Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στον Καρά Τεπέ Μυτιλήνης



Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στον Καρά Τεπέ.

Αυτές τις μέρες στα μέσα μαζικής δικτύωσης  ανακοινώθηκε από τον Δήμαρχό κ. Σπύρο Γαληνό ότι το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στον Καρά Τεπέ που έγινε προ δέκα ;; δεκαπέντε χρόνια ; και στοίχησε 160.000 Ευρώ. Την τελευταίο δημαρχιακή περίοδο  της Δημαρχίας Βουνάτσου έμενε κλειστό. Οι σχετικές  φωτογραφίες που αναρτήθηκαν έδειχναν εικόνα εγκατάλειψης και ερήμωσης.  Ο λόγος όπως αναφερόταν ήταν το υψηλό κόστος λειτουργίας εκ του μεγάλου αριθμού υπαλλήλων που χρειάζονταν για την λειτουργία του, και άλλα.
Έχω κατά νου το  Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της Ηλιούπολης, κοντά στο σπίτι μου, που πηγαίνω συχνά τα εγγόνια μου που είναι ένα πραγματικό στολίδι, με εύρυθμο λειτουργία, πολύβουο, με φωνές και γέλια μικρών παιδιών, με πολλά  παιδάκια να συνωστίζονται με τα ποδήλατά τους και τα πατίνια τους συνοδευόμενα  από τους γονείς τους, ή και τους παππούδες, που λειτουργεί απρόσκοπτα εδώ και πολλά χρόνια.
Θέλησα να μάθω σχετικά και επικοινώνησα με το Δήμαρχο Ηλιούπολης κ. Βασίλη Βαλασόπουλο,  που είχε την ευγένεια να μου δώσει  πληροφορία σε ότι τον ρώτησα σχετικά. Έτσι αυτά που προέκυψαν ήταν τα ακόλουθα:
α)  Το της Ηλιούπολης αντίστοιχο, που λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια το λειτουργεί ένας άνθρωπος ο οποίος έχει «εκπαιδευτεί» σχετικώς ύστερα από τόσα χρόνια.
β) Τα όποια δένδρα και κηπάρια  σ΄ αυτό τα φροντίζουν  οι κηπουροί του Δήμου
 όταν χρειάζεται
γ) Υπάρχει  ένα Κυλικείο με καρέκλες τραπεζάκια  κ.λπ,. το οποίο προσφέρει τα όποια αναψυκτικά, καφέδες κ.λπ. σε ανταγωνιστικές τιμές.
δ)  Σε ότι αφορά την αγωγή, τούτο μπορεί να προσφερθεί από την Τροχαία.
Τις πληροφορίες αυτές διεβίβασα στο Δήμαρχό μας με την εκ μέρους του κ. Βαλασόπουλου διαβεβαίωση ότι είναι στη διάθεση του κ.. Σπ. Γαληνού για να του δώσει την όποια πληροφορία , διευκρίνιση κ.λπ. βοηθώντας τον να λειτουργήσει το πάρκο αυτό.  Προσβλέπω ότι με την συνεργασία των δύο Δημάρχων  θα λειτουργήσει  το  Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στον Καρά Τεπέ ,πράγμα και που εύχομαι, ώστε αυτή η επένδυση των 160.000 Ευρώ  ;; των   250.000 Ευρω ;;;   να μη πάει στράφι. .
 Ατυχώς τέτοιου είδους έργα, πλείστα όσα ανά την Ελλάδα, μας οδήγησαν ατυχώς ως χώρα ατυχώς στο «τελευταίο σκαλοπάτι στου κακού τη σκάλα»..

Ένα τέτοιο έργο που στοίχισε πολλές δεκάδες χιλιάδες ( εκατοντάδες,, χιλιάδες) Ευρώ, αφού δύο φορές χρειάστηκε να ανακαινισθεί ως τώρα, και που φωνάζει ερημούμενο και συνεχώς απαξιούμενο είναι στην Άντισσα, στο χωριό μου το κτίριο του ΚΑΠΗ;; το δίπλα στο Κέντρο Υγείας .
 Άραγε τι μέλλει γενέσθαι μ΄ αυτό.

Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.) …..…19.11.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: