Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ : ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, 20.11.2016


Ενώ είχα αναρτήσει το χθεσινό κείμενο «ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ» μου κτύπησε το κινητό και το ανοίγω λέγοντας, « Ευλόγησον γέροντα.!» Ήταν βλέπεις ιερωμένος. Ο απ’ τα παιδικά μας χρόνια φίλος στο χωριό και πάντα υποστηρικτής των όποιων ενεγειών μου για το κοινό καλό, πατέρας Αθηνόδωρος. 
Αφού είπαμε τα συνηθισμένα τέτοιων περιπτώσεων, μου λέει: «Γύρισε το fax σου, να σου στείλω τη ΔΙΑΚΗΡΙΞΗ για το «ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ» με διακόσιες υπογραφές ».
Επειδή ο π.Αθηνόδωρος μένει στην Μυτιλήνη τον ρώτησα «είναι από την Μυτιλήνη;;» « Ναι, όλες » μου απήντησε.
Χθες έγραφα ότι η προσπάθειά μας αυγατίζει. Τα πιο πάνω αναγραφόμενα δείχνουν του λόγου το αληθές στην πράξη. 
Η εκ μέρους του π.Αθηνόδωρου προσπάθεια έχει ξεχωριστό χαρακτήρα για δύο βασικούς λόγους. Πρώτο : Το αρχαίο γνωμικό «από Θεού άρξασθαι» φυσικά σε κάθε ενέργεια του ο άνθρωπος το κάνει πράξη με διάφορους τρόπους. Και στη δική μας περίπτωση δεν θα μπορούσε να μη γίνει έτσι. Τούτο φυσικά έκανε με τη δική προσπάθεια ο πατήρ Αθηνόδωρος ( το ίδιο είχε κάνει και σε προηγούμενη καμπάνια μας, στην περίπτωση «Λιμάνι Σιγρίου») και του δημοσία λέμε ότι του οφείλουμε χάριτες.
Δεύτερο. Οι υπογραφές που συγκέντρωσε ο π.Αθηνόδωρπος είναι από την πρωτεύουσα Μυτιλήνη. Τούτο έχει εξαιρετική σημειολογική σημασία. Αυτά που γράφει η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ μας έχουν ενστερνιστεί από τους ανθρώπους της πρωτεύουσας όπου και η έδρα του ΔΗΜΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ. Αυτό σημαίνει ότι την αναγκαιότητα του σπασίματος του Δήμου Τέρατος δεν ενστερνίζονται μόνο οι κάτοικοι των απαομεμακρισμένων χωριών μας (Ανεμώτια, Ερεσός, Άντισσα, Άγρα, Μεσότοπος κ.λπ.) αλλά και της ιδίας της πρωτεύουσα αφού και για αυτούς ο νόμος «Καλλικράτης» είναι ένας κακός νόμος. Πολύ κακός …
ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ !!!
ΣΥΝΘΗΜΑ μας : 
ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: