Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Και προς τους 4.000 περίπου Λέσβιους που υπέγραψαν τη ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ μας ( πρώτη και δεύτερη) η πιό κάτω επιστολή μου.

Η πιό κάτω επιστολή  μου την απηύθυνα στους συγχωριανούς μου, μέλη του Συλλόγου Αντισσαίων που ενστερνήστηκαν  τη δεύτερη ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ μας για το ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ και υπέγραψαν σχεδόν όλοι οι παρόντες κατά την εκλογοαπολογιστική Γ.Σ.του Συλλόγου τον περασμένο Απρίλιο. Το ίδιο όμως θεωρώ ότι είναι και σωστό και δίκαιο να απευθύνω σ' όλους του περίπου 4.000 Λέσβιους ( στο νησί μας, στην Αθήνα και ακόμη στην μακρινή Αυστραλία)  γιατί με τη εμψύχωση  που μου έδωσε η υπογραφή ενός εκάστου εξ αυτών και η δύναμη που άντλησα από το σύνολο (των 4.000 υπογραφών τους) μπορέσα να υποβάλλω από το Φεβρουάριο του 2013 ως σήμερα 21 σχετικές επιστολές προς τον Πρωθυπουργό της χώρας (τις 5 τελευταίες μετά την απένταξή του έργου μας από το ΕΣΠΑ 2006-2013, στον κ. Τσίπρα) και έτσι να έχουμε κατορθώσει να γνωρίζουμε σήμερα από πρώτο χέρι, τον πλέον αρμόδιο της Κυβέρνησης Γενικό Γραμματέα για θέματα ΕΣΠΑ,( νυν Υφυπουργό αρμόδιο για το ΕΣΠΑ) κ. Χαρίτση ότι  το έργο μας θα ενταχθεί στο ΠΕΠ Β.Αιγαίου 2014-2020 (νέο  ΕΣΠΑ 2014-2020), με τη βασική προϋπόθεση ότι οι θεσμικά αρμόδιοι του νησιού μας θα επιδείξουν την απαιτούμενη επιμέλεια.
<< 
Δρ. Παναγ. Χ. Ιορδάνης (Ph.D.) .......................................... Προς όλους τους φίλους
- Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου.............................Αντισσαίους που υπέ-
«ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ.....................................γραψαν τη 2η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ μας
- π. Διευθύνων Σύμβουλος της ........................................ για το έργο «ΛΙΜΑΝΙ ΣΙΓΡΙΟΥ»
Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων...........................................στην Γ.Σ. του Συλλόγου μας
- π. Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου ....................................τον Απρίλιο 2015
….Μεταλλειολόγων Μηχανικών ....................................................... ΑΘΗΝΑ
Αγησιλάου 9 Ηλιούπολη 163 46
Τηλ.- Fax 210 9737053 κιν. 6977503461
  .......................................................Αθήνα, 04 Οκτωβρίου 2015
Αγαπητέ φίλε .............,.* γειά σου,
:
Κατά καιρούς, από τις αρχές του 2013 όταν πρωτοξεκινήσαμε τον αγώνα μας ως σήμερα έχουν υπογράψει τη ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ μας (πρώτη και δεύτερη) περίπου 4.000 Λέσβιοι (του νησιού, της Αθήνας ακόμη και της μακρινής Αυστραλίας). Μεταξύ των άλλων κι εσύ φίλε υπέγραψες (κατά την Γ.Σ. του Συλλόγου μας τον περασμένο Απρίλιο) τη δεύτερη, την μετά την απένταξη του από το ΕΣΠΑ (2006 – 2013) τέλος του 2014, πράγμα που ατυχώς είχε το αποτέλεσμα να χάθεί το έργο μας.
Όπως όλων των άλλων 4.000 που υπέγραψαν, έτσι και η δική σου υπογραφή ευτυχώς κατά πως εξηγείται πιο κάτω, δεν πήγε χαμένη.
Τούτο φαίνεται απ’ το έγγραφο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ναυτιλίας της 12.05.2015, όπου απαντώντας στις σχετικές επιστολές μου (που συνοδεύονταν από σειρά υπογραφών) τις προς τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα του Μαρτίου και Απριλίου 2015, που διαβιβάσθηκαν απ’ το Γραφείο του, στο αρμόδιο Υπουργείο απήντησε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ κ. Αλ. Χαρίτσης (που ήδη προήχθη σε Υφυπουργό του Υπουργείου, αρμόδιος για το ΕΣΠΑ), με το υπ’ αρ. πρωτ. 51119 ΓΓΔΕ – ΕΣΠΑ 1276 / 12.05.2015 έγγραφό του όπου επί λέξει σχετικά αναφέρει
<< … Αφενός η δημιουργία λιμανιού στο Σίγρι Λέσβου αποτελεί έργο με υψηλό βαθμό ωρίμανσης και αφετέρου το εν λόγω έργο πληροί της προϋποθέσεις ένταξής του στο ΠΕΠ Β. Αιγαίου 2014-2020 …..»
Βέβαια ακόμη περισσότερο σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ, προχωρεί ακόμη και στο να καθορίσει επακριβώς τη δράση εξειδίκευσης της επενδυτικής Προτεραιότητας στην οποία μπορεί τούτο να ενταχθεί. Αυτή είναι η της 7α που συγκεκριμένα επί λέξει αναφέρει :
«Στήριξη ενός πολυτροπικού ευρωπαϊκού χώρου μεταφορών μέσω επενδύσεων στο δίκτυο ΔΕΜ-Μ του Άξονα Προτεραιότητας 4.».
Τα πιο πάνω αναφερόμενα με χαροποίησαν, πράγμα το οποίο θέλω να μοιραστώ μαζί σου, γι΄αυτό σου γράφω το παρόν..
Ευελπιστώ, ύστερα από την κατάκτησή μας αυτή, ότι τελικά και μετά την εκ μέρους των θεσμικά αρμοδίων του νησιού μας σχετική επιμέλεια, θα καταφέρουμε να δούμε το έργο μας ενταγμένο στο νέο ΕΣΠΑ (2014-2020) και τελικά να το δούμε πραγματοποιούμενο όπως γίνεται και με το άλλο μεγάλο έργο στον τόπο μας, που τρεχόντως πραγματοποιείται για το οποίο πως καλά ξέρεις, μαζί με την Επιτροπή Αγώνα επί χρόνια πάλεψα μέχρι να το επιτύχουμε, δηλ. «τον οδικό άξονα Καλλονής – Σιγρίου».
Με πατριωτική αγάπη
και εκτίμηση
............................................................ κ *
..................................................... * Το ονοματεπώνυμο ενός(μιάς)
........................................................ εκάστου(ης) που υπέγραψε..>>

Δεν υπάρχουν σχόλια: