Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Ο δρόμος Καλλονής - Σιγρίου στα πρώτα χιλιόμετρα του στο Σίγρι

https://youtu.be/zdc-zMxCcJQ



Δανείζομαι από το φίλο Γιώργο Παπαδόπουλο το πιό πάνω video που το ανήρτησε την 1η Ιουλίου 2015.. Δείχνει τα πρώτα χιλιόμετρα του από το Σίγρι ( νέα χάραξή) ως την πρώτη σχεδόν στροφή του στο παλιό στρατιωτικό φυλάκιο. Δόθηκε στην κυκλοφορία λίγες μέρες πριν πάω για τις διακοπές μου. Αξιώθηκα να τον περάσω με το αυτοκίνητό. Η υπόσχεσή μου (δέσμευση) να τον περπατήσω από την Καλλονή ως το Σίγρι εξακολουθεί στο ακέραιο. Τούτο θα γίνει όταν θα έχουν ολοκληρωθεί και τα 46.664 μέτρα του. Αλήθεια όταν το 2003 ξεκινούσα την Επιτροπή Αγώνα (που μαζί με τόσους άλλους απ’ όλα τα χωριά της χερσονήσου του Ορδύμνου δημιούργησα, οι οποίοι με εμπιστεύτηκαν με την υπογραφή τους), πόσοι πίστευαν ότι ο στόχος μας να υλοποιηθεί αυτός ο δρόμος θα έπαιρνε σάρκα και οστά μέσα σε 10-15 χρόνια;;!! Εμείς όμως το πιστέψαμε, αγωνιστήκαμε, δώσαμε από το υστέρημα του χρόνου, της ικμάδας μας και του «είναι» μας γενικά επί δέκα συνεχή χρόνια. Έτσι γι’ αυτό και χαιρόμαστε βλέποντα  τα πρώτα χειροπιαστά δείγματα της δημιουργίας του δρόμου μας που είναι πιά μπροστά μας.
Βέβαια το έργο μας έχει προχωρήσει, με αργούς στα αλήθεια ρυθμούς, και σε άλλα σημεία του. Σημαντική πρόοδος είναι η νέα χάραξη του απ’ τη Βατούσα ως τη Φλέγα (έξω από το Σκαλοχώρι) που όπως με πληροφόρησαν οι υπεύθυνοι του εργολάβου που εκτελεί το έργο, σε λίγο καιρό οι δύο κλάδοι του  (ο ένας απ’ τη Βατούσα κι ο άλλος απ’ τη Φλέγα θα ενωθούν). Για να έχω ιδία αντίληψη πήγα με αυτοκίνητο και ανέβηκα στον Κουρατσώνα απ’ τη Βατούσα όπως κι απ’ την μεριά της Φλέγας. Τέλος η χάραξη έχει προχωρήσει και στο άλλο νέο κομμάτι του, πάνω απ’ το Μοναστήρι του Λειμώνος ως πάνω στο βουνό (Έλαφος;;) το Δυτικά αυτού. Θέλω να πιστεύω ότι οι ρυθμοί του θα επιταχυνθούν, τώρα που ολοκληρώθηκε η νέα συμφωνία της χώρας μας με τους Θεσμούς της Ε.Ε. κ.λπ.
Φαίνεται ότι ο δρόμος μας ο προϋπολογισμού 44,50 εκατομ. Ευρώ και το άλλο νευραλγικής σημασίας έργο Λιμάνι του Σιγρίου (που κατά την πληροφόρηση που μας έδωσε ο Γεν. Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων - ΕΣΠΑ έχει πληρότητα ωρίμανσης για να ενταχθεί στο Νέο ΕΣΠΑ 2014 – 2020) προϋπολογισμού 13,60 εκατομ. Ευρώ θα ολοκληρωθούν και τα δυό μαζί. Τα δύο αυτά έργα πίστη μου είναι ότι θα αποτελέσουν σωσίβιο σωτηρίας για την χερσόνησο του Ορδύμνου αλλά κατ’ επέκταση και όλης της Λέσβου.

Δρ. Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης ……. 25.8.2015  

Δεν υπάρχουν σχόλια: