Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Σ’ άλλα με υγεία !!! Τα 500.000.000 Ευρώ της Χόχτιφ … παραγράφηκαν !!!



Σ’ άλλα με υγεία !!! Τα 500.000.000 Ευρώ της Χόχτιφ … παραγράφηκαν !!!

Είχα ασχοληθεί με το θέμα όταν έγραφα πάλι εδώ σχετικά, προ δύο και ετών λίγο μετά τις εκλογές του Μαίου 2012 !!!

<< Ας μη ξεχνούμε ότι το περασμένο Νοέμβριο η χώρα μας είχε γίνει διεθνώς περίγελο όταν οι δανειστές μας, οι πιστωτές μας και κάθε λογής τοκογλύφοι, μας επέβαλαν να βρούμε ένα ποσό 350 εκατατ. Ευρώ για ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του Μνημόνιου 2. Και στο πάρε δώσε μέχρι να βρεθεί το ποσό αυτό, ούτε λίγο ούτε πολύ έπρεπε να ταπεινωθεί ένας ολόκληρος Λαός. Ο υπερήφανος Λαός μας. Και βέβαια βρέθηκαν αυτά, περικόπτοντας πάλι τα εισοδήματα των αδυνάτων. Των της τρίτης ηλικίας. Των απομάχων της ζωής. Τις συντάξεις τους.
Η ερώτηση που αυθόρμητα έρχεται στα χείλη είναι. Γιατί η τότε Κυβέρνηση του μοιραίου ΓΑΠαπανδρέου, δεν πήγε να πάρει αυτά τα 500.000.000 Ευρώ από τη Χόχτιφ και να αποφευχθεί όλο αυτό το … ρεζιλίκι; >>

Είχα εν τω μεταξύ κάτι διαβάσει σχετικό σε κάποιο site την Άνοιξη του 2013 ότι λόγω των σχετικών χαριστικών συμβάσεων που είχαν υπογραφεί από τους Πρωθυπουργούς Κ. Μητσοτάκη και σε άλλη φάση τον Κ.Σημίτη, οι όποιες διαφορές μεταξύ της εταιρείας αυτής και του Ελληνικού Δημοσίου θα λυνόταν από Βρετανικό Δικαστήριο!!! Πράγματι η Χόχτιφ προσέφυγε εκεί και το Βρετανικό Δικαστήριο τη δικαίωσε.
Τα όποια ένδικα μέσα τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από την Ελληνική Πολιτεία κατά τις απόφασης αυτής θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν από την Κυβέρνηση. Το site  (Νεμεσις Ραμνουσία) έγραφε σχετικά, τότε:..

<< Η κυβέρνηση θα πρέπει να προσφύγει με όποιον τρόπο κατά της απόφασης, που αν παραμείνει δεν είναι μόνο τα 600.000.000 ευρώ που κινδυνεύουν να χαθούν, αλλά και τα εκατομμύρια που θα χάσει το Δημόσιο από τη μη είσπραξη ΦΠΑ για όσα χρόνια θα ισχύει η σκανδαλώδης σύμβαση με τη Χόχτιφ.>>
Τι τελικά απέγινε δεν είχα μάθει και βέβαια όταν θυμόμουν το θέμα, αναρωτιόμουν τι έκανε η Κυβέρνηση και ποια ήταν η έκβαση της υπόθεσης αυτής.
Χθες σε μία τηλεοπτική εκπομπή όπου συμμετείχαν μεταξύ των άλλων και οι βουλευτές κ.κ. Χαϊκάλης (Ανεξάρτητοι Έλληνες) και Χατζηδάκης (Ν.Δ.), ο πρώτος λάβρος επιτιθέμενος κατά της Κυβέρνησης για όλα τα τραγικά τα εκ των Μνημονιακών πολιτικών της, τα των σε βάρους του λαού χαράτσια , φόροι κ.ά, ως και πολλά ακόμη, απευθυνόμενος προς το δεύτερο (ο  οποίος μέχρι προ μηνών ήταν ο καθ’ ύλη Υπουργός και αντ-ερωτούσε που θα βρεθούν τα λεφτά για να μη μπαίνουν όλα αυτά τα κατά του λαού χαράτσια κ.λπ.) του είπε περίπου: « Που θα τα βρείτε τα λεφτά για ελαφρύνετε τους δύσμοιρους Έλληνες; Θα σας πώ : από τις διάφορες λίστες (Λαγκάρντ κ.λπ), από τις Γερμανικές αποζημιώσεις από την τιτλοποίηση την για τους υδρογονανθράκες στο υπέδαφός της χώρας κ.α. Το πιό βασικό και τελευταίο, γιατί δε τα παίρνετε τα λεφτά από τους κάθε λογής μεγαλοφοροφυγάδες;;. Η περίπτωση των 500.000.000 Ευρώ της Χόχτιφ που έφαγε από το 2001 ως το 2009 το οφειλόμενο  ΦΠΑ, είναι χαρακτηριστική»
Και τότε με Ολύμπια ηρεμία παντελώς άνευρα, αποστασιοποιημένα απ’ τα πράγματα ως να μη τον αφορούσε ως Έλληνα, απαθώς, ο π. Υπουργός είπε περίπου: << Αφού οι Συμβάσεις που υπέγραψε το ΠΑΣΟΚ είναι τέτοιες που δεν δικαιούμαστε τίποτε σχετικό, δεν  προβήκαμε σε καμμία περαιτέρω προσφυγή.>> Να γινόταν η όποια προσφυγή και να στεναχωρούσαμε τη  φράου Μέρκελ;!!! Θα μπορούσε να συναινέση για κάτι τέτοι ο κ. Α. Σαμαράς;;!!!
 « Ό  εστί μεθερμηνεύομενο» … κι άλλα να ήταν.
Χάθηκαν αυτά τα 500.000.000 Ευρώ για την Ελλάδα.  Αλλίς τους  ταλαίπωρους Έλληνες πολίτες που ως άλλα υποζύγια θα πρέπει να πληρώνουν. Ε!!! αν δεν μπορούν τι πειράζει; Υπάρχουν οι φυλακές, υπάρχει, η διαπόμπευση και στην τελική (κατά πως λέγεται) ακόμη και η αυτοχειρία.

Δρ. Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης …….9.9.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: