Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

340 υπογραφές συναγωνιστών του Μεσοτόπου συνοδέυουν την 6η επιστολή μας για το ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΤΕΡΑΤΟΣ

Κατατίθεται σήμερα στο Γραφείο του Πρωθυπουργού  η 6η επιστολή μας για το ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ ΛΕΣΒΟΥ, με συνημμένη τη ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ μας που υπογρφουν 340 συναγωνιστές μας του πάντα προοδευτικού Μεσοτόπου.
<<

……………………………………………………………………Αξιότιμο

Δρ Παναγ. Χ. Ιορδάνης( Ph. D.) …..……………… Πρόεδρο της Ελληνικής 


- Επικεφαλής της Επιτροπής Αγώνα ….… ...Κυβερνήσεως και Πρωθυπουργό


-  Πρόεδρος του Συνδέσμου για……… ………………… κ. Αλέξη Τσίπρα


    την Ανάπτυξη της  Λέσβου………………………...……Μέγαρο Μαξίμου


    « ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ »……………….…………….….ΑΘΗΝΑ


 - π. Διευθύνων Σύμβουλος της


    Ελληνική Βιομηχανίας Όπλων….…….…….…Κοιν.:Ως Πίνακα Παραληπτών


 - Αγησιλάου 9   - Ηλιούπολη 163 46  


Τηλ.- Fax 210 9737053 κιν. 6977503461…….……..Αθήνα, 27 .Νοεμβρίου 2016




ΘΕΜΑ :  ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ  ΕΙΝΑΙ  ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΕΡΑΣ …………ΛΕΣΒΟΥ 

Σχετ.: 1) Το έγγραφό μας της 25ης  Ιουλίου 2016, υπ΄αριθ, πρωτ 3795/ 25.072016


……...2) Το έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής 
...………Μεταρρύθμισης, υπ’ αριθ.πρωτ. οικ.27460/31.08.2016.

          3) Το έγγραφό μας της 26ης Σεπτεμβρίου  2016, υπ΄αριθ, πρωτ  4374 /  27.09.2016


          3) Το έγγραφό μας της 20ης  Οκτωβρίου  2016, υπ΄αριθ, πρωτ  4622 //  21.10.2016


………4) Το έγγραφό μας της 13ης  Νοεμβρίου  2016, υπ΄αριθ, πρωτ  4839 /  16.11.2016


           5) Το έγγραφό μας της 20ης   Νοεμβρίου  2016, υπ΄αριθ, πρωτ  4896 /  21.11.2016

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,



Η αδράνεια έχει ατυχώς παγιώσει «ες αεί», ως εξ αντικειμένου φαίνεται, την κατάσταση των της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πραγμάτων στο νησί μας,  μετατρέποντας  την σε έλος στασιμότητας, χωρίς καμμία ροή, χωρίς κανένα πιά δυναμικό της όποια κίνησης που θα μπορούσε να λειτουργήσει υπέρ των πολιτών-δημοτών του σε αποκεντρωμένη βάση.  Το απεχθές για όλο το  νησί μας και τους κατοίκους του φαινόμενο του «Μυτιληνοκεντρισμού»  μετά την άνωθεν αυθαίρετο επιβολή δια της δίκην απολυταρχικού όρντινου «Καλλικρατείου Αρχιτεκτονικής» μας καταδυναστεύει, καταλύοντάς μας. Τούτο, εκ της δημιουργίας - «λειτουργίας» του ΔΗΜΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ ΛΕΣΒΟΥ από το 2010.  Του όχι απλά κακοδιοίκητου Δήμου, αλλά  αδιοίκητου Δήμου, του κατ’ επανάληψη ούτως χαρακτηρισθέντος, εκ της προσωπικής του σχετικής εμπειρίας από τον πρώτο Δήμαρχο Λέσβου, Δημ. Φωκ. Βουνάτσο.

Η  καθημερινά ογκούμενη κίνηση μας,  έρχεται να ταράξει  το έλος της προαναφερθείσης στασιμότητας και  για μία φορά ακόμη επαναλαμβάνουμε ότι έχει ως αποκλειστικό της στόχο,  οι εκλογές του 2019 να γίνουν στο νησί μας με τον νυν ένα και μοναδικό δήμο μας, σπασμένο σε περισσότερους. 

 Το να επιχειρηματολογήσουμε  περαιτέρω θεωρούμε ότι παρέλκει, αφού στις προηγούμενες πέντε επιστολές μας έχουμε καταθέσει πλείστα όσα, τα οποία καθιστούν εξ αντικειμενικών λόγων αναπόδραστη την αναγκαιότητα ο Δήμος Λέσβου να πάψει πιά να υφίσταται και να σπάσει σε περισσότερους.  

Στο σημείο αυτό, θα θέλαμε να πούμε ότι η παρούσα, 6η επιστολή μας, που συνοδεύεται με τη Διακήρυξη μας την οποία έχουν  υπογράψει 340 συμπολίτες μας  αυτή τη φορά από τον φιλοπρόοδο Μεσότοπο, η επιτροπή μας σ’ όλη την έκταση του νησιού, πλησιάζει τα 2.500 μέλη. Η δυναμική δε που αναπτύσσεται είναι τέτοια, που σε λίγο καιρό προσβλέπουμε να έχουν υπερδιπλασιαστεί.

Τέλος, θεωρούμε απαραίτητο, προκειμένου να καταδείξουμε το πως αισθάνεται σήμερα ο Λέσβιος, να παραθέσουμε τη φωνή ενός ενεργού πολίτη, συμπατριώτη μας ο οποίος σε μέσο μαζικής δικτύωσης είχε σχετικώς αναρτήσει, το :

<< Τα έργα και αποτελέσματα του νόμου Καλλικράτη είναι , λουκέτο σε κοινοτικά γραφεία, λουκέτο σε δημοτικά σχολεία, λουκέτο σε αγροτικά Ιατρεία, λουκέτο σε εφορία, λουκέτο σε Ι.Κ.Α., λουκέτο σε Αστυνομικούς σταθμούς και τμήματα, λουκέτο σε δικαστήρια. Εμείς μένουμε 365 μέρες στα χωριά μας, εμείς ξέρουμε, εμείς πονάμε για την κατάντια αυτή ....Η απόλυτη  ……… εξευτελιστική κατάσταση και απαξία ........ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΕΛΟΥΜΕ>>

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,    

Περαίνοντας , θα  θέλαμε να κλείσουμε την παρούσα, με την ακροτελεύτια πρότασή της προηγούμενης, 5ης προς υμάς επιστολή μας, ήτοι :

« Σύνθημα μας είναι πιά, το :

“ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ.”

Προσβλέπουμε, το γράφουμε και πάλι, στη δική σας παρέμβαση ώστε να υπάρξει η απαιτούμενη πολιτική λύση, σ’ αυτό που όλος ο ΛΕΣΒΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ  αξιώνει. Το « ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ».

Έτσι, θα ξεπεραστούν τα όποια άλλοθι στο να μη γίνει ποτέ το σπάσιμο του Δήμου Λέσβου που ίσως κάποιοι απεργάζονται ή και κάποιοι άλλοι για δικούς του λόγους δεν θέλουν, ως αποτέλεσμα «ατυχήματος» εκ της ερευνούμενης από την επί του θέματος επιτροπή του Υπουργείου «σχετικής αναγκαιότητας (προς τούτο), βάσει αντικειμενικών κριτηρίων» όπως μας απήντησε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Εσωτερικών στην πρώτη προς  υμάς επιστολή μας ( σχετ.1.)»



……………………………………………………Με τιμή



-Συνημ. 1 ( Η Διακήρυξή μας φέρουσα τις υπο-

γραφές  340 κατοίκων του Μεσοτόπου )  >>
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: