Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ Άντισσας: Προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Τ.Σ. της Δημοτικής Κοινότητας.

Προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Τ.Σ. της Δημοτικής Κοινότητας Άντισσας : Για το «ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ» μας που ΚΑΤΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ !!

Μετά τη λήψη της κοινοποιούμενης σε μας σχετικής επιστολής από το Υπουργείο Εργασίας προς το Δήμο Λέσβου (βλέπε προηγούμενη ανάρτησή μου), με αφορμή την επιστολή μου της 19.8.2015 προς το τότε Υπουργό Υγείας κ. Παναγ. Κουρουμπλή, χθές 28.09.2015 έστειλα την πιο κάτω επιστολή προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Τ.Σ. της κοινότητας Αντίσσης προκειμένου να τους γνωρίσω την εξέλιξη της υπόθεσής μας.
<< ΘΕΜΑ : Για το «ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ» μας, ΚΑΤΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ !!
Αγαπητέ κ. Πρόεδρε, Αγαπητέ μου Γιώργο,
Αγαπητοί μου φίλοι, μέλη του Τ.Σ. της κοινότητάς μας.
Σε συνέχεια της επιστολής μου, της 19 Αυγούστου 2015 προς τον τότε Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή εν σχέσει προς το ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ του χωριού μας - την οποία σας είχα κοινοποιήσει - , παρακαλώ βρείτε συνημμένη την επιστολή του αρμοδίου Υπουργείου (ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ της 18.9.2015 (Συνημ. 1), σχετική με το θέμα μας
Από αυτή φαίνεται ότι για το Γηροκομείο του χωριού μας, που επί χρόνια είχε «λιμνάσει», απαξιούμενο οσημέραι, χωρίς να υπάρχει κάποια προοπτική αξιοποίησης του κατά το σκοπό της δημιουργίας του, πράγμα που με μαθηματική ακρίβεια θα μετατρεπόταν στο τέλος ένα νέο ερειπιώνα, ΚΑΤΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ. Σε ότι με αφορά, πρέπει να πω ότι η αμεσότητα της αντίδρασης των αρμοδίων του Υπουργείου αυτού, υπήρξε μία ευχάριστη έκπληξη.
Είναι ευχάριστο να βλέπεις, όταν ρίχνεις σ’ ένα ακίνητο έλος ένα μικρό βότσαλο, να αρχίζει να δημιουργείται ένας δημιουργικός κυματισμός στην επί πολύ καιρό ακίνητη επιφάνειά του. Αυτός που σπάει την μακρόχρονη ακινησία των πραγμάτων.
Η προς τον τότε Υπουργό Υγείας κ. Παναγ. Κουρουμπλή επιστολή μου της 19.08.2015, αφού διαβιβάσθηκε στο αρμόδιο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, το ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ( Συνημ.2), τώρα με τη ληφθείσα επιστολή από την αρμόδια Διεύθυνση του που επισυνάπτω στην παρούσα, πιστεύω ότι δρομολογείται και τελικά θα υπάρξει η πρέπουσα λύση.
Τέλος, ακόμη θέλω να πιστεύω και ευελπιστώ ότι η πρώτη επιστολή μου, θα αποτελέσει τον καταλύτη που απαιτείτο ώστε το ευαγές αυτό ίδρυμα του τόπου μας να το δούμε να λειτουργεί για το καλό των της τρίτης ηλικίας συγχωριανών μας αλλά και άλλων συμπατριωτών μας της χερσονήσου του Ορδύμνου.
Προκειμένου όμως να υπάρξει η ζητούμενη λύση στο οξύ αυτό πρόβλημά μας, θέλω να πιστεύω ότι θα προηγηθεί από μέρους σας, το Συμβούλιο της Κοινότητάς μας, το πρώτο βήμα, με το να εκχωρήσετε το σύνολο του ποσού το εκ των αντισταθμιστικών οφελών των Αιολικών Πάρκων ( Σκαμιούδας, Ακρόχειρα) προς το σκοπό της λειτουργίας του Γηροκομείου μας. Όπως εκ του νόμου (Ν. 3468/2006 και Ν. 3851/2010) υπαγορεύεται, τα αντισταθμιστικά αυτά οφέλη για την κοινότητά μας ανέρχονται στο 1,7 % των ακαθαρίστων εσόδων των Αιολικών Πάρκων των στην περιοχή του χωριού μας ευρισκομένων.
Τέλος, περαίνων , δεσμεύομαι απέναντί σας στο να συμβάλλω με όποιον τρόπο μπορώ, στη λύση του μακροχρονίως αυτού άλυτου. προβλήματος της κοινότητάς μας.
…………………………………………. Συνημ. 2
Με εκτίμηση &
πατριωτική αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια: