Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Άραγε!!!



ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ
Άραγε!!!

Άραγε, αν κανείς προ πέντε και κάτι χρόνια έλεγε ότι η τοπογραφία της Βουλής σήμερα θα παρουσιαζόταν να έχει πρώτο κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, με 149 βουλευτές (το τότε, 5ο κόμμα του Κοινοβουλίου του 4,6% και με 13 μόλις Βουλευτές), θα του έλεγαν οι ορθολογικά σκεπτόμενοι, ότι κάτι δεν πάει καλά με το μυαλό του. Τούτη  δε η κρίση  θα ήταν ακόμη σκληρότερη, όταν θα έλεγε ότι το ΠΑΣΟΚ το τότε αναβαθμισμένο και κραταιό όπως τη δεκαετία του 80, στο ~ 44 % και 160 βουλευτές, μόλις και μετά βίας θα έμπαινε στη Βουλή ως έβδομο κόμμα με το ανεμικό 4,7% και 13 μόνο Βουλευτές στις εκλογές του 2015.
Πέραν απ’ αυτό ακόμη, ότι η ΝΔ θα έχανε με 8,5 μονάδες απ’ το ΣΥΡΙΖΑ και θα είχε μόνο 76 βουλευτές (από 134 που είχε στην τελευταία Βουλή). Παράλληλα ότι το τότε «Λαϊκίστικο Δεξιό» κόμμα το ΛΑΟΣ με 15 Βουλευτές θα είχε εξαφανισθεί.
Οι προ ημερών εκλογές μορφοποίησαν την τοπογραφία της  Βουλής ως επτακομματική : ΣΥΡΙΖΑ 149 Βουλευτές , ΝΔ 76, Χρυσή Αυγή 17, Ποτάμι 17, ΚΚΕ 15, Ανεξάρτητοι Έλληνες 13, ΠΑΣΟΚ 13.
Συγκρίνοντας τη Βουλή την του 2009 (αυτή που ο μοιραίος ΓΑΠ είχε θριαμβεύσει με το διαβόητο πιά «Λεφτά υπάρχουν»), με τη σημερινή, αυτό που βλέπεις είναι ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο σταθερό με 15 βουλευτές. Για τα άλλο όλα πολιτικά πράγματα-κόμματα  υπάρχει μία κινητικότητα πρωτόγνωρη για τα πολιτικά πράγματα.
Και όλα αυτά με αιτία αποκλειστική την κρίση την οικονομική, αυτή που οδήγησε σε απόλυτη φτωχοποίηση του Ελληνικού Λαού. Μια κρίση που ξεκίνησε με τους ερασιτεχνισμούς (μόνο;;) του μοιραίου ΓΑΠ και την μεγαλομανία του σύγχρονου Μεγαλοναπολέοντα Ευαγ. Βενιζέλου, που είχαν το αποτέλεσμα να εξαχνωθεί το επί δύο γενεές επικυρίαρχο των πολιτικών πραγμάτων της χώρας, το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ). Αυτό το Πατριωτικό κίνημα κατά τις καταστατικές του αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη, το Σοσιαλιστικό κατέστη όργανο της σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Έγινε λακές των κάθε λογής τοκογλύφων και νεοαφεντάδων μας και οδήγησε το Λαό σε καταστάσεις πρωτόγνωρες για μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή Χώρα καταστάσεις. Με ένα χρέος 175 % του ΑΕΠ, με 2.500.000 ανέργους, με 6.500.000 Έλληνες κάτω από το όριο της φτώχειας με πάνω από 7.000 αυτοκτονίες με … , με … Με όλα όλα αυτά τα δεινά του Φαραώ πάνω στις κεφαλές των νεοΕλλήνων, η κατάληξη ήταν το ΠΑΣΟΚ των νεανικών μας ονείρων να μετατραπεί σε ένα εφιάλτη. Και ως τέτοιο ο Λαός το κατέταξε εκεί που του ανήκει. Στην 7η και τελευταία θέση του 4,7 %  με 13 μόνο Βουλευτές .
Άραγε ποιος θα μπορούσε να φανταστεί αυτή την κατάντια;;   
Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι είναι φυσική συνέπεια γιατί οι νόμοι της φύσεως είναι ακατάλυτοι. Γέννηση, ανάπτυξη, κορύφωση, φθορά και τέλος θάνατος. Και αν αυτό είναι σωστό για οτιδήποτε στη φύση, στη ζωή,   στην κοινωνία, για το ΠΑΣΟΚ συνέβη τούτο με τρόπο στραγγαλιστικό, απότομο και αναντίστρεπτο. Ένα κόμμα που το ψηφίζανε ένας στους δύο Έλληνες δεν  είναι δυνατό μέσα σε πέντε μόνο χρόνια να το ψηφίζει λιγότερο από ένας στους είκοσι Έλληνες. Τούτο γίνεται μόνο σε περιπτώσεις Εθνικής καταστροφής, Προδοσίας της Πατρίδας και εξανδραποδισμού του Λαού !! Και στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ, μάλλον έχουν συμβεί όλα αυτά, συνέτρεξαν όλα και μαζωμένα, μέσα σε μία μάλιστα στιγμή της Ιστορίας. Και αυτή η στιγμή λέγεται «Καστελόριζο». Τότε που μεγάλος το δέμας αλλά μικρός το μυαλό ΓΑΠ  από την εσχατιά αυτή της Πατρίδας, μας ανακοίνωσε ότι μας παρέδωσε σιδηροδέσμιους στους κάθε λογής νεοαφεντάδες τοκογλύφους μας και νεοδυνάστες μας.
Άραγε …!!! Άραγε …!!! 

Δρ.Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης  ........................01.02.2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: