Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

400.000.000 Ευρώ να επιστραφούν στην Ε.Ε.



400.000.000 Ευρώ να επιστραφούν στην Ε.Ε.

Πρωθυπουργεύοντος του Κώστα Καραμανλή του μικρού, Υπουργός Γεωργίος προ δεκαετίας περίπου  ήταν ο εκ Τρικάλων ορμώμενος κ. Σωτήρης Χατζηγάκης.
Τότε υπήρξε περίοδος εντάσεων περί τα αγροτικά και υπήρχαν διεκδικήσεις του τύπου «όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά». Λεγόταν δε, ότι παραδίδοντας το βαμβάκι σε μπάλες προς τους συνεταιρισμούς τους πολλοί «καλοί» γεωργοί, έβαζαν μέσα μαρμαρόσκονη, προς αύξηση της παραδιδόμενης ποσότητας. Τούτη η απάτη είχε γίνει αντιληπτή και έτσι οι σχετικοί  ελεγκτικοί οργανισμοί είχαν αρχίσει να περικόπτουν την ποσότητα και έτσι τις αντίστοιχες επιδοτήσεις. Κάτω από την πίεση των τότε αγροτικών κινητοποιήσεων ο κ. Χατζηγάκης και σε καθαρά λαϊκίστικη προσέγγιση ικανοποιώντας τη διεκδίκηση των αγροτών, τους έδωσε ποσά της τάξεως των 400.000.000 Ευρώ από τα Ευρωπαϊκά κονδύλια. Έτσι δε και έλυσε την τότε πολυήμερη απεργία των αγροτών. Από τότε είχε λεχθεί ότι τούτο δεν ήταν σύμφωνα με τα κρατούντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.). Έτσι άρχισαν να ψάχνουν το θέμα στην Ε.Ε. και τελικά η Ελλάδα παρεπέμφθη στο Ευρωπαίκό Δικαστήριο. Η υπόθεση εκδικάστηκε και τώρα βγήκε η απόφαση, απόφαση καταδικαστική κατά της χώρας ως μεταδόθηκε από την τηλεόραση. Η απόφαση λέει ότι η χώρα μας πρέπει να πληρώσει τη λυπητερή, αφού θα πρέπει να επιστρέψει στα Ευρωπαϊκά ταμεία το ποσό αυτών των 400.000.000 Ευρω.
Άραγε πόσες επικουρικές ή και κύριες ακόμα θα κοπούν πάλι για να πληρωθούν αυτά ;!!  
Ο κ. Χατζηγάκης πού είναι και τι θα κάνει τώρα ; Ακόμη ο κ. Καραμανλής η «χρυσή εφεδρεία» κατά πως λένε κάποιοι, τι λέει γι’ αυτά όλα ;;;!!

Δρ. Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης …….8.03. 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: