Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ : Όταν οι άλλοι κάνουν Δημόσιες Σχέσεις μόνο, εμείς δουλεύουμε.



ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ : Όταν  οι άλλοι κάνουν Δημόσιες Σχέσεις μόνο, εμείς δουλεύουμε.

Σήμερα μου  έστειλε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σιγρίου κ. Χρήστος Λεοντής  υπερεκατονείκοσι υπογραφές στη Νέα Διακήρυξή μας για το ΛΙΜΑΝΙ μας. Απ’ ότι με  πληροφορούν φίλοι από διάφορα μέρη του νησιού, η καμπάνια μας συνεχίζεται  σε πολλά χωριά , όπως στην Άντισσα, στο Σκαλοχώρι, στην Ερεσό , στην ίδια τη Μυτιλήνη, κ.λπ. 
Προοδευτικά τις υπογραφές αυτές με σχετικές συνοδευτικές επιστολές (όπως κάναμε και στην πρώτη ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ μας που είχαμε αξιωθεί να δούμε το Λιμάνι Σιγρίου ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2006 -2013) θα καταθέτουμε στο Γραφείο του Πρωθυπουργού.
Άμεσα επίκειται η κατάθεση των υπερεκατό υπογραφών - που συγκεντρώθηκαν το Σαββατοκύριακο - του Παροικιακού Δυναμικού των Λεσβίων της Αθήνας ( στη Βιβλιοπαρουσίαση του Σαββάτου του Βιβλίου  «Θεοφράστου Χαρακτήρες » του Απ. Γονιδέλλη και της εκδηλώσεως της Κυριακής της Λεσβιακής Παροικίας με ομιλητή το Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, καθηγητή Ν. Ζούρο εν αναφορά προς την προσπάθεια της ένταξης του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στον κατάλογο μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομίας της UNESCO.).
Σ’ αυτές προεξέχουσα θέση πέραν προβεβλημένων λογοτεχνών μας  όπως ο Τάκης Χατζηαναγνώστου, θα έχει και η υπογραφή του Προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων, πρώην Πρύτανη του ΕΜΠολυτεχνείου Κώστα Μουτζούρη. 
Η στήριξη που παρέχουν όλοι οι Λέσβιοι στην νέα μας αυτή  καμπάνια φαίνεται ότι είναι πιο μαζική και ακόμη καταφαίνεται πως η διάθεση όλων των Λεσβίων στο νησί αλλά και μακριά απ’ αυτό, διακρίνεται από αποφασιστικότητα και πίστη στην διεκδικητικότητα. Η διεκδικητικότητα που πηγάζει από την έλλειψη φροντίδα της Πολιτείας προς ακριτικό νησί μας αφ’ ότου το νησί μας απελευθερώθηκε εδώ κι ένα αιώνα .  Το Λιμάνι του Σιγρίου, η ΔΥΤΙΚΗ ΠΥΛΗ είναι ένα από τα πρώτα έργα που θα έπρεπε να έχουν γίνει από τότε 
Τούτο το πιστεύουν οι συμπατριώτες μας και όταν κάποιος μπεί μπροστάρης και τους δώσει την εμπιστοσύνη ότι το διεκδικούμενο είναι εφικτό τον ακολουθούν και τον στηρίζουν. Το παράδειγμα της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΚΑΛΛΟΝΗΣ - ΣΙΓΡΙΟΥ και η επιτυχία της δείχνει το δρόμο.
Πάντως για μας που έχουμε βιώσει ως πρωτοστάτες αυτή τη επιτυχία, το μόνο που ξέρουμε να κάνουμε και για το ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ, είναι να δουλεύουμε κατά πως έχουμε πιά μάθει,  όταν άλλοι  το μόνο που τους νοιάζει είναι να κάνουν  Δημόσιες Σχέσεις και σε ανούσιες ευκαιριακές ομιλίες τους, το μόνο που κάνουν είναι να εκφράζουν απλά ευχές. Όσο και να τους ενοχλεί η δικής μας επιτυχία, εμείς θα συνεχίζουμε μέχρι να επιτύχουμε να δούμε κατασκευαζόμενο το ΛΙΜΑΝΙ μας.

Δρ. Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.) ......…2.04.2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: