Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Στον αέρα 420 εκατομ. Ευρώ για την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και 1.200 εκατομ. Ευρώ για τα ΜΜΕ, τα δάνεια που τους παρεχώρησαν οι Τράπεζες.



Στον αέρα 420 εκατομ. Ευρώ για την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ  και 1.200 εκατομ. Ευρώ για τα ΜΜΕ, τα δάνεια που τους παρεχώρησαν οι Τράπεζες. 

Η αμνηστία πολιτικών και  τραπεζιτών από την τροπολογία τριών βουλευτών της ΝΔ το 2013, τα κατέστησε άκρως επισφαλή.



Το 2013 ολοκληρώνεται εισαγγελικό πόρισμα, εν σχέσει προς τις δανειοδοτήσεις κομμάτων και ΜΜΕ από τις Τράπεζες,  που θέτει και τους πολιτικούς και τους τραπεζίτες ως αυτουργούς και τους στέλνει στον εισαγγελέα. Τότε, κατατίθεται  τροπολογία σε άσχετο νόμο (κάποιου αναπτυξιακού νόμου) και αμνηστεύονται τα στελέχη των τραπεζών για τη σύναψη δανείων αυτών.

Την τροπολογία αυτή υπέβαλαν τρεις βουλευτές της ΝΔ, από διάφορες εκλογικές περιφέρειες της επαρχίας. Τι ήταν αυτό που τους έκανε, τους τρεις αυτούς εθνοπατέρες να γίνουν επισπεύδοντες στην υποβολή μιάς τέτοιας τροπολογίας  … «άγνωσται αι βουλαί των» . Ουδέποτε μίλησαν σχετικώς και ουδέποτε εξηγήθηκε γιατί το έκαναν.

Πάντως γεγονός είναι, ότι κανείς τους δεν ήταν απ’ τα Χανιά (για τον Κήρυκα των Χανίων), αλλά τότε όντας αρχηγός της Ν.Δ. ο Α. Σαμαράς δεν θα πολύνοιαζόταν για την εφημερίδα των Μητσοτάκηδων.

Ένα άλλο γεγονός είναι ότι οι τρεις αυτοί βουλευτές, δεν έχουν ψηφισθεί πάλι από τους εκλογείς των περιφερειών τους και σήμερα δεν είναι μέλη του Κοινοβουλίου.

Τώρα εν σχέσει προς τον αριθμό των βουλευτών της τροπολογίας.

Το τρία, σημειολογικά στη διαδρομή του χρόνου έχει ταυτιστεί στο μυαλό του ανθρώπου με την ισχύ με χαρακτηριστικότερη περίπτωση αυτή των τριανδριών της Ρωμαίκής Αυτοκρατορίας.

Στο μεσαίωνα, ο μεγάλος Γάλλος λογοτέχνης Αλ. Δουμά (πατέρας) με το έργο του «Οι τρείς σωματοφύλακες» δίδει τη διάσταση του ικανού αριθμού σωματοφυλάκων τον 17ο αιώνα  για την προστασία του βασιλιά. Η σιδηρά πανοπλία και τα ξίφη τους παρέχουν στον υψηλό προστατευόμενό τους τα εκ του όρκου και καθήκοντος τους οφειλόμενα.

Στην περίπτωσή μας, οι τρεις αυτοί βουλευτές γίνονται σύγχρονοι σωματοφύλακες της προστασίας του τριγώνου της διαπλοκής (Πολιτικοί, ΜΜΕ, Τράπεζες). Ως ξίφη και πανοπλία τους έχουν την δυνατότητα που τους παρέχει ο κανονισμός της Βουλής . Την υποβολή  τροπολογίας. Και πράγματι αυτή που υπέβαλαν σε  κάποια μεταμεσονύχτια συνεδρίαση της Βουλής και η οποία ψηφιζόμενη από ένα κάποιο αριθμό, πάντως μικρό ως συνήθως, γίνεται νόμος του Κράτους. Έτσι η προστασία του τριγώνου της διαπλοκής, είναι ρηξικέλευθη και μόνιμη ες αεί.

Αποτέλεσμα τελικό κανείς από τα εμπλεκόμενα φυσικά πρόσωπα των τριών φορέων της διαπλοκής δεν φαίνεται ότι θα διωχθεί για τη παροχή-λήψη των δανείων αυτών που ακόμη και με το «αέρα» ως υποθήκη όπως είπε μεγαλοπαράγων των ΜΜΕ στην σχετική εξεταστική στη Βουλή. Αυτή που μετά από ένα κοντά χρόνο ολοκλήρωσε το έργο της και μετά την υποβολή του πορίσμάτός της,  αυτή την εβδομάδα έγινε διεξοδική συζήτηση  στη Βουλή.

Απ’ ακούστηκε κατά τη συζήτηση αυτή το πλέον πιθανό είναι ότι τα δάνεια αυτά τελικά  ως θαλασσοδάνεια θα φορτωθούν  στην πλάτη του συνήθους υποζυγίου του Ελληνικού Λαού!

Και η ζωή … συνεχίζεται .

Δρ. Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης ………... 6.2.2017

1 σχόλιο:

Λαψαρνιώτης είπε...

Επί βάσεως αρχής τα σχόλια ανωνύμων τα διαγράφω. Κάνω εξαίρεση και πέρνοντας πάνω μου τα γραφέντα από κάποιον ανώνυμο τα αναρτώ με τη δική μου υπογραφή αφού ομολογώ έψαξα τα ονόματα των τριών ¨βουλευτών της Ν.Δ. που υπέβαλαν την "ντροπολογία" στο διαδίκτυο και δεν μπόρεσα να τα βρώ. Το σχόλιο του ανωνύμου αναγνώστη μου είναι : << Δημήτριος Χριστογιάννης, Δημήτριος Τσουμάνης και Διονύσης Σταμενίτης. Βρήκα τα ονόματα των 3 σωματοφυλάκων (βουλευτών της ΝΔ) στο διαδίκτυο, και νομίζω είναι έλλειψη από το σχόλιό σου η μη αναφορά τους. Όπως έλλειψη είναι η μη διευκρίνηση πως η Ντροπολογία τους ψηφίστηκε από τα τότε (26.4.2014) κυβερνώντα κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Για να μη ξεχνιόμαστε δηλαδή...σε >>