Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014

Μαυρογιαλούρια Ενέργεια, η Πύλη Σέγκεν στην Πέτρα. (ΙΙ)


Μαυρογιαλούρια  Ενέργεια, η Πύλη Σέγκεν στην Πέτρα. (ΙΙ)

Έγραφα προ ημερών εδώ στο lapsrniotis ότι είχε εκδοθεί την περασμένη Άνοιξη πρωτόκολλο κατεδάφισης των κτισμάτων στην Πύλη Σέγκεν στην Πέτρα, ως παρανόμων φυσικά και αναρωτιόμουν πως οι ιθύνοντες ξεπ΄περασαν το εμπόδιο αυτό για να προχωρήσουν στη δημιουργία της Πύλης αυτής.  Δεν Θυμόμουν το λόγο. Η πιο κάτω ανακοίνωση του Πρόεδρου της Ρ.Α.Λ.  Καθ. Κ. Ι. Μουτζούρη, δίνει την απάντηση .  Η ΕΣΑΛ  δεν είχε δώσει σχετική απόφαση όπως κάνει για οποιδήποτε Λιμενικό έργο στη χώρα.  Βέβαια η κατάθεση του σχετικού φακέλου του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου μόλις προχθές απλά ξεκινά την διαδικασία της απαιτουμένης εγκρίσεως. Ασφαλώς, η παρουσία του κ. Μουτζούρη στην επιτροπή αυτή δίνει τη δυνατότητα να ελπίζει κανείς ότι η όλη διαδικασία θα επιταχυνθεί σε τόπο ώστε μετά την λήξη ισχύος της δοθείσης προσωρινής άδειας για την Πύλη αυτή την 31.12.2014, δεν θα υπάρξει κενό χρόνου τέτοιο που να μη λειτουργήσει αυτή κανονικά πιά, την νέα Τουριστική περίοδο την Άνοιξη του 2015.
Είναι πάντως άξιο θαυμασμού το Μαυρογιαλούριο πνεύμα που διέπει κάποιους «τρανούς» του τόπου μας κατά πως έγραφα στο προηγούμενο σημείωμά μου με τον ίδιο τίτλο ως το σημερινό (που τότε τον είχα με τρία ερωτηματικά), στις  2 Οκτωβρίου 2014. Είχα καταλάβει τι είχε συμβεί, αλλά δεν ήξερα το λόγο .Αυτόν, το δίνει τόσο παραστατικά, η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ αυτή, του κ. Μουτζούρη.

……………………………………………………..<<Αθήνα 9 Οκτωβρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στις 6.10.2014 καταθέσαμε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ (Ε.Σ.Α.Λ.), στην οποία συμμετέχουμε υπό την ιδιότητα του Πρόεδρου της Ρ.Α.Λ., τον φάκελο του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου για τον καθορισμό χρήσεων γης και όρων δομήσεως στην χερσαία ζώνη του λιμένα Πέτρας Λέσβου.
Ο καθορισμός αυτός είναι απαραίτητος για την νομιμοποίηση της διαμορφωθείσας καταστάσεως και για να καταστεί δυνατή η κανονική  λειτουργία της πύλης από το επόμενο έτος, μετά την διακοπή της τον προσεχή Δεκέμβριο.

………………………………………………………………..Καθ. Κ. Ι. Μουτζούρης

Σχολιάζοντας τα εκ της ανακοινώσεως, θα πρέπει να λεχθεί ότι  τούτη σηματοδοτεί το πως με παλαιοκομματική μεθόδευση, ακολουθώντας τη μέθοδο χτισίματος απ' τα κεραμίδια, οι κάποιοι, έδωσαν τη δυνατότητα να πωλήσουν σε μας τους Ιθαγενείς ψέμα και ευτέλεια. Φαίνεται ότι έχουν καταλάβει ότι ως Λέσβιοι μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι με τα πολύ λίγα έως ελάχιστα, δίδοντας μας "σπασμένα καθρεφτάκια" και "πολύχρωμες χαντρούλες", όπως έκαναν οι Ισπανοί κατακτητές στους δύστυχους Ινκας. Στην περίπτωσή μας, μία  Πύλη Σέγκεν περιορισμένης ισχύος !!. Τεσσάρων μόνο μηνών!!!
Ας ελπίσουμε ότι η αναμενόμενη απόφαση της ΕΣΑΛ θα κάνει ώστε η Πύλη Σέγκεν στην Πέτρα, που τώρα έχει προσωρινή ισχύ ως την 31.12.2014!!! να αποκτήσει την μονιμότητα που της ταιριάζει, ώστε να αποτελέσει ένα σημαντικό αναπτυξιακό πόλο του νησιού μας, που τόσο έχει ανάγκη για να μπορέσει κάποτε να ξεφύγει από το μαρασμό και την επισυμβαίνουσα ερήμωση.

Δρ.Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης                 10.10.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: