορα να τελειώσουν τα όποια ακόμη διαδικαστικά (ελεγκτικό συμβούλιο, υπογραφές Υπουργών κ.λπ.) και τελικά έχουμε την υπογραφή της σχετικής Συμβάσεως μεταξύ Δημοσίου και Εργολάβου αμεσότατα.
Ας μη μας διαφεύγει πως όλα τα έργα που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 31.12. 2015, που θα διατίθενται κονδύλια εκ του Ευρωπαϊκού αυτού προγράμματος. Δηλ. ακόμη και σήμερα να τελειώνανε οι πιο πάνω διαδικασίες ο χρόνος που υπολείπεται είναι μόνο 16 μήνες!!!
Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξουν όλα εκείνα που χρειάζονται ώστε να μη χαθεί για πάντα το όνειρο μας, το όνειρο της χερσονήσου του Ορδύμνου αλλά και όλης της Λέσβου αυτό της δημιουργίας … της Δυτικής Πύλης του νησιού μας.
Έγραφα σε παλαιότερο σημείωμά μου :
«Είκοσι κοντά χρόνια «παλεύεται» αυτή η υπόθεση.!!!!
Θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας όλοι οι Λέσβιοι αν αυτή χαθεί ………».
Τούτο ισχύει ακόμη περισσότερο τώρα που ύστερα από όλο αυτό το χρόνο, έχουμε «φθάσει στην πηγή.» Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι «θα καταφέρουμε να πιούμε νερό;;»

Δρ. Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης …….. 23.08.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: