Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΑΝΤΟΜΙΜΑ!!!

ΠΑΝΤΟΜΙΜΑ!!!
Όλα τα λεφτά…
Η τηλεμαχία χθες βράδυ, η μεταξύ των αρχηγών των εν δυνάμει πρώτων κομμάτων των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής δηλ. του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. κ.κ. Τσίπρα και Μεϊμαράκη, ασφαλώς και θα είχε καθηλώσει το Πανελλήνιο στους δέκτες της τηλεοράσεως. Τούτο για να παρακολουθήσει ο Λαός κατά το δυνατό στο σύνολό του ώστε να δεί , να «αισθανθεί» και εν τέλει να κρίνει ποιος απ’ τους δύο έχει τα προαπαιτούμενα να γίνει ο Κυβερνήτης του για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, μετά τα αποτελέσματα της κάλπης της 20ης Σεπτεμβρίου. Η υπερψήφιση του ενός ή του άλλου όπως λένε οι ειδικοί, θα μπορούσε να γίνει από την εικόνα που θα άφηνε στο μυαλό του ψηφοφόρου με τα λεγόμενά του , την επιχειρηματολογία του, την αντιπαράθεσή του προς τον αντίπαλό του κ.λπ. ο ένας ή ο άλλος. Τουλάχιστον λέγεται ότι σε τέτοιου είδους τηλεμαχίες «κερδίζονται» ή «χάνονται» οι αναποφάσιστοι που την τελευταία στιγμή εν πολλοίς κρίνουν την μάχη. Και για την περίπτωσή μας το ποσοστό τους εξακολουθεί να είναι υψηλό ~ 15 % και αποτελούν αυτή τη στιγμή το τρίτο «κόμμα»!!
Οπωσδήποτε υπάρχουν καταλληλότεροι και αρμοδιότεροι ή τέλος πάντων ειδικότεροι εμού, για να κρίνουν ποιος απ’ τους δύο κέρδισε.
Πάντως το πεδίο της τηλεμαχίας, πέραν του προφορικού λόγου, ουδέν άλλο περιθώριο αφήνει. Ουδένα περιθώριο ενέργειας, πράξεως ή εν τέλει κάποιας δράσεως.
Κι όμως ο κ. Μεϊμαράκης πρωτοτύπησε Εισήγαγε κάτι το πρωτόγνωρο. Την ΠΑΝΤΟΜΙΜΑ!!!
Παντομίμα όχι για να πεί κάτι στον κ. Τσίπρα ή να αντιπαρατεθεί μ’ αυτόν, αλλά με κάποιο τρίτο πρόσωπο, ουδεμία σχέση έχοντα με το πολιτικό δρώμενο του λαμβάνοντος χώρα «διαλόγου» μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών. Παντομίμα με τον σκηνοθέτη τηλεοράσεως !! Δηλ. τον υπεύθυνο για την προβολή της συγκεκριμένης τηλεμαχίας. Τον άνθρωπο, που κάθεται πάντα πίσω απ’ τις κάμερες!!!
Παντομίμα στο να του «πει» ότι δεν θα πρέπει η κάμερα να δείχνει τον κ. Τσίπρα σε ψηλότερο απ’ αυτόν επίπεδο, στο κατ’ αντιπαραβολή μεταξύ τους κάδρο που απ’ την αρχή τους έδειχνε και τους δύο μαζί!!! Και αυτό δεν ήταν στιγμιαίο. Διήρκησε αρκετά, ενώ ο αντίπαλός του συνέχιζε να ομιλεί επιχειρηματολογώντας σε κάποια απ’ τις τεθείσες ερωτήσεις. Έδειχνε με τα χέρια στο σκηνοθέτη να χαμηλώσει τον κ. Τσίπρα για να φαίνονται ισοϋψείς.
Το « περί όνου σκιάς» που σε κάποια δίκη χρησιμοποίησε σε αγόρευση του ο μεγάλος ρήτορας Δημοσθένης, ίσως θα ήταν λιγότερο αστεία υπόθεση, από την Παντομίμα του κ. Μεϊμαράκη .
Μου θύμισε αυτό που απλός λαός λέει το : «Εδώ κόσμος χάνεται, και το …. χτενίζεται». Η επί το επιστημονικότερο μου θύμισε το γεγονός που σε μια από τις συνηθισμένες εισβολές βαρβάρων που η Βασιλεύουσα υφίστατο, με τα μιλιούνια εχθρών εκτός των τειχών να μάχονται λυσσασμένα για να σπάσουν την αντίστασή της, κάποιοι εντός των τειχών «τύρβαζαν περί άλλων» έχοντας μεγάλη διαμάχη περί του φύλου των … Αγγέλων.
Κρίνετε τον άνθρωπο !!! 
 
Δρ. Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.),15.09.2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: