Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2015

Όταν ο πολύς κ. Σουλτς παίρνει μαθήματα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ απ' το μεγάλο Μανώλη Γλέζο.

Όταν ο πολύς κ. Σουλτς παίρνει μαθήματα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ απ' το μεγάλο Μανώλη Γλέζο.

Όταν ο Νέστωρας του Ευρωποινοβουλίου, η εμβληματική μορφή της Ευρωπαϊκής αντίστασης ο ήρωας Μανώλης Γλέζος, παραδίδει μάθημα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στον πολύ κ. Σουλτς και όλους αυτούς του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών προ ημερών, κάνοντας χρήση της σοφίας των αιώνων που αποθησαύρισε η κλασική αρχαιοελληνική Γραμματεία. Τούτη η ομιλία του είχε την συνέχεια στην χθεσινή ομιλία του παρουσία του Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στο Ευρωποινοβούλιο που τους βροντοφώναξε περίπου "Η ΕΥΡΩΠΗ είναι δημιούργημα Ελληνικό, δημιούργημα της Ελλάδας. Δεν σας την αφήνουμε" !!!


<< Ανατριχιαστική απάντηση Γλέζου σε Σουλτς στα Αρχαία Ελληνικά και στα Λατινικά! (vid)

1
Παρέμβαση Γλέζου στο Ευρωκοινοβούλιο
12768 Share 92 Tweet 20 Σχόλια e-mail
Με λόγια του Θησέα από τις Ικέτιδες του Ευριπίδη στα Αρχαία Ελληνικά, αλλά και με μία ρήση του Θωμά του Ακινάτη στα Λατινικά απευθύνθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος.
«Πρῶτον μὲν ἤρξω τοῦ λόγου ψευδῶς, ξένε, ζητῶν τύραννον ἐνθάδ᾽· οὐ γὰρ ἄρχεται ἑνὸς πρὸς ἀνδρὸς ἀλλ᾽ ἐλευθέρα πόλις. δῆμος δ᾽ ἀνάσσει διαδοχαῖσιν ἐν μέρει ἐνιαυσίαισιν, οὐχὶ τῷ πλούτῳ διδοὺς τὸ πλεῖστον ἀλλὰ χὠ πένης ἔχων ἴσον (Πρώτα - πρώτα, ξένε, άρχισες το λόγο σου μ’ ένα λάθος, όταν ζητάς δυνάστη εδώ · η πόλη αυτή δεν εξουσιάζεται από έναν άνδρα, είναι ελεύθερη. Εδώ κυβερνούν οι πολλοί που εναλλάσσονται στα αξιώματα χρόνο το χρόνο, δεν δίνουν πιο πολλά στον πλούτο, και ο φτωχός έχει τα ίδια)».
«Είναι», είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή, «λόγια του Θησέα, όταν ο Θηβαίος ζήτησε να του πει ποιος είναι τύραννος στην Αθήνα».
Όπως ανέφερε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, «επέλεξα αυτό το σημείο από τα Αρχαία Ελληνικά και θα επιλέξω ένα άλλο σημείο από τα Λατινικά, που πιστεύω ότι γνωρίζει πολύ καλά ο πρόεδρος μας, Μάρτιν Σουλτς. Ο Θωμάς ο Ακινάτης είπε: “Timeo hominem unius libri (Να φοβάσαι τον άνθρωπο του ενός βιβλίου)”».
Η φράση αυτή αφορά την απόλυτη προσήλωση του ατόμου στην μονομέρεια, που έχει ως συνέπεια τη μονοφροσύνη, που κάτω από κατάλληλες συνθήκες, οδηγεί στο φανατισμό και στη σύγκρουση.
«Τα δύο αυτά κείμενα είναι η απάντησή μου και για την λετονική θητεία, για όλο το Κοινοβούλιο και για εσάς προσωπικά, κύριε Πρόεδρε», κατέληξε ο Μανώλης Γλέζος, δίνοντας πληρωμένη απάντηση στον κ. Σουλτς για τις προκλητικές δηλώσεις που έχει κάνει κατά της ελληνικής κυβέρνησης και της χώρας μας τις τελευταίες ημέρες.>>

Δρ.Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph,D,) ........................ 9.7.2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: