Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ : Μετά την πρόσφατη έκδοση της δικαστικής αποφάσεως επί της αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων

ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ : O Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων, π. Πρύτανης και καθηγητής Λιμενικών Έργων του Ε.Μ. Πολυτεχνείου, συμπατριώτης μας κ. Κ. Ι. Μουτζούρης, «δείχνει το δρόμο» για την πραγματοποίηση  του έργου μας.

Μετά την πρόσφατη έκδοση της δικαστικής αποφάσεως επί της αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων του πρώτου μειοδοτήσαντα στο σχετικό διαγωνισμό  και με δεδομένο την οριακότητα των πραγμάτων ως προς το χρόνο (η 31η Δεκεμβρίου 2015, ότε όλα τα έργα τα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ 2006-2013 θα πρέπει να  έχουν ολοκληρωθεί,αφού τότε σταματά η σχετική χρηματοδότηση) ο κ. Μουτζούρης με την προχθεσινή  του επιστολή  προς την «ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.» δείχνει με περισσή σαφήνεια το «δέον γενέσθαι». Η ιδιότητά του ως Προέδρου της Ρ.Α.Λ. του παρέχει τη δυνατότητα αλλά και το δικαίωμα να κάνει τις επί του πρακτέου σχετικές υποδείξεις, κατά πως ακολουθεί:.   

<< Αξιότιμο
Πρόεδρο Δ. Σ.
ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ Α.Ε.
κ. Π. Σαββαΐδη
Θεσ/νικη
Αθήνα 3 Σεπτεμβρίου 2014

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Ως Λέσβιος και ως Καθηγητής Λιμενικών Έργων στο Ε.Μ. Πολυτεχνείο σας απευθύνω παράκληση για άμεση επίσπευση των διαδικασιών υπογραφής της συμβάσεως εκτελέσεως του έργου του νέου λιμένα Σιγρίου, στην δημοπράτηση του οποίου έχει προχωρήσει η εταιρεία σας.
Όπως γνωρίζετε, για την υλοποίηση του πολύπαθου αυτού έργου έχουν καταβληθεί άπειρες προσπάθειες επί πολλά έτη από πολλούς τεχνικούς, μελετητές, διοικητικούς υπαλλήλους, πολιτικούς, πολίτες, την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ και ειδικά τον κ. Γ. Βολιώτη, τον οποίο ευχαριστούμε. Αποτελεί στόχο και επιδίωξη όλου του Λεσβιακού λαού, επειδή δικαίως πιστεύεται ότι θα δώσει  νέα αναπτυξιακή διάσταση στη νήσο και ιδιαιτέρως στο δυτικό τμήμα της. Με την πρόσφατη έκδοση της δικαστικής αποφάσεως επί της αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων του πρώτου μειοδοτήσαντα στον διαγωνισμό έχει καθαρίσει το τοπίο.
Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. επιβάλλεται να προχωρήσει στις ενέργειες που της αναλογούν, σε συνεννόηση με την Διαχειριστική Αρχή και τον πάντοτε πρόθυμο  και αποτελεσματικό Προϊστάμενο της κ. Γ. Πλακωτάρη, ώστε να υπερπηδηθούν  τα γραφειοκρατικά προβλήματα και να δρομολογηθεί τάχιστα η κατασκευή του έργου. Ο Ανάδοχος του έργου με διαβεβαίωσε σήμερα, ότι θα απαιτηθούν 15 μήνες για την κατασκευή του, οπότε υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος.
Η ματαίωση κατασκευής του έργου θα αποτελέσει κόλαφο για όλους μας.
  Με τιμή

Καθ. Κ. Ι. Μουτζούρης
                            Πρόεδρος Ρ.Α.Λ.>>

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα υπό του κ. Μουτζούρη υποδεικνυόμενα θα ληφθούν υπ’ όψη από την ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. και αυτή θα κάνει το ότι απαιτείται για την άμεση επίσπευση των διαδικασιών υπογραφής της συμβάσεως εκτελέσεως του έργου μας. Η ακροτελεύτιος παράγραφός της επιστολής του «Η ματαίωση κατασκευής του έργου θα αποτελέσει κόλαφο για όλους μας» ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει καμπάνα αφύπνισης των όποιων θεσμικά υπευθύνων ώστε ενεργοποιούμενοι κατά πως πρέπει,  ο τόπος μας να ευτυχίσει επί τέλους με τη δημιουργία της Δυτικής Πύλης του νησιού μας να βρεθεί στην πολυπόθητη τροχιά ανάπτυξης. Έργο Αναπτυξιακό όχι μόνο της Δυτ. Λέσβου αλλά σε συνδυασμό με το σε εξέλιξη κατασκευής ευρισκόμενο άλλο έργο της περιοχής ( Οδικός Άξονας Καλλονής - Σιγρίου) θα αποτελέσουν και τα δύο μαζί, ως ζεύγος,  Πυλώνα ανάπτυξης όλου του νησιού μας.

Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.) ……. 05.09.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: