Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Από τον Σεβασμιώτατο Μηθύμνης ζητήσαμε πληροφόρησης για το καταφύγιο πνευματικών ανθρώπων στην Περιβολή



<<Τάκης Χαραλ.. Ιορδάνης (Ph.D.)       Προς τον Σεβασμιώτατο

     - Διδάκτορας  Mηχανικός                                  Μητροπολίτη Μηθύμνης 

     του Πανεπιστημίου Bath Aγγλίας                           κ. Χρυσόστομο

- Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου                   ΚΑΛΛΟΝΗ
«ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ»
Αγησιλάου 9                                                Κοιν.: Προς το Εκκλησιαστικό
Ηλιούπολη 163 46                                   Συμβούλιο Ιερών Ναών Αντίσσης
Τηλ. - Fax 210 9737053                              εις προσοχή Αιδεσιμωτάτου
 κιν. 6977503461                                               π. Λεωνίδα Μαρίνου 
                                                             
                                                                            Αθήνα,  15  Σεπτεμβρίου 2014
Σεβασμιώτατε,

Προ δέκα περίπου μηνών υπήρξατε παραλήπτης (διά τηλεομοιοτυπίας -fax) του προς το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Ιερών Ναών Αντίσσης συνημμένου εγγράφου μου, της 23  Νοεμβρίου 2013 (Συνημ.1).
Μετά παρέλευση τεσσάρων μηνών από της υποβολής αυτού, είχα λάβει την πληροφόρηση ότι το σχετικό αίτημά μου είχε απορριφθεί.
 Προς ενημέρωση των μελών της επιτροπής που συνίσταται εκ προβεβλημένων Λεσβίων, τα οποία από τις αρχές του 2012 είχαν συστρατευθεί στην προσπάθεια μας, να γίνει πράξη ύστερα από 60 και πλέον χρόνια το όνειρο του μεγάλου Αντισσαίου  Γιάννη Β.Φωτιάδη, εν αναφορά προς το καταφύγιο πνευματικών ανθρώπων στην Περιβολή, έγραφα στο blog μου «Λαψαρνιώτης» στις  29.03.2014 :
«…. Τότε υπέβαλα το σχετικό αίτημα προς το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Αντίσσης με κοινοποίηση του προς την Μητρόπολή μας. Τρεχόντως, ο Μητροπολίτης Μηθύμνης είναι συνοδικός. Έτσι την αίτησή μου την έδωσε να την εξετάσει η Νομική Υπηρεσία της Ιεράς Συνόδου. Η γνωμοδότησή της υπήρξε αρνητική εκ του ότι η Μοναστηριακή φύση της Περιβολής και το έργο που στοχεύαμε, δεν βρίσκονται σε αρμονία με τους σχετικούς κανόνες μοναχισμού, κ.λπ. (βεβαίως όταν θα λάβουμε αντίγραφα της θα ξέρουμε καλύτερα). Με δεδομένο τούτο  της γνωμοδοτήσεως αυτής, στη συνέχεια (αν οι πληροφορίες μας είναι σωστές) το θέμα μας πέρασε και από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Από αυτή, τελικά η εκδοθείσα απόφαση είναι αρνητική. Την εν λόγω απόφαση,  έδωσε εντολή ο Μητροπολίτης μας, να την διαβιβάσουν άμεσα στο εκκλησιαστικό συμβούλιο Αντίσσης, για τις δικές του ενέργειες.  …».

Σεβασμιώτατε,
Ατυχώς παρά την παρέλευση έκτοτε πέντε και πλέον μηνών, ουδέν σχετικό έχουμε λάβει. Επειδή τα μέλη της επιτροπής μας,  ερωτούν σχετικώς θα σας χρεωστούσαμε χάρη, το να λάβουμε αντίγραφο της ανωτέρω αποφάσεως.
Με τον προσήκοντα σεβασμό
Ευχαριστών                                                                                          Συνημ. 1>>

Σε επικοινωνία μας με τους αρμοδίους της Μητρόπολης  πληροφορηθήκαμε ότι μας αποστέλλεται  η σχετική απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος βάσει της οποίας, δεν εγκρίνεται το αίτημά μας για την παραχώρηση αδείας προς διαμόρφωση και χρήση του  από την δεκαετία του 60 κτίσματος που η υψιπέτεια του μεγάλου Αντισσαίου Γιάν. Β. Φωτιάδη δημιούργησε για να γινει το ησυχαστήριο πνευματικών ανθρώπων στην Περιβολή Αντίσσης Λέσβου.
Μόλις το λάβω, θα το κοινολογήσω ώστε όλοι να λάβουν υπ' όψη του περιεχόμενο της αποφάσεως αυτής.
Δρ. Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.) .................... 25.9.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: