Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Βαθμοί Ελευθερίας ή Χρέους Υποτελείς;;!



Βαθμοί Ελευθερίας  ή Χρέους Υποτελείς;;!
 
Στα πρώτα μαθητικά μου χρόνια στην Άντισσα του ’50, θυμούμαι η δασκάλα να έχει επιβάλλει σε μας τα πρωτοταξάκια,  να σηκώνουμε το χεράκι μας όταν η ανάγκη μας έκανε να θέλουμε να πάμε στα ουρητήρια και να λέμε αυτό το αμίμητο που τελικά ως φράση  έκτοτε επικράτησε  «κυρία, κυρία να πάω να … εξέλθω»
Αυτό ακριβώς μου θύμισε αυτό που συνέβη απ’ τα προχθές βράδυ που ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρα απευθύνθηκε με διάγγελμά του στον Ελληνικό Λαό. Δηλ. έκανε κάτι που δεν σήκωσε το χεράκι του και να πεί προς τους ΚΥΡΙΟΥΣ μας  το «Κύριε, κύριε να  πάω, να ……» Ξάφνιασμα λέει των Βρυξελλών, Ξάφνιασμα του Βερολίνου αλλά πιο πολύ ξάφνιασμα των Αθηνών.
Άκουσον , άκουσον !!! Απετόλμησε λέει ο Πρωθυπουργός να απευθυνθεί στο Ελληνικό Λαό, χωρίς να πάρει την άδειά τους. Να μιλήσει απ’ ευθείας  στο λαό  που Κυβερνά με την ψήφο του ύστερα από επανειλημμένες εκλογές  και να εξαγγείλει εν όψει των γιορτών των Χριστουγέννων, έκτακτο βοήθημα  650.000.000 Ευρώ περίπου, απ΄το περίσσευμα του 2016 στους χαμηλοσυνταξιούχους. Αυτό που κάποιοι είπαν 13η σύνταξη.  Σ’ αυτούς τους συν-Έλληνες, που η κρίση των Μνημονίων τους έριξε στον  Καιάδα της απόλυτης φτώχειας.
Ακόμη το δεύτερο  που εξήγγειλε  ήταν η αναστολή επιβολής του μέτρου του υψηλού ΦΠΑ στα νησιά μας του Αρχιπελάγους μας. Αυτά τα οποία γίνονται  οι πρώτοι υποδοχείς όλων αυτών των «ξένων» μας που ο νεοΣουλτάνος από απέναντι κατά τις δικές του επιδιώξεις και σκοπιμότητες κάθε που το θεωρεί κατάλληλο στέλνει σε μας για να τιμωρήσει τάχα την Ευρώπη. Την Ευρώπη που στα λόγια έδωσε βραβεία, συγχαρητήρια, καλά λόγια, ευγνωμοσύνες   κ.άλ. σ’ όλους τους νησιώτες του Αιγαιακού Αρχιπελάγους και από απόψεως υλικής ούτε  ένα τσιγάρο …κέρασμα. Τους νησιώτες εκείνους που το 2014-2015 διετράνωσαν ανά την υφήλιο ότι φυλάνε τις Θερμοπύλες του ανθρωπισμού,  την αλληλεγγύη ανθρώπου προς άνθρωπο, κοντολογίς αυτά που «έσωσαν» στην πράξη τα σχετικά Ευρωπαϊκά κεκτημένα . Αυτούς που υποδέχθηκαν ούτε λίγο ούτε πολύ ένα  εκατομμύριο δύσμοιρους, δίδοντας τους απάγκιο  ασφαλείας, τροφή, περίθαλψη, ανάσα, κουράγιο, εν τέλει ανθρώπινη στοργή.  

Το έκτακτο βοήθημα  που εξήγγελε ο Πρωθυπουργός αφορά  σε 1.600.000 συνταξιούχους, το οποίο θα κειμένεται από κτ’ ελαχιστο 300 Ευρώ ως κάποιες εκατοντάδες ακόμη ανάλογα με την φτώχεια του καθενός απ’ αυτούς. « Πάντως οι δανειστές διατυπώνουν ενστάσεις για τις εξαγγελίες Τσίπρα, παραπέμποντας το θέμα σε έλεγχο από τους εκπροσώπους τους, που φθάνουν στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες.»  γράφεται στον τύπο. Και ακούσαμε από την εκπρόσωπο της κομισιόν να λέει ότι δεν έχουν ενημερωθεί από την Ελληνική Κυβέρνηση και έτσι θα τοποθετηθούν όταν θα λάβουν πλήρη σχετικό φάκελο. Και αν με οι ξένοι «προστάτες» τοκογλύφοι μας αντέδρασαν αρνητικά αυτό  που  θα  περίμενε κανείς είναι  εντός της χώρας να υπάρξει αν μη τι άλλο μία ανοχή. Πού όμως κάτι τέτοιο!! Βγήκε η αξιωματική αντιπολίτευση και αυτό που είπε είναι ότι ο Τσίπρας πανικόβλητος κάνει παροχές, αλλά δεν τον σώζουν αυτά και θα πρέπει να προχωρήσει σε εκλογές και μάλιστα άμεσα!! Παροχές !!! Σιγά τα ωά!!!
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν τα Ποτάμια, οι θάλασσες , οι Λεβέντες και τα ΠΑΣΟΚΙΑ…
Αλλά όλοι αυτοί οι οδηγήσντες τον δύσμοιρο Ελληνικό Λαό στην φτωχοποίηση και στα μνημόνια ποντάρουν στην κοντή μνήμη ατυχώς όλων μας.
Τέλος,  αυτές οι εξαγγελίες και οι όποιες σχετικές εξελίξεις υπάρξουν στη συνέχεια απ’ αυτές, θα αποτελέσουν τη Λυδία Λίθο που θα καταδείξει το εάν η Κυβέρνηση της χώρας μας έχει ακόμη κάποιους βαθμούς ελευθερίας. Το αντίθετο θα καταδείξει περίτρανα ότι είμαστε κατά το λεγόμενο «χρέους υποτελείς». Και αυτό είναι απόλυτα .εφαρμοστό  στην περίπτωση της δύσμοιρης Πατρίδας.
Αλίμονο μας !!! αν όντως συμβεί έτσι.  

Δρ.Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης ...10.12.2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: