Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Νίκη, Αλέξη Τσίπρα. Μήπως όμως νίκη «Πύρρειος»;; !!

Νίκη, Αλέξη Τσίπρα. Μήπως όμως νίκη «Πύρρειος»;; !!
251 Ναι , 32 .Όχι, 8 «παρών», 7 απόντες.
Ο πρωθυπουργός στις τέσσερις το πρωί σήμερα, πήρε από την Βουλή την εξουσιοδότηση να προχωρήσει και να υπογράψει την συμφωνία –σύμβαση με τους εταίρους/πιστωτές μας - τοκογλύφους στην Ε.Ε. Με 251 ψήφους επί 300 !! Δηλ. τα 5/6 της Ελληνικής Βουλής τον όπλισαν με τη δύναμη να παρουσιάζεται εντός αλλά και εκτός Ελλάδος ως ένας πανίσχυρος Πρωθυπουργός. Δεν ξέρω αν πότε άλλοτε Έλληνας Πρωθυπουργός είχε τόσο μαζική και συμπαγή συναίνεση στα χέρια του για τον εκ μέρους του χειρισμό οποιουδήποτε θέματος αφορούσε στην χώρα και στο Λαό μας.
Όμως …. Όμως η κοινοβουλευτική του δύναμη είχε 17 «απώλειες», αφού από το κόμμα του 2 ψήφισαν ΟΧΙ, 8 ψήφισαν «παρών» και 7 απουσίασαν. Στις προσμετρούμενες «απώλειες» καταγράφονται οι ηχηρές : της Προέδρου της Βουλής και τριών Υπουργών της Κυβέρνησης.
Με αυτό το δεδομένο η Κυβερνητική πλειοψηφία των 162 βουλευτών υπέστη μέγα πλήγμα. Τραυματισμό, ανεπανόρθωτο ή όχι θα το δείξει το μέλλον.
Συνταγματολόγοι λένε ότι δεν τίθεται θέμα «δεδηλωμένης».
Τι όμως «τέξεται η επιούσα»;;; Μήπως τελικά η νίκη αυτή του πρωθυπουργού αποδειχθεί Πύρρειος ;;
Ας ευχηθούμε όχι. Γιατί η Κυβέρνηση έχει τριάμισι χρόνια τράτος ολόκληρο, μέχρι το κλείσιμο της τετραετίας. Και τώρα θα πρέπει η Κυβέρνηση να κυβερνήσει. Να κυβερνήσει για μας, για τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, για τους επιγενομένους Έλληνες . Εν τέλει για το ιερότερο πάντων, την Ελλάδα, την πατρίδα μας.

Δρ. Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης ...... 12.7.2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: